1
Δημοσιεύτηκε 29 Μάι 2014, 20:23   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Επιστολή Δημότη Στυλίδας σχετικά με τη μη εκμίσθωση kitesurf-windsurf στην περιοχή του Φάρου

RACHES KITESURF FESTIVAL 2013 (2)

Αγαπητοί φίλοι

Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τις σελίδες του Stilida.com την απόφαση να μην εκμισθωθεί σε επιχειρηματίες, τμήμα της παράκτιας και θαλάσσιας ζώνης, η οποία θα χρησιμοποιηθεί από αθλητές του Kite & WindSurfing. Παρόλο, που δεν έχω καμία σχέση με αυτή την επιχειρηματική κίνηση, αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι αναγνώστες ίσως θεωρήσουν ότι αυτή μου η δημόσια παρέμβαση ωθείται από τα προσωπικά συμφέροντα, που έχω ως άνθρωπος του Τουρισμού. Όπως θα φανεί στις επόμενες γραμμές, η προσέγγισή μου θα κινείται σε άλλον άξονα από τον αναμενόμενο.

Η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, καθ’ όλα σεβαστή, μπορεί να θεωρηθεί είτε λανθασμένη είτε σωστή.

Σε περίπτωση που η απόφαση είναι λανθασμένη και, τελικά, μπορεί να βρεθεί λύση στο θέμα ασφαλείας, το οποίο η επιτροπή επικαλείται, το αποτέλεσμα θα είναι ένα ακόμη βήμα προς τα πίσω, στην προσπάθεια για τουριστική ανάπτυξη στην Ανατολική Φθιώτιδα. Εκατοντάδες οικογένειες του Δήμου Στυλίδας, αποκτούν ή συμπληρώνουν το εισόδημά τους, άμεσα ή έμμεσα, από τον Τουρισμό, και είναι σοβαρή η ευθύνη όσων πήραν μία απόφαση, που ίσως αποδειχθεί λανθασμένη.

Αν δεχθούμε ότι η απόφαση είναι σωστή και δεν προκύπτει η δυνατότητα οριοθέτησης ζώνης με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας (όπως, βέβαια, γίνεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας) προκύπτει ένα άλλο ζήτημα: Γιατί μέχρι και πέρσι επιτρεπόταν το Wind & KiteSurfing στην περιοχή του Φάρου, αφού κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο για τους λουομένους; Δεν πρέπει οι ιθύνοντες να εξηγήσουν τι άλλαξε μέσα σε ένα χρόνο; Αν προέκυψε κάποιο περιστατικό, το οποίο αγνοώ, ή κάποια αλλαγή στη νομοθεσία, είναι απαραίτητο να ενημερωθεί η κοινή γνώμη, διαφορετικά οι μέχρι και πέρσι υπεύθυνοι για την αδειοδότηση θα πρέπει να επωμιστούν την ευθύνη για μια εσφαλμένη κι εν δυνάμει επικίνδυνη απόφαση.

Φίλες και φίλοι,  είναι πάγια πεποίθησή μου,  πως ο Τουρισμός αποτελεί ένα από τα ελάχιστα πλεονεκτήματα που έχει η Ανατολική Φθιώτιδα για πραγματική ανάπτυξη. Τις προοπτικές του και τα προβλήματα του, τα βιώνω καθημερινά ως ξενοδόχος. Ποτέ όμως δεν απαίτησα να ληφθεί μία απόφαση ενάντια στο δημόσιο καλό, ειδικά όταν τίθεται θέμα ασφάλειας. Ζητώ όμως από τους υπεύθυνους για την περσινή και τη φετινή απόφαση, να τις στοιχειοθετήσουν δημόσια, ώστε να γνωρίζει τόσο η κοινή γνώμη, όσο και επιχειρηματικός κλάδος, ποιες είναι οι αναπτυξιακές συνθήκες στην Ανατολική Φθιώτιδα.

Κούτρα Κατερίνα

Ξενοδόχος

Δημότης Στυλίδας


Niki Giannoulidou