0
Δημοσιεύτηκε 19 Σεπ 2012, 01:30   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠΕΚΑ


ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Λαμία   17-09 -2012
Αρ.Πρωτ.:
Προς τον
Υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κο Α. Παπαγεωργίου
Κοινοποίηση:
  1. Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κο Ε. Λιβιεράτο
  2. Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κο Σ. Καλαφάτη
  3. Επιμελητήρια
  4. ΚΕΕΕ
  5. Βουλευτές Ν. Φθιώτιδας
  6. ΜΜΕ 
Κε Υπουργέ,
Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να αναφερθούμε σε ένα ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με τη φημολογούμενη επιβολή έκτακτης εισφοράς, επί του κύκλου εργασιών, στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ και ιδιαίτερα στα φωτοβολταϊκά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισφορά αυτή θα είναι τουλάχιστον για δύο χρόνια, θα έχει ως υψηλότερο όριο το 20%κι αυτό το ποσοστό θα αφορά σε φωτοβολταϊκά που απολαμβάνουν τις μέγιστες εγγυημένες τιμές και έχουν κατασκευαστεί με τους βέλτιστους οικονομικούς όρους.
Το φημολογούμενο αυτό μέτρο, εάν επιβληθεί γίνεται σαφές ότι θα λειτουργήσει προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή αυτήν της παρεμπόδισης της επιχειρηματικής δραστηριοποίησης των επενδυτών, σε τομείς που έχει ανάγκη στήριξης η οικονομία μας.
Κύριο μέλημά, θα πρέπει να είναι η φιλική προσέγγιση από πλευράς του Κράτους σε τέτοιου είδους αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, και όχι η «ναρκοθέτηση» τους.
Στα πλαίσια της προώθησης της ανάπτυξης, που θέτει ως βασικό στόχο η παρούσα κυβέρνηση, πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες, διαταράσσουν έναν κλάδο της οικονομίας μας που διατηρεί και προσπαθεί να αναπτύξει δυναμικές. 
Ο Πρόεδρος
Αλέξανδρος ΔιαμαντάραςNiki Giannoulidou