Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Επέκταση αλιευτικού καταφυγίου Καραβομύλου

 ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ bigΜε απόφαση της Επιτροπής Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.)  εγκρίθηκε η Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της επέκτασης του αλιευτικού καταφυγίου στον Καραβόµυλο.

Στη σχετική συνεδρίαση της Ε.Σ.Α.Λ. ,  όπου παρόντες ήταν και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας Γ.Σύρμος ,ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Καραβομύλου Δ.Ζώμας,ο  επιβλέπων της εν λόγω µελέτης της Π.Ε. Φθιώτιδας Σπ.Λάζος και ο μελετητής Χ.Αντωνόπουλος ,                         εγκρίθηκαν  τα παρακάτω έργα:

1. Καθαίρεση του τµήµατος ΙΙ’ του υφιστάµενου µόλου, µήκους περίπου 16µ.,
2. ∆ηµιουργία νέου προσήνεµου µόλου ΘΙΚΛΜΝΟΞΠ, σχήµατος Γ, πλάτους 7µ. και συνολικού µήκους 245µ., που προκύπτει από την επέκταση του υφιστάµενου µόλου. Στο33 πρώτο τµήµα ΘΚ, µήκους 50µ. προβλέπεται η συµπλήρωση της υφιστάµενης κατασκευής µε έγχυτο σκυρόδεµα, έτσι ώστε να διαµορφωθεί ενιαία διατοµή πλάτους 7µ. Η ανωδοµή του υφιστάµενου µόλου θα καθαιρεθεί σε ύψος 1µ. έτσι ώστε να διαστρωθεί καινούρια και να εξασφαλιστεί η οµοιογένεια µε τις νέες κατασκευές. Το τελευταίο τµήµα του µόλου ΙΚΛΜΝΞΟ, σχήµατος Γ, που αποτελεί την επέκταση του υφιστάµενου έργου, θα έχει συνολικό µήκος 195µ. (ΙΚ µήκους 15µ. και ΚΛΜΝΞΟ µήκους 180µ.). Στο δυτικό άκρο του µόλου διαµορφώνεται ακροµόλιο διαστάσεων 14µ.x14µ. για την τοποθέτηση φανού
ναυσιπλοΐας,
3. ∆ηµιουργία υπήνεµου µόλου ΑΒΓ∆, µήκους 55µ. και πλάτους 7µ. κάθετα στα παραλιακά
κρηπιδώµατα,
4. Κατασκευή παραλιακών κρηπιδωµάτων, παράλληλα στη σηµερινή ακτογραµµή, αλλά σε απόσταση από αυτή, µε συνολικό µήκος 157µ. και εµβαδόν 2.340τ.µ.,
5. ∆ηµιουργία πλωτού προβλήτα ΖΗ, µήκους 40µ. και πλάτους 3µ. για την αύξηση των θέσεων ελλιµενισµού σκαφών,
6. Βυθοκόρηση της δηµιουργούµενης λιµενολεκάνης και της εισόδου του αλιευτικού
καταφυγίου στη στάθµη –4µ.,
7. Εξοπλισµός όλων των κρηπιδωµάτων µε ό,τι είναι αναγκαίο για την ασφαλή πρόσδεση των
σκαφών, δηλαδή δέστρες, κρίκους, κλίµακες κλπ., καθώς και µε τα αναγκαία δίκτυα
(ηλεκτροφωτισµός, κλπ.). Στα άκρα των δύο µόλων θα τοποθετηθούν φανοί ναυσιπλοΐας,µε την προϋπόθεση τήρησης των παρακάτω όρων που τέθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισµού και Αθλητισµού:

α) Να τηρηθούν οι διατάξεις του ν.3028/2002 «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν
γένει Πολιτιστικής Κληρονοµιάς»
β) Οι εργασίες να πραγµατοποιηθούν αποκλειστικά εντός των ορίων της περιοχής και στις
θέσεις που υπεύθυνα δηλώνονται. Σε περίπτωση που για οιονδήποτε λόγο µεταβληθούν τα
τοπογραφικά και γεωµετρικά στοιχεία του έργου, θα επανυποβληθεί η σχετική Μελέτη στις αρµόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ (Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων, 24η ΕΒΑ και Ι∆’ ΕΠΚΑ), προκειµένου να εκφράσουν τις απόψεις τους.
γ) Ο φορέας του έργου να ειδοποιήσει εγγράφως την Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων και την Ι∆’
Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε εύθετο χρόνο (10 τουλάχιστον εργάσιµες ηµέρες) πριν την έναρξη υλοποίησης του έργου, προκειµένου να παραστούν εντεταλµένοι υπάλληλοι. Τα έξοδα µετακίνησης και η ηµερήσια εκτός έδρας αποζηµίωσή τους θα βαρύνουν τον φορέα του έργου.

ΕΡΕΥΝΑ stilida.com

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρών Επιχειρήσεων & Συνεταιρισμών 2024

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διενεργεί για δέκατη συνεχή χρονιά Πρόγραμμα Ενίσχυσης μικρών και πολύ...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων