Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Γ.Αποστόλου: “Προορισμός και όχι πέρασμα τα σκουπίδια στο Δήμο μας” (Δελτίο Τύπου)

images

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Είναι λυπηρό για μια ακόμη φορά που η αδυναμία της Κας Στεργίου ακόμη και στο να γράψει 2 σελίδες με τεκμηριωμένο λόγο και να τις υπογράψει, να μας αναγκάζει να απαντήσουμε για πολλοστή φορά στον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων (ΥΔΣ) του Δήμου μας, γραφείο που πιθανώς να είναι και το μοναδικό στην Χώρα μας για δήμους, ίδιο με το μέγεθος της Στυλίδας.

Ακούγεται υποκριτικό να λυπάται που δεν έχει την δυνατότητα να μας ενημερώσει δια ζώσης, μια Δήμαρχος  που κλείνει τα αυτιά της, μήνες τώρα,  σε όλη την αντιπολίτευση και στην πρόταση για μετάδοση των συμβουλίων και των επιτροπών ΖΩΝΤΑΝΑ.

Τι σας εμποδίζει Κα Στεργίου  να προχωρήσετε στην υλοποίηση αυτής της πρότασης έτσι ώστε να μην λυπάστε στο μέλλον;

Σχετικά με όσα ειπώθηκαν για την σύγχυση που και καλά  μας διακατέχει οφείλουμε να θέσουμε  τα ερωτήματα μας δημόσια στους Δημότες μας και αυτοί είναι σίγουρο ότι θα δώσουν την απάντηση όταν θα έρθει η ώρα.

 • Αναφέρεστε στο Δελτίο Τύπου σας, στην ανάγκη για την ενοικίαση του Στρατοπέδου για 30 χρόνια μιας και όπως αναφέρεται, τόσο χρειάζεται να επιτευχθεί η ανάλογη απόσβεση σε τέτοια επένδυση.
  • Για ποια επένδυση μας μιλάτε Κα Στεργίου;
  • Τι είδους επένδυση σκοπεύετε να κάνετε στο χώρο αυτό; Δεν θα πάρουμε 100% χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Τρίτσης;
  • Ανάγκη για απόσβεση έχουν οι επενδύσεις που αφορούν ιδιωτικά κεφάλαια. Ποια πηγή θα έχουν τα χρήματα που θα επενδυθούν και θα απαιτηθεί η απόσβεσή τους;
 • Στο συμφωνητικό μίσθωσης αναφέρει ότι <<…ο Μισθωτής δύναται να συστήνει διαφόρων μορφών εταιρείες, συνδέσμους, δημοτικές ή διαδημοτικές επιχειρήσεις κ.λπ., οι οποίες θα κάνουν χρήση του μίσθιου, χωρίς αυτό να σημαίνει ανεπίτρεπτη και απαγορευμένη παραχώρηση της χρήσης αυτού…>> Μας λέει δηλαδή ότι το χώρο, μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και άλλων μορφών εταιρειών και το μίσθωμα να το πληρώνουν οι Δημότες μας
 • Στο συμφωνητικό μίσθωσης αναφέρει ότι <<…σε περίπτωση που ο Μισθωτής παραβιάσει τον όρο αυτόν της παρούσας και αλλάξει το αντικείμενο της χρήσης του μισθίου, ο Εκμισθωτής υποχρεούται να του τάξει εύλογο χρονικό διάστημα για να συμμορφωθεί. Σε περίπτωση που ο Μισθωτής δεν συμμορφωθεί, μετά το πέρας της ταχθείσας προθεσμίας λύεται αμέσως και αυτοδικαίως η παρούσα σύμβαση και ο Μισθωτής καθίσταται υπεύθυνος στην καταβολή των μέχρι τη λήξη της μίσθωσης μισθωμάτων, καθισταμένων αμέσως και αυτοδικαίως ληξιπρόθεσμων και απαιτητών, ενώ καταπίπτει υπέρ του Ταμείου η εγγύηση καλής εκτέλεσης..>>.

Και τα ερωτήματα πολλά.

 • Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν μας ότι η προετοιμασία του φακέλου για την χρηματοδότηση ξεκινάει ουσιαστικά τώρα, (καθυστερημένα για μια ακόμη φορά) και η πρόσκληση λήγει στις 29 Μαρτίου 2021, καθώς και ότι βρισκόμαστε σε μια ρευστή και δύσκολη οικονομικά εποχή, είναι πιθανό να μην εγκριθεί τελικά η χρηματοδότηση.  Τι θα γίνει τότε με το χώρο αυτό; Μήπως τότε θα έχουμε μιας άλλης μορφής εταιρεία που θα χρησιμοποιήσει το χώρο και οι Δημότες θα πληρώνουν το ενοίκιο για 30 χρόνια μέχρι να γίνει απόσβεση της επένδυσης;
 • Και αν ο Δήμος δεν προτίθεται να εκχωρήσει τα δικαιώματα για την εκμετάλλευση του χώρου στους ιδιώτες όπως λέτε, τότε γιατί προσθέσατε ή δεν διαγράψατε αν υπήρχαν από την σύμβαση μίσθωσης τα παραπάνω; Μήπως εκ παραδρομής έγινε και αυτό;
 • Η Δήμαρχος όπου η πορεία της μέσα από το βιογραφικό της δεν έχει καμία σχέση με την ελεύθερη αγορά, χωρίς φυσικά αυτό να είναι μεμπτό για να μην παρεξηγηθούμε, προσπαθεί να μας κάνει μαθήματα για την αγορά και να μας εξηγήσει για τον τιμοκατάλογο που έχουν τα δημόσια έργα. Πράγμα που όντως έτσι είναι και μάλιστα ο τιμοκατάλογος αυτός έχει τιμές σχεδόν τριπλάσιες της αγοράς στην σημερινή εποχή της κρίσης. Οφείλουμε όμως και εμείς να την ενημερώσουμε ότι στις προμήθειες και στα έργα υπάρχει και η λέξη ΕΚΠΤΩΣΗ. Μια λέξη που μάλλον η Κα Στεργίου ηθελημένα την αγνοεί. Αγνοώντας όμως την λέξη αυτή σε 1.200.000€ απ’ ευθείας αναθέσεις που έχει δώσει έχει ζημιώσει το Δήμο με ένα ποσό της τάξης των 350.000€ μέσα στην 1η κιόλας χρονιάς της θητείας της.
 • Μιλώντας τέλος για τα έργα του Δήμου Στυλίδας και την υπαρκτή αγωνία που έχουμε για την υλοποίησή τους θα θέλαμε και δημόσια να επιβεβαιώσουμε την αγωνία μας αυτή. Από τα έργα προϋπολογισμού πάνω από 1.500.000€ που έχει αφήσει εγκεκριμένα η προηγούμενη Δημοτική αρχή από το 2018 και αφορούν
  • τις παιδικές χαρές,
  • τις αθλητικές εγκαταστάσεις,
  • τις επιπλέον παροχές Αποχέτευσης Στυλίδας,
  • την βελτίωση του δικτύου Ύδρευσης Στυλίδας,
  • την Δημιουργική Επανάχρηση κτιρίου παλαιάς βιομηχανίας ελαιουργικής ΚΣΕΠ και
  • την αναβάθμιση του Νηπιαγωγείου στις Ράχες (χρήματα που εμείς φέραμε στο Δήμο)

δυστυχώς 20 μήνες με Δήμαρχο την Κα Στεργίου δεν έχει ολοκληρωθεί κανένα έργο. Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι πολλά από τα παραπάνω δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει. Το ότι δεν έχουμε χάσει τα έργα αυτά οφείλεται καθαρά στις συνεχείς παρατάσεις που δίνουν τα υπουργεία λόγω covid-19.

Είναι φανερό ότι οι Κα Στεργίου με τους συμβούλους της , έμμισθους και μη, αντιδρούν και μας επιτίθονται έντονα διότι βλέπουν ότι τα ερωτήματά μας και οι προβληματισμοί μας δεν χωρούν αμφισβήτηση. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε.  Τις επόμενες ημέρες θα έχουν οι Δημότες μας την ευκαιρία να ενημερωθούν και για άλλα θέματα του Δήμου μας, ένα προς ένα αναλυτικά και θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν πως διοικείται  ο Δήμος. Ποιες είναι οι πρακτικές και τα κριτήρια  αναθέσεων των έργων, πως βάσει σχεδίου έχει υποβαθμιστεί ο ρόλος της Τεχνικής  Υπηρεσίες  για να δίνονται σε φιλικά τεχνικά γραφεία με απευθείας αναθέσεις μελέτες, όπως και πως διεξάγονται οι Διαγωνισμοί.

«κοντός ψαλμός αλληλούια».

   Ο Επικεφαλής της  μείζονος μειοψηφίας

   Δημοτικός Σύμβουλος

     Αποστόλου Ιωάννης

 

 

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Ι.Μ.Αγ.Γεωργίου Στυλίδας: Το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΔΟΣ -Σάββατο του Λαζάρου 08:00μ.μ Ιερά Αγρυπνία...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -