Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Επίτιμη δημότισσα του Δήμου Στυλίδας η Πρόεδρος των Special Olympics

ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑ SPECIAL OLYMPICS

Μετά από γραπτή εισήγηση του Δημάρχου Στυλίδας Απ.Γκλέτσου προς  το Δ.Σ. του Δήμου Στυλίδας η  κα Δεσποτοπούλου Γιάννα ,Πρόεδρος των  Special Olympics, ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότισσα του Δήμου Στυλίδας.

egkainia-8eatrou-raxwn-triantafyllou-3-617x463

Η κα Δεσποτοπούλου πρόσφατα τίμησε με την παρουσία της την τελετή εγκαινίων του ανοιχτού θεάτρου στην Παραλία των Ραχών που έγινε προς τιμήν του Ραχιώτη χρυσού παραολυμπιονίκη Κωνσταντίνου Τριανταφύλλου.

H κα Γιάννα Δεσποτοπούλου αποφοίτησε από το Οικονομικό Λύκειο Θηλέων Αθηνών.

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Μεταπτυχιακό Τμήμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε πτυχίο Μaster στα Οικονομικά του Τομέα Τουρισμού από το University of London.

Ως υπότροφος του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών, εξειδικεύτηκε σε θέματα Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο Διεθνές Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης της Εcole Nationale d’Administration, στο Παρίσι, ενώ ως υπότροφος του Ιαπωνικού Υπουργείου Εξωτερικών εξειδικεύτηκε σε θέματα Marketing της Ιαπωνικής Τουριστικής Αγοράς, στη Japan International Cooperation Agency του Τόκυο.

Παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων στον Τομέα των Χορηγικών Προγραμμάτων των Επιχειρήσεων (Sponsorship Marketing), στη Διαχείριση Αγώνων (Games Management) & στη Διαχείριση Κρίσεων στο Πανεπιστήμιο Yale των Η.Π.Α, και εξειδικεύτηκε στη Διαχείριση του Τομέα Εθελοντισμού στο Πανεπιστήμιο Duke της Β.Καρολίνας, Η.Π.Α.

Εργάστηκε ως Προϊσταμένη Ερευνών, Μελετών, Μarketing και Επικοινωνίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Αθήνα και στο Λονδίνο.

Προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της στη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων <<Αθήνα 2004>>.

Διετέλεσε Γενική Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το 2004 μέχρι το 2006.

Είναι Γενική Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Τμήματος των Special Olympics και Πρόεδρος του οργανισμού Special Olympics Ελλάς, όπου προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της από τον Φεβρουάριο του 1990.

Από τον Οκτώβριο του 2005 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Board of Trustees) του Κοινωφελούς Ιδρύματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA FOUNDATION).

Έχει διατελέσει Μέλος σε επιτροπές Διεθνών Οργανισμών όπως είναι η Ευρωπαϊκή και Εθνική Επιτροπή Ειδικού Αθλητισμού, η Ομάδα Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού.

Έχει συμμετάσχει σε Επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως εμπειρογνώμων Τουρισμού και αξιολογητής προτάσεων για επενδύσεις στον Τουριστικό Τομέα.

Έχει οργανώσει στην Αθήνα παγκόσμια Τουριστικά Συνέδρια και Διεθνείς Αγώνες Special Olympics. Τον Ιανουάριο του 2008, με υπουργική απόφαση, ορίστηκε Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics-Αθήνα 2011.

Για την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο, της έχουν απονεμηθεί βραβεία και τιμητικές διακρίσεις με σημαντικότερα:

  • 2006:Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος Τιμής (Ordine al Merito della Repubblica Italiana-Grande Ufficiale) της απενεμήθη από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας.
  • 2006: Το βραβείο του Διεθνούς Ιδρύματος <<ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ>>.
  • 2005: Το βραβείο, μετά παρασήμου, των 100 χρόνων του Rotary International.
  • 2003:Το βραβείο ΔΕΛΦΟΙ, με παράσημο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας,
  • 2002: Το βραβείο της Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών της Ακαδημίας Αθηνών, ως Πρόεδρος των Special Olympics.
  • 2001:Το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο απονέμεται σε Αρχηγούς Κρατών και διακεκριμένες προσωπικότητες.
  • 2000: Το χρυσό μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών.
  • 1995: Το μετάλλιο του Ιδρύματος Joseph P. Kennedy Jr. Foundation (Washington D.C).

egkainia-8eatrou-raxwn-triantafyllou-3-617x463

 

stilida.com

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -