5
Δημοσιεύτηκε 11 Φεβ 2015, 13:09   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Για τον Μάρτιο μετατίθεται η λειτουργία των Παρακάμψεων Στυλίδας & Λαμίας

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΕΡΓΑ (17)

Ένα μήνα ακόμα υπομονή πρέπει να κάνουν οι οδηγοί για να δουν σε λειτουργία τα 2 τελευταία έργα του Μαλιακού Κόλπου που αφορούν την παράκαμψη Λαμίας και το τμήμα Στυλίδα-Ράχες. Να θυμίσουμε πως τα έργα είναι έτοιμα εδώ και μήνες αλλά κυρίως για γραφειοκρατικούς λόγους δεν μπορούν να παραδοθούν στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από το Υπουργείο Υποδομών η καθυστέρηση αυτή θα είναι και η τελευταία.

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΕΡΓΑ (8)Τα έργα έχουν ολοκληρωθεί εδώ και μήνες, ωστόσο όλο το τμήμα του Μαλιακού Κόλπου από τα Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες θα παραδοθεί στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας που κατασκευάζει τον Ε65, καθώς είναι τμήμα της συγκεκριμένης παραχώρησης. Όταν λειτουργήσει το τμήμα του Μαλιακού θα εγκαινιαστούν και νέα διόδια στην περιοχή της Λαμίας.

 

ΠΑΘΕ = 6 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Ο γνωστός μας ΠΑΘΕ που ξεκινά από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα και καταλήγει στη Θεσσαλονίκη διαχειρίζεται από 4 διαφορετικές εταιρείες παραχώρησης. Στο τμήμα Πάτρα-Ελευσίνα από την Ολυμπία Οδό, στο τμήμα Ελευσίνα-Μεταμόρφωση από την Αττική Οδό, στο τμήμα Μεταμόρφωση-Σκάρφεια από την Νέα Οδό, στο τμήμα Σκάρφεια-Ράχες από την Κεντρική Οδό, στο τμήμα Ράχες-Κλειδί Ημαθίας από τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και στο τμήμα Κλειδί-Μάλγαρα από την Εγνατία Οδό.

Να θυμίσουμε πως σε κατασκευή βρίσκεται σημαντικό μέρος του ΠΑΘΕ που συμπυκνώνεται στο τμήμα Κόρινθος-Πάτρα και στο τμήμα Ευαγγελισμός-Σκοτίνα στα σύνορα Θεσσαλίας-Κεντρικής Μακεδονίας. Τα έργα αυτά αναμένεται να παραδοθούν στην κυκλοφορία σταδιακά μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Τα έργα του Μαλιακού Κόλπου έχουν ξεκινήσει περίπου 8 χρόνια πριν (!!) ολοκληρώνονται με τον πλέον επίσημο τρόπο και θα μειώσουν την χρονοαπόσταση μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, περίπου κατά 15 λεπτά.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com


Niki Giannoulidou