Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Γ.Αποστόλου προς Β.Στεργίου για το 1ο Δημοτικό Στυλίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

 

<<Με την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής, το Σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου και οι μαθητές θα επιστρέψουν ασφαλείς στα μαθήματά τους.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά και ενώ ενεργοποιήθηκαν όλες οι υπηρεσίες και οι δυνάμεις του δήμου για να αντιμετωπιστεί άμεσα ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα, κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν ανεύθυνα την ανησυχία και την αγωνία όλων μας, αλλά ιδιαιτέρως των γονέων, εξαπολύοντας ψέματα και μικροπολιτικές επιθέσεις κατά των υπηρεσιών του Δήμου και κατά εμού προσωπικά, επιθέσεις τις οποίες δυστυχώς συγκάλυψαν πίσω από την ιδιότητα του γονέα>>

Αυτό είναι ένα απόσπασμα από το δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής, προσπαθώντας να πείσει και τον ίδιο της τον εαυτό με το γνωστό τροπάριο << έφταιξαν όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς >.

Σε αυτό το σημείο το πιο σημαντικό της όλης παράκρουσης και παρακμής που βιώνει ο θεσμός του Δήμου είναι το εξής:

3 χρόνια και κάτι η Δήμαρχος αρνείται να κατανοήσει την θέση της και τις ευθύνες της ως θεσμός. Αντιμετωπίζει τα πάντα ως προσωπική επίθεση βλέποντας παντού εχθρούς να την κυνηγούν.

Αρνείται να κατανοήσει την πραγματικότητα που ζούμε και συμπεριφέρεται ως επισκέπτης σε αυτό τον τόπο.

Καταλογίζει συγκάλυψη και μικροπολιτική επίθεση, το δικαίωμα – σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας μας – τόσο εμού του ιδίου όσο και των άλλων Γονέων να ενδιαφερόμαστε και να ανησυχούμε για τα παιδιά μας.

Αρνείται –παρά το γεγονός ότι υπήρξε εκπαιδευτικός και τα βίωσε ιδίοις όμματι – ποια είναι η σχέση παιδιού και Γονέα και συμφώνα με την λανθασμένη αντίληψη της δεν το αποδέχεται γιατί δεν νιώθει υπεύθυνη για τον τόπο.

Είναι δικαίωμα της να νομίζει ότι θέλει, αλλά το δικαίωμα του γονιού να υπερασπιστεί και να ανησυχεί για το παιδί του δεν έχει το δικαίωμα να το στερήσει από κανέναν μας.

Δεν έχει και δεν της το έχει δώσει κανείς γονιός ούτε κατά διάνοια, το δικαίωμα να παίζει κορώνα γράμματα με τις ζωές των παιδιών μας.

Εάν η Κα Στεργίου είχε πράξει αυτά για τα οποία είναι υποχρεωμένη ως δημοτική αρχή να πράξει, τότε θα μπορούσε να έχετε αντίλογο και να καταλογίζει τις ευθύνες των λεγομενών μου.

 

Τώρα όμως, μακριά από τα προβλήματα του τόπου μας και ασκώντας εξουσία επιφανειακά, με επιπόλαιο τρόπο, να γνωρίζει ότι θα μας βρίσκει πάντα μπροστά της, τόσο έμενα όσο και όλους όσους ενδιαφέρονται για την προκοπή του τόπου μας.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν, για να κατανοήσετε όλα τα πιο πάνω γραφόμενα μου,

Σύμφωνα με ηλεκτρονική ενημέρωση προς τους γονείς των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Στυλίδας, του υπεύθυνου εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου και σε κόντρα των λεγόμενων της Δημάρχου (η οποία σε συνέντευξη της υποστήριξε ότι υπήρξε κακοτεχνία) η σοβαρή ζημία που έβαλε σε κίνδυνο τις ζωές των μαθητών μας, ήταν η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε με επίκεντρο την Εύβοια !!!!

Αυτά με ημερομηνία : 30/11/2022

Επανέρχεται και πάλι η δήμαρχος με δελτίο τύπου, 3 ημέρες μετά και Διαψεύδει τον υπεύθυνο Δημοτικό Σύμβουλο – που η ίδια όρισε – υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση,

Αυτολεξεί :

<<Προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

Tο κτίριο του 1ου Δημοτικού σχολείου είχε ελεγχθεί ενδελεχώς από κλιμάκιο μηχανικών στο πλαίσιο αντισεισμικού ελέγχου. Το πόρισμα της εταιρείας, της 24ης Ιουλίου 2022, δεν αναφέρει φθορές οι οποίες να αιτιολογούν την ξαφνική κατάρρευση των σωληνώσεων θέρμανσης ώστε να κινητοποιήσουν περαιτέρω ελέγχου>>

Ειλικρινά, ποιος μπορεί να εκλάβει ως σοβαρά και τα δυο δελτία τύπου όταν το ένα αναιρεί το άλλο….

Ειλικρινά ποιος δημότης διαβάζοντας τις ανακοινώσεις δεν θα αναρωτηθεί για τον εμπαιγμό του.

Κατανοώ ότι δεν υπάρχει πλέον καμιά συνεννόηση και πλεύση μεταξύ Δημάρχου και συνεργατών της, αλλά σήμερα ο κάθε δημότης συνειδητοποιεί την αμετροέπεια και τους διαφορετικούς δρόμους που έχει τραβήξει, υποβαθμίζοντας θεσμούς , όργανα, μα πάνω απ΄ όλα την νοημοσύνη μας.

Και δεν είναι το μοναδικό, φαίνεται ότι το δράμα είναι σε πολλές συνέχειες .

Συμφώνα με την παρωδία συνέντευξη της Κας Στεργίου,

<<υφίσταται έλλειμμα δυνατοτήτων των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου μας για την αποκατάσταση των ζημιών>>

ενώ στα δελτίο τύπου … αυτολεξεί :

«Κατόπιν τούτου, με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, των Κτιριακών ενεργοποιήθηκαν όλες οι υπηρεσίες και οι δυνάμεις του δήμου>>

Δεν ξέρω εάν πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε,

Κλαίμε γιατί Από τη μία πλευρά η τεχνική υπηρεσία δεν έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει την κατάσταση και προσφεύγουμε στον ιδιωτικό τομέα και από την άλλη πλευρά θα κάνει την επίβλεψη της αποκατάστασης….

Σοβαρότητα ΜΗΔΕΝ,

Πρώτα διασύρουμε τις υπηρεσίες του Δήμου και κατόπιν τις εξυμνούμε , μαστίγιο και καρότο.

Αυτός είναι ο τρόπος που η σημερινή δημοτική αρχή διαχειρίζεται τόσο το ανθρώπινο δυναμικό της όσο και τους πολίτες αυτού του τόπου.

Τα Ερωτήματα είναι πάρα πολύ απλά έως κατανοητά…

> Υπήρξαν τροποποιήσεις κατά την αποκατάσταση;

> Έγινε νέα μελέτη για τις τροποποιήσεις και αντικαταστάσεις;

> Ποιος τι σύνταξε ποιος τη θεώρησε και ποιος την εφαρμόζει;

> Ποιο όργανο του δήμου δέχτηκε και ενέκρινε την μελέτη;

> Με ποιες διαδικασίες υλοποιείται και με ποιο όργανο του δήμου έκαναν την αποδοχή τους;

 

Οι λεονταρισμοί της Δημάρχου και τα απολογητικά σημειώματα του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου δεν αποτελούν απάντηση.

Ο έλεγχος δεν είναι αρμοδιότητα αντιδημάρχου αλλά τεχνικών κλιμακίων κατά νόμο οριζόμενα.

Είναι πια αντιληπτό σε όλους οτι δεν πρόκειται να παρακολουθήσει κάνεις την προσπάθειά της Δημοτικής Αρχής να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα.

Καλά τα ανέκδοτα όμως δεν παίζουμε με την ασφάλεια των μικρών παιδιών.

Τέλος, από την άλλη πλευρά, μας επιτρέπεται να νιώθουμε και ανακουφισμένοι διότι υπάρχει η εταιρεία UNIPACKHELLAS η οποία τόσα χρόνια με την προσφορά της στέκεται στο πλευρό των δημοτών και αρωγός των προσπαθειών τους. Μας προσφέρει την ασφάλεια, που δεν μπορεί η δημοτική Αρχή να μας προσφέρει.

Έτσι λοιπόν δεν θα πω μόνο ένα μεγάλο ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για την συνολική της προσφορά αλλά θα τολμήσω να πω και ΕΥΤΥΧΩΣ που βρίσκεστε στον τόπο μας αλλά και στο πλάι όλων μας.

 

Ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας

Δημοτικός Σύμβουλος

Αποστόλου Ιωάννης

 

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων