Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! “ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΙΣΙΟ ΔΡΟΜΟ”!!!

Ξαναπαιρνει μπροστα με full τις μηχανες το εργο παρακαμψης της  Στυλιδας,αυτο σημαινει
εξοφληση παλιων οφειλων σε εργαζομενους και θεσεις εργασιας!!!

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Σταυρού Καλογιάννη, εγκρίνεται η υποκατάσταση της Αναδόχου «ΑΤΤΙ-ΚΑΤ ΑΤΕ» από την Κοινοπραξία «Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε – ΤΕΡΝΑ Α.Ε» και της παράτασης της συνολικής προθεσμίας του έργου.

 

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, στην απόφαση ορίζεται ότι η εταιρεία «ΑΤΤIΚΑΤ Α.Τ.Ε», ανάδοχος του έργου «Κατασκευή αυτοκινητοδρόμου με τα συνοδά του έργα στο Τμήμα: Αρχή Α.Κ. Αγίας Μαρίνας Στυλίδας – Αρχή Α.Κ. Ραχών του άξονα ΠΑΘΕ», η οποία έχει κηρυχθεί έκπτωτη από τη σύμβαση, υπέβαλε στη Διευθύνουσα Υπηρεσία του έργου αίτηση, με την οποία ζητούσε να υποκατασταθεί στην εκτέλεση του υπολειπόμενου έργου, από την κοινοπραξία των εταιρειών «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε» και «ΤΕΡΝΑ Α.Ε», γεγονός που αποδέχθηκαν οι δύο υποκατάστατες εταιρείες, οι οποίες υπέβαλαν στο υπουργείο τις σχετικές δηλώσεις περί αποδοχής της υποκατάστασης.
Οπως ειχαμε αναρτησει αρθρο στις 20/8/12,οι υποψιες επιβεβαιωθηκαν και το εργο της Παρακαμψης της Στυλιδας πια “ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΙΣΙΟ ΔΡΟΜΟ”!!!
Η υποκατάσταση επιβάλλεται για το συμφέρον του έργου, αφού ο ανάδοχος βρίσκεται σε προφανή αδυναμία να περαιώσει το έργο, υπαγόμενος ήδη στο καθεστώς του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα (Ν.3588/2007).

Επιπλέον, η υποκατάσταση θα γίνει με τις τιμές και τους όρους της αρχικής σύμβασης, συνεπώς δεν θα προκύψει αυξημένο κόστος για τη συνέχιση των υπολειπομένων εργασιών, ενώ θα επιτρέψει την άμεση συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου. Οι υπολειπόμενες εργασίες του έργου, για την ολοκλήρωση των οποίων δόθηκε παράταση προθεσμίας 18 μηνών, αφορούν ενδεικτικά:

  • Χωματουργικές εργασίες επί του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, στο δίκτυο των παράπλευρων οδών και σε ορισμένους κόμβους,
  • εργασίες οδοστρωσίας,
  • εργασίες ασφαλτικών σε όλο το μήκος του έργου,
  • εργασίες σήμανσης και ασφάλειας σε όλο το μήκος του έργου,
  • εργασίες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σε όλο το μήκος του έργου,
  • εργασίες πρασίνου σε όλο το μήκος του έργου,
  • εργασίες τεχνικών έργων.

Η αρχική σύμβαση κατασκευής του έργου (το 2007) ανερχόταν σε 103,307 εκατομμύρια ευρώ και με τους ανακεφαλαιωτικούς πίνακες (το 2009) έφτασε τα 152,612 εκατ. ευρώ. Οι υπολειπόμενες εργασίες έχουν προϋπολογισμό 45,022 εκατ. ευρώ.

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Ι.Μ.Αγ.Γεωργίου Στυλίδας: Το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΔΟΣ -Σάββατο του Λαζάρου 08:00μ.μ Ιερά Αγρυπνία...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -