Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Η Βιργινία Στεργίου παρουσίασε τους υποψηφίους της στέλνοντας ηχηρό μήνυμα νίκης (Δελτίο Τύπου)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα νίκης έστειλε χθες, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, η Δήμαρχος Στυλίδας και εκ νέου υποψήφια, κυρία Βιργινία Στεργίου, από τη Στυλίδα, στα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου και την παρουσίαση των υποψήφιων συμβούλων του συνδυασμού «Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα».

Παρουσία πλήθους κόσμου, υποψηφίων, συγγενών και φίλων, η Δήμαρχος Στυλίδας, μετά τον καθιερωμένο αγιασμό και πριν τη δυναμική παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού της, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής σε όλα τα επίπεδα δράσεων, κατά την τετραετία 2019 – 2023.

Στο λόγο της η κυρία Στεργίου, αναφέρθηκε στη σκληρή και οργανωμένη δουλειά που έγινε για να μπορέσει η Δημοτική Αρχή να εξασφαλίσει για το Δήμο Στυλίδας χρηματοδοτήσεις 85 εκατομμυρίων ευρώ για έργα και υποδομές, ενώ παρουσίασε αναλυτικά τα έργα που έγιναν και όσα είναι προγραμματισμένα να γίνουν.

Μεταξύ άλλων, η Δήμαρχος Στυλίδας, ειδική αναφορά έκανε στην κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού  Ραχών – Παραλία Ραχών, Καραβομύλου, Αχινού και τη σύνδεση του Αυλακίου με τον βιολογικό της Λαμίας, ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην Ελλάδα στον τομέα αυτόν και το μεγαλύτερο επίτευγμα της Δημοτικής Αρχής την τετραετία που πέρασε, προϋπολογισμού 23 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και στο μεγάλο έργο της ανάπλασης της πλατείας της Στυλίδας και σε όσους προσπάθησαν με διάφορους τρόπους να εμποδίσουν την υλοποίησή του.

Κλείνοντας την ομιλία της και ζητώντας για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη των δημοτών ώστε να μπορέσει η Δημοτική Αρχή να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο της, η Δήμαρχος Στυλίδας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι εκλογές είναι διλήμματα. Είναι ερωτήσεις και απαντήσεις. Είναι τα στελέχη που απαρτίζουν τον συνδυασμό, είναι αυτοί που αύριο θα κληθούν να διαχειριστούν τα δικά σας χρήματα, είναι η εμπιστοσύνη στους ικανότερους, είναι το παρελθόν, η ηθική, η ζωή του υποψήφιου δημάρχου αλλά και των συμβούλων, οι γνώσεις, η εμπειρία και η αποτελεσματικότητα, είναι αυτοί που δεν επιδιώκουν οικονομικά οφέλη από την εκλογή τους», ενώ έθεσε στο ακροατήριο το βασικό ερώτημα για το ποιον πραγματικά θέλει στη διοίκηση του Δήμου την επόμενη μέρα και αν αυτό που θέλει είναι έργα ή του αρκούν υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται.

Ακολουθεί η ομιλία της Βιργινίας Στεργίου

Καλησπέρα σας,

 

Συνδημότισσες και συνδημότες,

 

Πρόσφατα η Θεσσαλία και η Φθιώτιδα βίωσαν μια μεγάλη καταστροφή, από ένα πρωτοφανές έξω από κάθε προηγούμενο περιστατικό. Ο Δήμος Στυλίδας ευτυχώς είχε μόνο ελάχιστες υλικές ζημιές και πιστεύω ότι οι δημότες μας που πλήγηκαν θα αποζημιωθούν σύντομα. Εμείς ως Δημοτική Αρχή, όπως επίσης σύλλογοι, ατομικά δημότες σε ολόκληρο το δήμο, ενωμένοι δείξαμε την αλληλεγγύη που μας χαρακτηρίζει και σπεύσαμε να ελαφρύνουμε έστω και λίγο αυτούς τους συνανθρώπους μας.  Ευχαριστώ από καρδιάς όλους ανεξαιρέτως για την ανθρωπιά που επέδειξαν και θέλω να δηλώσω από αυτό εδώ το βήμα ότι είμαι περήφανη που είμαι δήμαρχος αυτού του δήμου.

 

Φίλες και φίλοι,

 

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τη στιγμή που με τη δική σας εντολή αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Στυλίδας. Και τότε σας δώσαμε την υπόσχεση ότι θα δουλέψουμε σκληρά για να αλλάξουμε σελίδα στο δήμο μας.

Σήμερα ήρθε η στιγμή για να δούμε μαζί τι από όσα υποσχεθήκαμε το 2019 πραγματοποιήθηκαν, τι προκλήσεις αντιμετωπίσαμε, αλλά και πως θα προχωρήσουμε για να φτιάξουμε το δήμο που οραματιζόμαστε.

 

Όταν αναλάβαμε με τη δική σας εντολή το Σεπτέμβριο του 2019 το τιμόνι του Δήμου Στυλίδας, βρήκαμε λίγα, βρήκαμε ελάχιστες μισοτελειωμένες μελέτες, δύο χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ ύψους περίπου 250.000 ευρώ, βρήκαμε αναρχία στην ύδρευση, στην άρδευση, ζήσαμε έντονα το μεταναστευτικό πρόβλημα στον Καραβόμυλο και στη συνέχεια στο Αυλάκι και το λύσαμε χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, αντιμετωπίσαμε δύο ολόκληρα χρόνια την πανδημία με συνέπεια και σοβαρότητα, όπου οι υπηρεσίες όχι μόνο του δήμου μας, αλλά κυρίως των Υπουργείων υπολειτουργούσαν, αντιμετωπίσαμε την έλλειψη προσωπικού, γερασμένο στόλο απορριμματοφόρων και αυτοκινήτων, ακαταστασία οφειλετών στο δήμο, δάνεια προς το δημόσιο, άδεια ταμεία λόγω έλλειψης ρευστότητας.

 

Τα τελευταία χρόνια όλοι οι Δήμοι δοκιμάζονται λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα για την οποία μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρουν και οι άνθρωποι. Μέσα στην τετραετία αντιμετωπίσαμε δυο φυσικές καταστροφές, τον Ιανό το 2020 και την πρόσφατη με τον Ντάνιελ. Παρ όλες τις απρόβλεπτες δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα σε θέματα πολιτικής προστασίας, με αποτέλεσμα να μην έχουμε κανένα δυσάρεστο συμβάν τα τελευταία χρόνια στο δήμο μας από φωτιές, ατυχήματα από χιόνι και παγετό, αλλά και πρόσφατα με την χειρότερη πλημμύρα όλων των εποχών.

 

Δουλέψαμε σκληρά, δουλέψαμε με σχέδιο, με προοπτική, δουλέψαμε οργανωμένα, με σοβαρότητα και στόχους, και τα καταφέραμε χωρίς να χαθεί ούτε μια ευκαιρία, ούτε μια πρόσκληση, ούτε μια χρηματοδότηση από κανένα πρόγραμμα.

 

Καταφέραμε να κρατήσουμε το δήμο μας όρθιο και να εξασφαλίσουμε 85 εκατομμύρια ευρώ για έργα που θα βελτιώσουν τις υποδομές και θα βάλουν τις βάσεις γι’ αυτό που ονειρευτήκαμε. Ένα δήμο σύγχρονο, φιλικό με τους κατοίκους του, με προοπτική ανάπτυξης που θα προσφέρει ποιότητα ζωής σε όλους.

 

Και ξεκινάμε! Έργα που υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται και έργα που έχουν εγκριθεί οι χρηματοδοτήσεις και θα γίνουν στην επόμενη θητεία μας, εφόσον μας εμπιστευτείτε.

 

 

 

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΜΕΓΕΘΗ ΕΡΓΩΝ

 

 • Ύδρευση 11.400.000
 • Άρδευση 2.500.000
 • Αποχετευτικό 23.000.000
 • Οδοποιία 4.572.000
 • Αντιπλημμυρικά 230.000
 • Αθλητισμός 673.000
 • Σχολεία 234.000
 • Παιδικές Χαρές 430.000
 • Κοινωφελή Έργα και Κοινόχρηστοι Χώροι 035.000
 • Πολιτισμός10.113.000 (μαζί με μελέτες κ συμβουλευτική)

Από αυτά:

 • ΔΑΝΕΞ 8.878.000
 • Μετατροπή παλαιού Ελαιοτριβείου της Γλύφας σε

Πολιτιστικό Κέντρο  618.000.

 • Ψηφιακές Πολιτιστικές Διαδρομές 354.000 – Αχινός
 • Έργα σε Ι.Μ Ταξιαρχών 000
 • Καθαριότητα 375.000

 

Όμως αγαπητοί συνδημότες, όλα αυτά δεν μπορούν να ολοκληρωθούν σε μια μόνο θητεία, για αυτό ζητάμε εκ νέου την ανανέωση της εντολής για να ολοκληρώσουμε αυτό που αρχίσαμε, για να δούμε το δήμο μας να ξαναγεννιέται, γιατί εμείς γνωρίζουμε καλά τις διαδικασίες, τις μελέτες, την εξέλιξη των εργασιών, εμείς κάναμε τις διαπραγματεύσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων, εμείς στήσαμε το οικοδόμημα αυτό βήμα-βήμα και γνωρίζουμε κάθε πτυχή του, εμείς έχουμε την αγωνία να το δούμε να τελειώνει.

 

Και υποτιμάνε τη νοημοσύνη μας όταν κάποιοι υποψήφιοι δηλώνουν ότι θέλουν να γίνουν δήμαρχοι  γιατί μπορούν να τα κάνουν όλα καλύτερα από εμάς. Ποια θα κάνουν καλυτέρα; Τα έργα των 85 εκατ. ευρώ, τα οποία εμείς ήδη έχουμε φέρει στο δήμο;

 

Κάθε Κοινότητα για εμάς είναι σημαντική και την αγαπάμε το ίδιο!

Κάθε Κοινότητα είναι ένας στόχος!

Και αυτό αγαπητοί μου συνδημότες είναι το στοίχημα και αυτό είναι το ισχυρότερο επιχείρημά μας για την υποψηφιότητά μας στις εκλογές του Οκτωβρίου.

 

Στην προεκλογική μου εξαγγελία του 2019 μίλησα για την ανάγκη έργων υποδομής, ύδρευση, άρδευση, αποχέτευση, αγροτική και αστική οδοποιία, αλλά και τη στήριξη του αθλητισμού και πολιτισμού. Γιατί ανάπτυξη χωρίς υποδομές δεν γίνεται! Εμείς τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας στο μεγαλύτερο βαθμό.

 

ΥΔΡΕΥΣΗ: 11.600.000  ευρώ

 

Προχωρήσαμε στην κατασκευή του δικτύου ύδρευσης Παλαιοκερασιάς – Ραχών που καταστράφηκε από τον Ιανό το Σεπτέμβρη του 2020. Το έργο ολοκληρώθηκε σε ποσοστό 95% και ήταν έτοιμο να παραδοθεί και μάλιστα πριν από τις εκλογές, αλλά είχαμε πρόσφατα και νέα θεομηνία. Υπήρξε καθυστέρηση στο έργο γιατί προέκυψαν αστάθμητοι παράγοντες που αντιμετωπίσαμε δύσκολα αλλά σταθερά και σήμερα άλλος ένας τέτοιος παράγοντας θα καθυστερήσει λίγο ακόμη την παραλαβή του έργου.

Όσοι αγαπητοί μου φίλοι υπόσχονται ότι θα  κάνουν θαύματα και έργα χωρίς καθυστερήσεις και μάλιστα όταν είναι επιχειρηματίες – εργολάβοι ή λένε ψέματα γιατί γνωρίζουν την πραγματικότητα ή έχουν άγνοια, οπότε σε κάθε περίπτωση και τα δύο είναι εξ ίσου επικίνδυνα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Στυλίδας. Οι εργασίες άρχισαν από την πλατεία και θα προχωρήσουν σε ολόκληρη την πόλη. Αντικαθίσταται ολόκληρο το δίκτυο, το τονίζω. Το είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά. Καθαρό νερό, χωρίς αμίαντο, χωρίς σπασίματα, χωρίς προβλήματα. Θα ελέγχεται το δίκτυο με τηλεμετρία. Ετοιμάζεται το control-room, δηλαδή αίθουσα ελέγχου του συστήματος, θα το εγκαινιάσουμε σύντομα.

 

Πολλές οι αιχμές των κακόβουλων ή των πολιτικών αντιπάλων μας, ότι  τα έργα γίνονται προεκλογικά. Όλα τα έργα έχουν χρονοδιάγραμμα, δεν αρχίζουν ούτε σταματούν λόγω εκλογών, τα έργα έχουν συνέχεια, έχουν ποινικές ρήτρες, οι εξελίξεις τρέχουν, η καθημερινότητα έχει ανάγκες που δεν περιμένουν τις εκλογές και εμείς αυτό το σκοπό υπηρετούμε.

 

Δημοπρατήθηκε και είναι σε φάση αξιολόγησης των προσφορών ο εκσυχρονισμός φρεατίων εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Πελασγίας και τοποθέτηση ψηφιακών υδρομέτρων, τα οποία θα ελέγχονται και αυτά από την αίθουσα ελέγχου που κατασκευάζεται στη Στυλίδα.

 

Το όφελος για το δήμο μας είναι τεράστιο, γιατί θα πετύχουμε:

 1. Εξοικονόμηση νερού.
 2. Άμεση ενημέρωση και επισκευή βλαβών, που σημαίνει καμία ταλαιπωρία για τους δημότες.
 3. Εξοικονόμηση χρημάτων.

 

Αγαπητοί μου συνδημότες τα έργα αυτά είναι χειροπιαστά και δεν είναι υποσχέσεις. Είναι πραγματικότητα, παρόλο που δεν θέλουν οι αντίπαλοί μας να το παραδεχτούν, που αποσκοπούν στο να αλλάξουμε εποχή στην ύδρευση με κύριο στόχο την ποιότητα παροχής υπηρεσιών και τη μείωση των τελών ύδρευσης που θα δώσει μεγάλη ανάσα στους δημότες.

 

Αναμένεται χρηματοδότηση για την αντικατάσταση όλου του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Κυπαρισσώνα Πελασγίας.

Αντικαταστήσαμε το τμήμα του δικτύου ύδρευσης στον Αχινό που αποτελούνταν από αμίαντο.

Είμαστε σε φάση ανόρυξης υδρευτικής γεώτρησης στο Άνυδρο και σε διερευνητική διαδικασία για ανόρυξη  υδρευτικής γεώτρησης σε Σπαρτιά και Γλύφα.

ΑΡΔΕΥΣΗ: 2.500.000

Δημοπρατήσαμε το αρδευτικό δίκτυο Στυλίδας (ορεινό). Το έργο αναμένεται να αρχίσει μέσα στον Οκτώβρη και να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο περίπου, ενώ θα διευκολύνει σημαντικά την άρδευση στη Στυλίδα.

Ολοκληρώσαμε μεγάλο τμήμα του αρδευτικού δικτύου των Μύλων και συνεχίζουμε με συμπληρωματικές βελτιώσεις.

Από την επεξεργασία των λυμάτων του βιολογικού των Ραχών θα προχωρήσουμε και σε νέο αρδευτικό δίκτυο στις Ράχες, αλλά και με την ολοκλήρωση του αγωγού ύδρευσης των Ραχών που ανέφερα πριν, θα ενισχυθεί άμεσα η άρδευση γιατί θα μειωθούν οι απώλειες και θα αποδεσμευτούν οι γεωτρήσεις.

Έχουμε έτοιμη τη μελέτη για να ολοκληρώσουμε το αρδευτικό δίκτυο Σπαρτιάς, έχουμε κάνει ήδη διαπραγματεύσεις για χρηματοδότηση στην επόμενη θητεία.

ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ: 23.000.000

Δημοπρατήθηκε το δίκτυο αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού σε Ράχες – Παραλία Ραχών, Καραβόμυλο, Αχινό και σύνδεση του Αυλακίου με το βιολογικό της Λαμίας, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών 11 Οκτωβρίου. Το έργο παίρνει σάρκα και οστά όπως υποσχεθήκαμε και είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα στη χώρα στον τομέα αυτό. Το έργο αυτό θα λύσει οριστικά το μεγάλο πρόβλημα της αποχέτευσης κυρίως των παραλιακών περιοχών της Δημοτικής Ενότητας Εχιναίων.

Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού Μύλων-Πελασγίας και Γλύφας. Αναμένουμε χρηματοδότηση, έχουν γίνει ήδη συζητήσεις και υπάρχουν δεσμεύσεις σε υψηλό επίπεδο. Αν μας εμπιστευτείτε, στην επόμενη θητεία θα είναι το πρώτο έργο που θα δημοπρατήσουμε. Προτεραιότητα επίσης είναι βιολογικός και αποχέτευση στο Αχλάδι, στην Αγία Μαρίνα και στη Σπαρτιά.

Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των συνδέσεων με τον βιολογικό της Στυλίδας που είχε κατασκευαστεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Θα πρέπει όμως να σημειώσω ότι το δίκτυο αποχέτευσης της Στυλίδας έχει παρουσιάσει πολλά προβλήματα λόγω κακοτεχνιών και χρειάζεται νέα μελέτη και ανακατασκευή. Είναι ένας επόμενος στόχος.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ: 4.572.000

Ασφαλτοστρώσαμε και τσιμεντο-στρώσαμε αγροτικούς δρόμους σε Σπαρτιά, Παλαιοκερασιά, Καραβόμυλο, Άνυδρο, δυο δρόμους στη Στυλίδα, στην Πελασγία.

Είμαστε έτοιμοι για άλλη μια αγροτική οδοποιία από ΕΣΠΑ αυτή τη φορά, που αρχίζει μέσα στο Σεπτέμβρη, σε Σπαρτιά, Αχινό (δυο δρόμους), Καραβόμυλο, Αχλάδι, Ράχες και Βαθύκοιλο.

Ασφαλτοστρώθηκαν και τσιμεντοστρώθηκαν, εσωτερικοί δρόμοι σε Πελασγία, Μύλους, Σπαρτιά, Ράχες, Γλύφα (τρεις από τους έξι), Καραβόμυλο, Στυλίδα, Αγία Μαρίνα, Αυλάκι (περιφερειακός και εσωτερικός δρόμος στις κατοικίες Πουρνάρα) και Βαθύκοιλο. Το έργο έχει προχωρήσει σε ποσοστό 90%.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Προχωράμε στη διαδικασία συμβασιοποίησης. Μετά τις εργασίες ύδρευσης, κυρίως της Στυλίδας, θα προχωρήσουμε στην αντικατάσταση και επισκευή του εσωτερικού οδικού δικτύου. Θα υπάρξει ταλαιπωρία λόγω έργων, αλλά είναι περαστική, ενώ τα έργα είναι μόνιμα!

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση μεγάλου μέρους του δρόμου στο Λογγίτσι. Θα συνεχίσουμε μέχρι την πλήρη ασφαλτόστρωση όλου του δικτύου.

Αυτός ο δρόμος έχει ήδη γραφεί στην ιστορία!

 

Τοποθετείται επίσης σύστημα πυρανίχνευσης στο Λογγίτσι, με χρηματοδότηση 290.000 ευρώ. Το σύστημα αυτό είναι πρωτοποριακό, είναι η πρώτη φορά που τοποθετείται κάτι τέτοιο και είναι το πιο σύγχρονο σε όλη την χώρα.

 

Έγινε συντήρηση – επισκευή της Γέφυρας της Σπαρτιάς. Η γέφυρα είχε σοβαρά προβλήματα στατικότητας. Παραδόθηκε ασφαλής στους δημότες.

Η ερώτηση όμως είναι η εξής: Φθάνουν αυτά που κάναμε για τους δρόμους για την ύδρευση για την άρδευση; Η απάντηση είναι: ασφαλώς όχι. Αλλά βάλαμε τις βάσεις. Την επόμενη πενταετία θα φανεί όλη αυτή η προσπάθεια που γνωρίζετε πόσο μεγάλη και πόσο σημαντική ήταν. Θα το αντιληφθούμε όλοι όταν μετά τις ταλαιπωρίες των έργων θα διευκολύνονται οι αγρότες για να πηγαίνουν στα κτήματά τους, οι δημότες για να μην συναντούν λακκούβες , να πίνουμε όλοι καθαρό νερό.

Σε ένα δήμο η καθημερινότητα είναι η πιο δύσκολη αποστολή. Είμαστε δίπλα σας 365 μέρες το χρόνο και πάντα προσπαθούμε να σας εξυπηρετούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα μικρά και μεγάλα ζητήματα της καθημερινότητας και το έργο αυτό είναι πολύ δύσκολο όταν μάλιστα τους καλοκαιρινούς μήνες τριπλασιάζεται ο πληθυσμός του Δήμου μας.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: 375.000

 

Από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ προμηθευτήκαμε απορριμματοφόρο και σκούπα  και πετύχαμε χρηματοδότηση για νέο απορριμματοφόρο που αναμένεται να προστεθεί στο στόλο του δήμου το επόμενο διάστημα.

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ: 230.000

Και με αντιπλημμυρικά έργα ασχοληθήκαμε.

Μικρά αντιπλημμυρικά έγιναν σε Γλύφα και  Πελασγία, στο Πάρκο του Λαού στη Στυλίδα, στη Δημοτική Αγορά, στο Θέατρο, στο χώρο της λαϊκής αγοράς, στο Κοκκινόχωμα Στυλίδας, στην ιρλανδική διάβαση Βελά στον Αχινό και στην Αγία Μαρίνα.

Επιπλέον πρόσφατα δημοπρατήσαμε την εκπόνηση μελέτης για την αντιπλημμυρική προστασία της Αγίας Μαρίνας. Το έργο αυτό είναι μεγάλο και αποτελεί αναγκαιότητα γιατί θα λύσει τα προβλήματα που πρόσφατα βίωσαν οι δημότες της Κοινότητας.

 

 

 

 

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: 673.000

Δώσαμε μεγάλη σημασία και βαρύτητα, όπως είχαμε δεσμευτεί, στον Αθλητισμό:

Κατασκευάσαμε το γήπεδο Ραχών με φυσικό χλοοτάπητα, ολοκληρώνεται η κατασκευή του γηπέδου ΔΑΚ της Στυλίδας με υβριδικό χλοοτάπητα, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί και αγώνες στίβου.

Κατασκευάσαμε γήπεδο μπάσκετ στο Πάρκο του Λαού στη Στυλίδα, το τρίτο γήπεδο αντισφαίρισης (τένις) και συμβάλαμε στη συντήρηση των άλλων δύο γηπέδων στο Πάρκο του Λαού στη Στυλίδα. Αναμένουμε διοργανώσεις και τουρνουά μεγαλύτερης εμβέλειας από τους φίλους αυτού του αθλήματος.

Κατασκευάσαμε γήπεδο 5 επί 5 στην Πελασγία. Αλλάξαμε μπασκέτες στο δημοτικό σχολείο του Αχινού.

Επισκευάσαμε το γήπεδο μπάσκετ στον Καραβόμυλο,  το γήπεδο 5 επί 5 στη Στυλίδα στο (ΔΑΚ), το γήπεδο μπάσκετ στη Γλύφα, το γήπεδο μπάσκετ στους Μύλους.

Κατασκευάσαμε γήπεδο μπάσκετ στο Αυλάκι. Είναι σε εξέλιξη η κατασκευή γηπέδου 5 επί 5 στην Αγία Μαρίνα και η κατασκευή γηπέδου μπάσκετ στο Αχλάδι.

Έχουμε δεσμευτεί για κατασκευή γηπέδου 5 επί 5 στον Αχινό, αφού σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία των αδειοδοτήσεων. Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι η περιοχή είναι «Νatura» λόγω του ποταμού Βελά και ότι το γήπεδο είναι χαρακτηρισμένο ως δασικό.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το γήπεδο της Γλύφας. Προχωράει η διαδικασία νομιμοποίησης του γηπέδου. Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε είναι ότι μεγάλο μέρος του γηπέδου είναι δασικό. Μόνο που στη Γλύφα προστίθεται και άλλο πρόβλημα με κάποιον ιδιώτη που διεκδικεί μια λωρίδα ως δρόμο στο ανατολικό τμήμα του γηπέδου. Έχουμε απευθυνθεί στη δικαιοσύνη, ενώ το δασικό θέμα είναι σε εξέλιξη για να επιλυθεί.

Και ενώ δεσμευτήκαμε για την κατασκευή γηπέδου με φυσικό χλοοτάπητα, όπως μας ζητήθηκε, προέκυψε ζήτημα με τη συντήρηση του γηπέδου λόγω έλλειψης νερού. Μετά από συζητήσεις με δημότες και αθλητές καταλήξαμε στο να κατασκευαστεί ένα γήπεδο σωστό στη Γλύφα, με συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, και προς αυτή την κατεύθυνση βαδίζουμε. Έχουμε ήδη στα χέρια μας τις μελέτες κατασκευής των γηπέδων όχι μόνο της Γλύφας αλλά και της Πελασγίας και αυτός είναι ο επόμενος στόχος.

Τέλος, παραλάβαμε ένα ημιτελές δεσμευμένο στους αναδόχους Κλειστό Γυμναστήριο. Αποπληρώσαμε την οικονομική υποχρέωση μέσα από δικαστική διαδικασία στην ανάδοχο εταιρεία του έργου από πρόγραμμα και όχι από χρήματα του δήμου. Ολοκληρώσαμε τη μελέτη αποκατάστασης που αποτελείται από δύο υποέργα. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση των κτιριακών υποδομών που είναι σε άθλια κατάσταση από την Περιφέρεια και το δεύτερο υποέργο που είναι ο εξοπλισμός θα υποβληθεί σύντομα στο Ταμείο Ανάκαμψης. Σε όλο αυτό το δύσκολο δρόμο, που κληθήκαμε να λύσουμε ένα πρόβλημα δεκαπενταετίας, δυστυχώς η αντιπολίτευση καταψήφισε το συμβιβασμό με τον εργολάβο και δημιούργησε από την αρχή εμπόδια στην υλοποίηση. Αναρωτιέμαι πως θα μπορούσατε να εμπιστευτείτε κάποιοι που άλλα λέει στο Δημοτικό Συμβούλιο και άλλα τάζει στις προεκλογικές του ομιλίες; Τον καλώ δημόσια να μας πει, καταψήφισε ναι ή όχι τη λύση του ΚΛΕΙΣΤΟΥ;

ΣΧΟΛΕΙΑ: 234.000

Ανακαινίσαμε όλα τα σχολεία του Δήμου, τουαλέτες, ράμπες ΑΜΕΑ, περιφράξεις, παράθυρα, πυροπροστασία και συνεχίζουμε. Θα συνεχίσουμε για ότι άλλο χρειαστεί. Ο Παιδικός Σταθμός Στυλίδας είναι πλήρως ανακαινισμένος.

Προχωρούμε σύντομα στη διαδικασία διάνοιξης της οδού Γιαννοπούλου με εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου για την ομαλή και ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση γονέων και μαθητών στο 1ο Δημοτικό σχολείο Στυλίδας. Είμαστε στη φάση σύνταξης πράξης αναλογισμού για τις σχετικές αποζημιώσεις.

 

 

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ: 430.000

 

Κατασκευάσαμε 16 παιδικές χαρές, όλες με χρηματοδοτήσεις. Υπολείπεται η κατασκευή κάποιων ακόμη σε Στυλίδα, οικισμό Μαρίνι, Άνυδρο, ενώ θα συμπληρωθούν κάποια παιχνίδια ακόμη στις ήδη υπάρχουσες.

 

Είμαστε χαρούμενοι που η παιδική χαρά της Στυλίδας στο Πάρκο του Λαού απέσπασε πανελληνίως για το 2021 χάλκινο βραβείο στο διαγωνισμό BEST CITY AWARDS και η παιδική χαρά του Αχλαδίου απέσπασε πανελληνίως τρίτο  βραβείο για το 2022.

 

 

ΚΟΙΝΟΦΕΛΗ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ – ΠΑΡΚΑ, ΠΛΑΤΕΙΕΣ: 1.035.000

Στον κοινωνικό τομέα έγιναν αρκετά πράγματα. Έχω υποσχεθεί την δημιουργία ΚΑΠΗ. Είμαστε στη διαδικασία δημιουργίας Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, όπου θα συμπεριλαμβάνει ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ ενηλίκων για άτομα που έχουν ειδικές ανάγκες, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Αθλητικό και Πολιτιστικό Οργανισμό. Η διαδικασία θα επικυρωθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό θα δημιουργήσει αρκετές θέσεις εργασίας, ενισχύοντας ταυτόχρονα το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου.

 

Παραδόθηκε στους δημότες το Πολυιατρείο Ραχών, με τη συμβολή του Υπουργείου Οικονομικών. Δουλέψαμε συντονισμένα γι’ αυτό το έργο που έχει μεγάλη σημασία για την περιοχή. Ο δήμος πέραν της παραχώρησης του κτιρίου, συμμετείχε με χρηματοδότηση για την εκπόνηση της μελέτη στατικότητας, αλλά και για την ηλεκτροδότηση του κτιρίου με ποσό περίπου 50.000 ευρώ. Ταυτόχρονα έγινε επισκευή με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς και στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας. Έχουμε λοιπόν πλήρη αναβάθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο Δήμο Στυλίδας.  Θα φροντίσουμε να δημιουργηθούν ανάλογες δομές στις υπόλοιπες περιοχές, όπου είναι αναγκαίο.

Αναβαθμίσαμε αρκετά κτίρια, όπως το Δημαρχείο μας, το πρώην ΚΕΠ Στυλίδας που φιλοξενεί τώρα το Κεντρικό Ταμείο, συντηρήσαμε κοινόχρηστους χώρους, συμμαζέψαμε τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου για να μπορέσουμε να τα αξιοποιήσουμε σε επόμενη φάση.

Μεταφέραμε το ΚΕΠ στην πλατεία Στυλίδας. Έγινε μεγάλος θόρυβος γι αυτό, κατηγορήθηκα προσωπικά ότι σπαταλάω λεφτά του Δήμου για ενοίκια, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι το κτήριο του ΚΕΠ χρηματοδοτείται και θα χρηματοδοτείται για πάντα από ειδικό κονδύλι του ΥΠΕΣ που είναι για το σκοπό αυτό, το οποίο χρησιμοποιήσαμε και εκμεταλλευτήκαμε με πολλαπλά οφέλη για τους δημότες.

 

Κάναμε προσεισμικό έλεγχο στα κτίρια του Δήμου και έχουμε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα από τον ΟΑΣΠ. Αλλάξαμε βραχίονες και φωτιστικά σώματα σε πολλές κοινότητες και συνεχίζουμε.

 

Κατασκευάσαμε και ανακαινίσαμε την πλατεία της Καρυάς στη Στυλίδα, που έχει μεγάλη σημασία για τους Στυλιδιώτες.

 

Άρχισε η ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου στη Στυλίδα στο χώρο που βρίσκεται κάτω από το Δημαρχείο. Συνεχίζουμε με την πλατεία στη Γλύφα. Η χρηματοδότηση είναι από το Πράσινο Ταμείο. Αναβαθμίζεται αισθητικά τόσο το κέντρο της Στυλίδας, όσο και το κέντρο της Γλύφας.

 

Άρχισε η ανάπλαση της πλατείας της Στυλίδας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς. Ήδη κατασκευάστηκε ο δρόμος πίσω από την εκκλησία της Παναγίας, κάτω από την πλατεία, για να διευκολύνει την κίνηση. Δυστυχώς έχει δημιουργηθεί εσκεμμένα αναστάτωση από αντιδραστικούς συνδημότες μας που προέρχονται από κύκλους της αντιπολίτευσης, προκειμένου να μην γίνει το έργο. Και μάλιστα πρώην δήμαρχος μας, προσπαθώντας να εμπλακεί πολιτικά στο προεκλογικό κλίμα, κάνει ότι μπορεί με ανοικτές επιστολές, που βεβαίως είναι εκτός πραγματικότητας, για να ακυρώσει την προσπάθεια μιας αισθητικής αναβάθμισης του κέντρου της πόλης μας που έχει τόση ανάγκη η Στυλίδα. Επίσης υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και όχι μόνο, που ξαφνικά αποφάσισαν να εμπλακούν στα δημοτικά δρώμενα παρόλο που στη Στυλίδα έρχονται μόνο για διακοπές, ή ζουν στο εξωτερικό, χωρίς να ενημερωθούν, υποδεικνύουν ως παντογνώστες πως θα έπρεπε να γίνει η πλατεία για να βολεύει τους ίδιους και το συνδυασμό τους.

 

Να σας ενημερώσω λοιπόν ότι η μελέτη της πλατείας που πληρώθηκε από χρηματοδότηση έχει εγκριθεί από Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, μάλιστα πέρασε τη διαδικασία τρεις φορές για βελτιώσεις, το έργο έχει εγκριθεί από την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας για να χρηματοδοτηθεί, έχει επιβλέποντα επιστήμονα μηχανικό της Περιφέρειας, εφαρμόζεται η κυκλοφοριακή μελέτη που ισχύει από το 2009 βάσει ΦΕΚ. Εμείς προχωράμε δυναμικά στην ανάπλαση και τον καλλωπισμό του κέντρου του Δήμου μας, με την βεβαιότητα ότι κάνουμε το απολύτως σωστό για το καλό του τόπου. Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο που θα αναβαθμίσει αισθητικά το κέντρο της πόλης μας.

 

Φίλες και φίλοι, καθαρίσαμε, αναβαθμίσαμε το πάρκο του λαού στη Στυλίδα, επισκευάσαμε την περίφραξη, καθαρίσαμε και επισκευάσαμε το θέατρο, την λίμνη, το βαγόνι, το μνημείο ηρώων και συνεχίζουμε. Σήμερα είναι ένας πολύ όμορφος περιποιημένος χώρος για να επισκεφτεί κανείς. Συνεχίζουμε με την ανάπλαση της ΔΑΝΕΞ, περιμένουμε το έργο του Λιμανιού, και νομιμοποιώντας τον Καλόγερο, η Στυλίδα σε βάθος πενταετίας θα πάρει πραγματικά άλλη μορφή.

 

Θα μου πείτε: πιο γρήγορα δεν γίνεται; Προσωπικά αφιέρωσα όλο το χρόνο μου σε αυτό το στόχο «πιο γρήγορα» και ξέρουν όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί μου πόσο πιεστική υπήρξα ως δήμαρχος.

 

Πολλές φορές ακούστηκε η δήμαρχος που είναι; Δεν τη βλέπουμε. Είναι κλεισμένη στο γραφείο. Αναρωτήθηκε κανείς γιατί; Τι πιστεύετε είναι καλύτερο το γραφείο από ένα καφεδάκι στον ήλιο; Μήπως όμως γιατί είχα στους ώμους μου το βάρος των υποσχέσεων που έδωσα προεκλογικά, γιατί έπρεπε να δουλέψουμε και δεν υπήρχε χρόνος για βόλτες; Μήπως γιατί θέλαμε να φέρουμε χρήματα στο Δήμο; Μήπως γιατί θέλαμε να ξεκινήσουμε τα έργα; Και σας ερωτώ: Τι δήμαρχο θέλετε; Να δουλεύει και να έχει αποτέλεσμα, ή να πίνει καφέδες και να κάνει βόλτες;

 

Επισκευάσαμε τη Δημοτική Αγορά Στυλίδας με συγχρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς.

 

Περιμένουμε έγκριση χρηματοδότησης για μελέτη που έχουμε υποβάλει στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για κατασκευή νέου Δημαρχείου. Γιατί το Δημαρχείο Στυλίδας στεγάζεται στο πρώην δημοτικό σχολείο, το οποίο παρά τις παρεμβάσεις και βελτιώσεις δεν είναι κατάλληλος χώρος. Ελπίζω σε επόμενη θητεία να πραγματοποιηθεί και αυτός ο στόχος.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: 10.113.000

 

Προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς στην τροποποίηση του παλαιού ελαιοτριβείου της Γλύφας σε χώρο πολλαπλών χρήσεων – πολιτιστικό κέντρο που δεν έχει η Γλύφα.

 

Προχωρούμε στην κατασκευή ενός ψηφιακού μουσείου στον Αχινό (ψηφιακής έκθεσης) στο παλιό δημοτικό σχολείο με χρηματοδότηση από το Αντώνης Τρίτσης. Έχει ήδη προχωρήσει σε ποσοστό 90 % η επισκευή του κτιρίου και συνεχίζουμε με το ψηφιακό δεύτερο μέρος της χρηματοδότησης.

 

ΔΑΝΕΞ: Ολοκληρώθηκαν οι προκαταρκτικοί έλεγχοι και προχωρούμε σε δημοπράτηση της αποκατάστασης του κτιρίου της ΔΑΝΕΞ και τη μετατροπή του σε πολιτιστικό κέντρο. Πετύχαμε χρηματοδότηση περίπου 9 εκ. ευρώ και με την πλατεία, το πάρκο, την αγορά, το λιμάνι και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, που θα κάνουμε σε επόμενη θητεία, αν μας δώσετε την εντολή, θα έχουμε τα επόμενα χρόνια μια πανέμορφη παραλιακή πόλη, για να επισκεφτεί και να ζήσει κανείς.

 

Προχωρούμε στην επισκευή του τοιχίου αντιστήριξης στο νότιο τμήμα του περιβόλου του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεράιδας με  χρηματοδότηση από ΥΠΕΣ και πρόσφατα δημοπρατήθηκε η μελέτη αποκατάστασης του καθολικού Ναού, η οποία αναμένεται να παραδοθεί μέχρι τέλους του χρόνου.

 

Επίσης με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη μας κ.κ. Συμεών και τη συμβολή του Δήμου Στυλίδας, ιδρύθηκαν δύο παραρτήματα του Ωδείου της Μητροπόλεως Φθιώτιδας, σε Ράχες και Πελασγία, δίνοντας τη δυνατότητα κυρίως στα νέα παιδιά να αποκτήσουν μουσική παιδεία και ένα ακόμη εφόδιο για τη ζωή τους.

 

ΓΕΦΥΡΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

 

Υποβάλαμε πρόταση για εκπόνηση μελέτης για τη συντήρηση, ανάδειξη και αξιοποίηση του μνημείου νεοτέρων χρόνων της Ελληνικής Ιστορίας που είναι η περίφημη, γνωστή σε όλους,  γέφυρα της Αγίας Μαρίνας που κατασκευάστηκε το 1892 από τη γαλλική εταιρεία Batignolles, η οποία κατασκεύασε επίσης και τον Πύργο του Eiffel στο Παρίσι. Η μελέτη αυτή θα κοστίσει περίπου 400.000 ευρώ και έχουμε ήδη τη διαβεβαίωση ότι θα ενταχθεί σε επόμενη χρηματοδότηση.

 

 

 

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Δήμο Στυλίδας η ελιά, το λάδι και τα παράγωγά της γνωρίζουμε ότι είναι η πιο συχνή καλλιέργεια. Για να στηρίξουμε τους παραγωγούς, το 2020 προχωρήσαμε στην υπογραφή μνημονίου με το Τμήμα Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ. Το Τμήμα έχει κάνει ήδη χημικές αναλύσεις δειγμάτων ελαιολάδου από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου.

Το επόμενο βήμα είναι η αναζήτηση χρηματοδότησης για να αξιοποιήσουμε τα αποτελέσματα των ερευνών για την ανάπτυξη του τομέα της ελιάς και του ελαιολάδου που μπορεί να δημιουργήσει νέες προοπτικές στους αγρότες μας και να δημιουργηθεί προοπτική για νέες θέσεις εργασίας. Είναι στόχος που θα πετύχουμε στην επόμενη θητεία μας.

Ο Δήμος είναι στο πλευρό των συνεταιρισμών και των ιδιωτών και μάλιστα είμαστε ο πρώτος δήμος που διεκδίκησε δικαστικά το brandname της ελιάς καλαμών για την περιοχή μας, όπως και τώρα θα είναι μπροστάρης για τη στήριξη των παραγωγών στο ζήτημα της ακαρπίας.

Το Σεπτέμβρη του 2022, ο Δήμος μας σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διοργάνωσε τριήμερο συνέδριο με στόχο την ενημέρωση σχετικά με το στρατηγικό σχέδιο της κοινής αγροτικής πολιτικής 2023- 2027 του προγράμματος LEADER για τη γεωργία, την κτηνοτροφία, αλλά και την αλιεία.

Συνεχίζουμε τη στήριξη των αγροτών βελτιώνοντας το αρδευτικό μας δίκτυο σταδιακά, σε ολόκληρο το Δήμο. Έχουμε κάνει ήδη καταγραφή των αναγκών.

Τέλος, για την αύξηση της παραγωγής των αγροτών σημαντικό ρόλο παίζει η αγροτική οδοποιία. Μέχρι στιγμής κατασκευάσαμε περίπου 20 χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας και βέβαια επιχειρούμε σε καθημερινή βάση με τα δικά μας μέσα για την βελτίωση των αγροτικών δρόμων, μέχρι να φθάσουμε στο σημείο να ασφαλτοστρωθούν όλοι οι αγροτικοί δρόμοι του δήμου μας.

Δεν σταματήσαμε ούτε στιγμή να νοιαζόμαστε και να αγωνιζόμαστε για την ευημερία όλων των πολιτών και την ανάπτυξη του τόπου.

 

 

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

 1. ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ

Πετύχαμε την κατασκευή δύο αλιευτικών καταφυγίων σε Αχλάδι και Γλύφα χρηματοδοτούμενα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ήταν μεγάλη επιτυχία διότι από τα τέσσερα αλιευτικά καταφύγια που είχαν προγραμματιστεί για ολόκληρη Στερεά, τα δύο εξ αυτών κατασκευάστηκαν στο Δήμο Στυλίδας. Όπως και ότι επί θητείας μας παραδόθηκε η κατασκευή του Λιμανιού της Γλύφας.

 1. ΛΙΜΑΝΙ

Το μεγαλύτερο όμως έργο που θα αλλάξει ολόκληρη την οικονομία της περιοχής είναι η ανάπλαση του Λιμένα της Στυλίδας. Καταφέραμε να συμβάλουμε στην ολοκλήρωση και παραλαβή της μελέτης που εκκρεμούσε από το 2004. Παρόλο που εμείς δυστυχώς ως Δήμος δεν έχουμε αρμοδιότητα, που θα έπρεπε να έχουμε τον πρώτο λόγο, ασχοληθήκαμε σοβαρά, πιέσαμε προς κάθε κατεύθυνση και καταφέραμε με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς να παραληφθεί και να χρηματοδοτηθεί η μελέτη από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η Περιφέρεια υπέγραψε ήδη προγραμματική σύμβαση με το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας για το έργο που περιγράφεται ως Εκβάθυνση Διαύλου και Λιμνοδεξαμενής – Επέκταση Προβλήτας και Κρηπιδωμάτων  του Λιμένα Στυλίδας. Ήταν ένα στοίχημα για εμάς η κατασκευή του λιμανιού, το είχα δηλώσει προεκλογικά το 2019 και από την πλευρά μου όλο το προηγούμενο διάστημα έκανα κάθε δυνατή παρέμβαση προς κάθε κατεύθυνση και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Η κατασκευή του λιμανιού είναι πλέον γεγονός. Το έργο θα δώσει οικονομική ανάσα σε όλες τις κατηγορίες πολιτών.

ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Φίλες και φίλοι, νοικοκυρέψαμε το δήμο μας όπως υποσχεθήκαμε. Σήμερα ο Δήμος έχει τακτοποιημένα οικονομικά, παρ’ όλες τις ανατιμήσεις των προϊόντων, μπορεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, δύσκολα αλλά σταθερά και χωρίς εποπτεία. Άλλωστε αυτό φαίνεται και στον τριμηνιαίο απολογισμό της οικονομικής υπηρεσίας.

Δεν επιβαρύναμε το δήμο με βάρη, επιπλέον δάνεια. Να διευκρινίσω, ότι τα δάνεια που βρήκαμε από προηγούμενες δημοτικές αρχές πάγωσαν με απόφαση της κυβέρνησης για όλους τους δήμους της χώρας και αναμένουμε νεότερες οδηγίες. Άρα εσκεμμένα ειπώθηκε και είναι μεγάλο ψέμα ότι ο δήμος δεν είναι συνεπής στις δανειακές του υποχρεώσεις.

Βάλαμε σε τάξη το πρόβλημα των λογαριασμών της ύδρευσης που πραγματικά υπήρχε ένα χάος. Και για την άρδευση έγινε προσπάθεια συμμαζέματος, παρόλο που στον τομέα αυτό χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά.

Λάθη κάνουν οι άνθρωποι που προσπαθούν και εργάζονται σκληρά. Σίγουρα δεν ικανοποιήσαμε κάποιους δημότες, αλλά τίποτα δεν έγινε εσκεμμένα ή κακόβουλα, στόχος μας είναι μόνο η εξυπηρέτηση του πολίτη. Αυτός είναι ο ρόλος μας και έτσι πορευτήκαμε μέχρι σήμερα.

 

Γι’ αυτό ζητούμε άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη των δημοτών, να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτό που αρχίσαμε. Να σημειωθεί ότι από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις του 2019 έχουμε υλοποιήσει περίπου το 80% αυτών, αλλά έγιναν και πολλά που δεν είχαμε υποσχεθεί. Το 2019 στόχος μας ήταν να φέρουμε όσα περισσότερα χρήματα μπορούμε στο δήμο μας και το πράξαμε. Το 2023 στόχος μας είναι αφενός η ολοκλήρωση των έργων και αφετέρου η βιώσιμη ανάπτυξη, που θα διαμορφώσει το μέλλον του δήμου μας για τις επόμενες γενιές.

 

Την τετραετία που διανύσαμε, φίλες και φίλοι, έγιναν πολλά, αλλά ο Δήμος Στυλίδας χρειάζεται πολύ περισσότερα, γιατί έχουμε τεράστιες δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε.

 

Οι εκλογές φίλες και φίλοι είναι διλήμματα. Είναι ερωτήσεις και απαντήσεις. Είναι τα στελέχη που απαρτίζουν το συνδυασμό. Είναι αυτοί που αύριο θα κληθούν να διαχειριστούν τα δικά σας χρήματα, είναι η εμπιστοσύνη στους ικανότερους, είναι το παρελθόν, η ηθική, η ζωή του υποψηφίου δημάρχου αλλά και των συμβούλων, οι γνώσεις, η εμπειρία και η αποτελεσματικότητα, είναι αυτοί που δεν επιδιώκουν οικονομικά οφέλη από την εκλογή τους. Είναι αυτοί που ανιδιοτελώς θέλουν να δουλέψουν για τον τόπο τους.

 

Εσείς λοιπόν θα δείτε ποιους πραγματικά θέλετε στη διοίκηση του δήμου μας την επόμενη ημέρα, ποιοι θέλετε να διαχειριστούν τα χρήματα που έχουμε φέρει για εσάς, έχοντας υπόψη το μέλλον των παιδιών σας και την προοπτική ανάπτυξης που ήδη είναι μπροστά σας! Θέλετε έργα ή σας αρκούν οι υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται σχεδόν ποτέ;

 

Τώρα αγαπητοί μου συνδημότες θα σας παρουσιάσω την ομάδα Νίκης του συνδυασμού «Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα». Θα σας παρουσιάσω τα νέα παιδιά που με όρεξη για δουλειά και αγάπη για τον τόπο μας συνέταξαν τη δυναμική αυτή ομάδα νίκης. Θα σας παρουσιάσω επίσης και αυτούς που παρέμειναν πιστοί στις αξίες και στα ιδανικά του συνδυασμού μας, που άντεξαν στις πιέσεις, άντεξαν στους εκφοβισμούς, άντεξαν στις δωροδοκίες, άντεξαν στους εκβιασμούς, άντεξαν στις λασπολογίες και συνεχίζουμε μαζί ενωμένοι και καθαροί για τη νίκη!

 

Θα ήθελα όμως πριν την παρουσίαση των υποψηφίων να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνεργάτες μου. Τον επιστημονικό συνεργάτη γεωπόνο κ. Γιώργο Γόνη, την ειδική σύμβουλο νομικό κα. Νίκη Τετριμίδα, την πολιτικό μηχανικό κα. Ίζα Πετρίκη και τον επιστήμονα πληροφορικής κ. Γιάννη Πανώρη που όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια άντεξαν, δούλεψαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για το δήμο μας.

 

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον άμισθο σύμβουλο και σύζυγό μου Αγαμέμνονα Κολιάκο για την ακούραστη προσφορά του, την αντοχή του στα τόσα προβλήματα της καθημερινότητας, για τη λάσπη που άντεξε όλα αυτά τα χρόνια δίπλα μου, αλλά και για την αγάπη που απέκτησε γι’ αυτό τον τόπο στον οποίο εγώ γεννήθηκα, μεγάλωσα και λάτρεψα.

 

Σας ευχαριστώ !

 

 

 

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Κύρια Βιργινία καλός ο λόγος σας αλλά κάπου εκεί έχετε ξεχάσει ένα χωριό του δήμου σας που λέγεται Νεράιδα! Αν δεν γνωρίζεται που βρίσκεται ρωτήστε να μάθετε. Δεν είδα να το ανεφερετε πουθενά γιατί δεν έγινε κανένα έργο φυσικά.μονο για τον Άγιο ταξιάρχη αναφέρατε. Υπάρχει όμως και το χωριό που χρειαζόταν κάποια πράγματα στα οποία εισασταν απων σαν δημοτική αρχή. Υπήρξαν όμως κάποιοι άνθρωποι που σας τίμησαν στις προηγούμενες εκλογές και δεν φροντισατε να τους τιμήσετε με το έργο σας κ εσείς από μεριά σας. Λυπάμαι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Στυλίδα: Οι εθελοντές διασώστες δώρισαν ένα αμαξίδιο στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας

Ένα αναπηρικό αμαξίδιο δώρισε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας η Διασωστική Ομάδας Εθελοντών Στυλίδας. Μπράβο τους!
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων