0
Δημοσιεύτηκε 11 Φεβ 2013, 10:58   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Εορτή Αγίου Χαραλάμπους στις Ράχες

1e3c9dbcc3313d4457c9e940970626c5_M

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ραχών ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή των «Ταλάντων» τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι έχουμε λάβει από το Θεό «τά­­λα­ντα» που αν τα καλλιεργήσουμε μπορούμε να αποκτήσουμε τα χαρί­σμα­τα του Αγίου Πνεύματος και να γίνουμε άνθρωποι χαριτω­μέ­νοι. Απα­ραί­­τητη προϋπόθεση για την αύξηση των χαρισμάτων του Θεού είναι ο προ­­σωπικός αγώνας, όπως αγωνίσθηκε και ο σήμερα τιμώμενος άγιος Χαράλαμπος μέχρι τα βαθειά του γεράματα με πολλούς κόπους και βασανιστήρια και επαύξησε τα χαρίσματά που του έδωσε ο Θεός. Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε, όπως ο Θεός αξίωσε τον άγιο Χαράλαμπο να είναι προστάτης της πανώλης, έτσι και εμάς να μας προστατεύει από την λοιμική πνευματική πανώλη, που είναι η εκκοσμίκευση.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος θέλοντας να τιμήσει τον π. Δημήτριο Τσάμη, Αρχιερατικό Επίτροπο Πελασγίας για την σεμνότητα, την εργατικότητα και την τιμιότητά του, του απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού προσέφερε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.

Στις ιερές ακολουθίες έψαλλε Βυζαντινός χορός υπό την Διεύθυνση του Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Πασχάλη Μάνου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δημαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος, ο Λιμενάρχης Στυλίδος κ. Κυριάκος Λιάκος, ο Διοικητής του Αντλιοστασίου Ραχών, αντιπροσωπία μαθητών του Γυμνασίου Ραχών, ιερείς από τις όμορες ενορίες και πλήθος πιστών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας


Niki Giannoulidou