Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Η προεκλογική ομιλία της Βιργινίας Στεργίου στην Πελασγία (Δελτίο Τύπου)

ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την προεκλογική ομιλία στην κεντρική πλατεία Πελασγίας ξεκίνησε χθες Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023, ο γύρος των ομιλιών της Δημάρχου Στυλίδας και εκ νέου υποψήφιας με τον συνδυασμό «Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα», κυρίας Βιργινίας Στεργίου.

Η Δήμαρχος Στυλίδας στην αρχή της ομιλίας της αναφέρθηκε στους λόγους ενασχόλησής της με τα κοινά και στην επιθυμία της να συνεχίσει να προσφέρει στην Ανατολική Φθιώτιδα δουλεύοντας σκληρά και μεθοδικά, ενώ στόχος δικός της και της παράταξης της, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι «η σύσταση ενός Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο θα επικρατεί εποικοδομητικός και γόνιμος διάλογος, συνεργασία και όχι στείρα πολιτική αντιπαράθεση μόνο για εντυπώσεις, όπως βιώσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τη μείζονα αντιπολίτευση».

Στη συνέχεια, η κ. Στεργίου παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμά της για τη Δημοτική Ενότητα Πελασγίας, ενώ ειδική αναφορά έκανε στα έργα που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας της, έργα για τα οποία, όπως είπε, οι δημότες δεν είχαν τη σωστή ενημέρωση εξαιτίας της έλλειψης συνεργασίας κάποιων τοπικών συμβουλίων με τη Δημοτική Αρχή, γεγονός που αποδεικνύεται από την παρούσα προσχώρηση τοπικών συμβούλων στους άλλους συνδυασμούς.

Κλείνοντας την ομιλία της και λίγο πριν ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης των δημοτών στην παράταξή της, ώστε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει όλα όσα ξεκίνησαν την τετραετία που πέρασε, η Δήμαρχος Στυλίδας αναφέρθηκε στην εσκεμμένη προσπάθεια υποψήφιου δημάρχου να παραπλανήσει τους δημότες διαδίδοντας ανακρίβειες περί δανειακών υποχρεώσεων του Δήμου, αλλά και για χρήματα που αντί να χρησιμοποιούνται,  κρατούνται στο Δήμο για μελλοντική χρήση.

 

Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ από καρδιάς, για την παρουσία σας στη σημερινή μου ομιλία.

Πέρασαν τέσσερα χρόνια σκληρής και δημιουργικής δουλειάς, πέρασαν τέσσερα χρόνια αγώνων και διεκδικήσεων, όπου καταφέραμε να πετύχουμε αρκετά γι’ αυτόν εδώ τον τόπο που έχει τόση ιστορία, τόσο πολιτισμό, τόσες δυνατότητες. Ανοίξαμε ένα κεφάλαιο, το οποίο όμως θέλει πολλές ακόμη σελίδες για να κλείσει. Γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ, για να μας δώσετε την εντολή να προχωρήσουμε. Να μας δώσετε την εντολή να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο και να ανοίξουμε το κεφάλαιο της αναγέννησης, της αειφορίας και της ποιοτικής διαβίωσης.

Αγαπητοί μου συνδημότες,

Το όραμά μου για το Δήμο Στυλίδας και για κάθε κοινότητα μια μια, δεν ξεκινάει τώρα, δεν είναι ζήτημα λίγων μηνών ούτε λίγων ετών, είναι πολλά χρόνια πίσω που έχω στο νου και στην καρδιά μου την προκοπή των χωριών μας και την αναγνώριση των αξιών και της ομορφιάς του τόπου μας πέρα από τα σύνορα του Δήμου Στυλίδας. Ξεκίνησε από τα χρόνια που εργάστηκα στο Διεθνή Οργανισμό της ΟΥΝΕΣΚΟ, που έμαθα, γνώρισα και είδα πως εμείς ο Έλληνες έχουμε τόσες δυνατότητες να αναδείξουμε για τη χώρα μας και τον πολιτισμό μας και να συνθέσουμε την εικόνα που εμείς θέλουμε για τον τόπο μας.

Τότε δημιουργήθηκε σε μένα η ιδέα να ασχοληθώ με τα κοινά και να προσφέρω όση τεχνογνωσία μου παρέχουν οι εμπειρίες μου, η επιστημονική μου ιδιότητα, να εκμεταλλευτώ τις γνωριμίες μου και να αφιερώσω το χρόνο μου που είναι διαθέσιμος, χωρίς επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις σε αυτό που αγαπώ πολύ. Στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Στην εκλογική αυτή αναμέτρηση, το ξέρετε, δεν ήταν εύκολο να βρεθούν τόσοι άνθρωποι που να έχουν κοινό όραμα, κοινό στόχο, άποψη και σθένος για να συνεχίσουν μαζί μου αυτό που σχεδιάσαμε το 2019, για να δούμε τα έργα που αρχίσαμε, να παίρνουν σάρκα και οστά για να ανεβάσουμε το βιοτικό επίπεδο των δημοτών μας που θα φανεί κυρίως την επόμενη πενταετία. Ως υποψήφια εκ νέου δήμαρχος, γνωρίζετε καλά, ότι δεν έταξα, δεν υποσχέθηκα, δεν ωραιοποίησα καταστάσεις, αλλά και ούτε απείλησα ή γύρισα την πλάτη σε αντιπάλους υποστηρικτές μια άλλης ομάδας, όπως δυστυχώς έγινε από υποψηφίους άλλων συνδυασμών και το λέω μετά λόγου γνώσεως.

Προσωπικά προτιμώ με επιχειρήματα και θετικό λόγο να βρίσκομαι στο επίκεντρο των εξελίξεων που αφορούν στο δήμο μας, να εργάζομαι σκληρά και μεθοδικά για να πετύχω τους στόχους που έχω θέσει και να είμαι συνεπής στις δεσμεύσεις μου απέναντί σας.

Η παράταξή μας «Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα» δεν έχει στόχο μόνο την ανάληψη της δημοτικής αρχής, αλλά συνεχίζει, όπως και το 2019 να έχει στόχο τη σύσταση ενός Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο θα επικρατεί εποικοδομητικός και γόνιμος διάλογος, συνεργασία και όχι στείρα πολιτική αντιπαράθεση μόνο για εντυπώσεις, όπως βιώσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στα δημοτικά μας συμβούλια από τη μείζονα αντιπολίτευση, για να μπορέσει να οδηγηθεί ο Δήμος Στυλίδας σε καλύτερες μέρες για όλους, για εμάς και για τα παιδιά μας.

Φίλες και φίλοι,

Για την Πελασγία μας θέλουμε πολλά ακόμη, με σημείο αναφοράς το ιστορικό Κάστρο, την Ακρόπολη των Μυρμιδόνων, την οποία πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε για να αναδείξουμε και όχι να μπλοκάρουμε τις διαδικασίες αξιοποίησης και ανάδειξής της, είτε καλοπροαίρετα είτε κακοπροαίρετα. Θα επανεξετάσουμε λοιπόν τη δυνατότητα επανεκκίνησης των εκσκαφών από την Εφορία Αρχαιοτήτων για την ανάδειξη του μνημείου.

Θέλουμε να γίνει η Πελασγία σημείο αναφοράς και όσοι δεν γνωρίζουν την ιστορία και τον πολιτισμό της να τη μάθουν. Μέσα στα σχέδια της επόμενης θητείας περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση και αποπληρωμή της μελέτης που είναι σε εξέλιξη και αφορά στην ανακαίνιση του συγκροτήματος του παλιού δημοτικού σχολείου Πελασγίας και η δημιουργία σύγχρονου πολιτιστικού κέντρου, γυμναστηρίου, ωδείου, εξωτερικού θεάτρου και μουσειακού χώρου που θα συνδεθεί με την ανάδειξη της Ακροπόλεως. Με τη δική σας δύναμη, Με τη δική σας στήριξη, Θα τα καταφέρουμε.

Φίλες και φίλοι,

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν υπήρξε συνεργασία ούτε με το τοπικό συμβούλιο της Πελασγίας ούτε με αυτό των Μύλων και γι’ αυτό δεν ενημερωθήκατε σωστά για τα έργα που αφορούν στις Κοινότητές σας.

Οι εξελίξεις με δικαιώνουν, όταν όλοι οι σύμβουλοι ων τοπικών συμβουλίων και των δύο Κοινοτήτων προσχώρησαν στους συνδυασμούς άλλων υποψηφιοτήτων. Γι αυτό και δεν είχατε ενημέρωση. Για αυτό ακούω συχνά την ατάκα. Η δήμαρχος δεν έκανε τίποτα. Ακούστε λοιπόν τι κάναμε όλα αυτά τα χρόνια.

Την τετραετία που πέρασε δουλέψαμε μεθοδευμένα και καταφέραμε να πετύχουμε χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ για τον εκσυχρονισμό φρεατίων εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Πελασγίας και την τοποθέτηση ψηφιακών υδρομέτρων, τα οποία θα ελέγχονται από την αίθουσα ελέγχου που κατασκευάζεται στη Στυλίδα.

Αγαπητοί μου συνδημότες τα έργα αυτά είναι χειροπιαστά και δεν είναι υποσχέσεις. Είναι πραγματικότητα, παρόλο που δεν θέλουν οι αντίπαλοί μας να το παραδεχτούν, που αποσκοπούν στο να αλλάξουμε εποχή στην ύδρευση με κύριο στόχο την ποιότητα παροχής υπηρεσιών και τη μείωση των τελών ύδρευσης που θα δώσει μεγάλη ανάσα στους δημότες. Ήδη το 2021 μειώσαμε τα τέλη ύδρευσης κατά 10% και θα προχωρήσουμε σε νέες ρυθμίσεις προς όφελος των δημοτών με την ολοκλήρωση των έργων. Για την ύδρευση σε ολόκληρο το δήμο, έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής χρηματοδοτήσεις 11.600.000 ευρώ και συνεχίζουμε.

 

Αναμένεται η έγκριση χρηματοδότησης 250.000 ευρώ για την αντικατάσταση, επέκταση και ενίσχυση όλου του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Κυπαρισσώνα Πελασγίας.

Έχουμε ήδη δημοπρατήσει τη μελέτη για την κατασκευή των αγωγών μεταφοράς του νερού από τις πηγές και τις γεωτρήσεις στην κεντρική δεξαμενή της Πελασγίας ποσού 96.000 ευρώ.

Η δημιουργία ταμιευτήρων νερού στην περιοχή των Μύλων (λιμνοδεξαμενές) έχει συζητηθεί σε εκτενή βάση και έχει ήδη γίνει μια προμελέτη από την Περιφέρεια για το σκοπό αυτό με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ολοκληρώθηκε το αρδευτικό δίκτυο των Μύλων, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ. Προχωρούμε άμεσα σε συμπληρωματικές βελτιώσεις και θα συνεχίσουμε μέχρις ότου ολοκληρωθεί όλο το μήκος του αρδευτικού δικτύου.

Προχωρούμε άμεσα στην κατασκευή και τοποθέτηση ακόμη δύο γεμιστικών για την περιοχή της Πελασγίας για να διευκολύνουμε τους αγρότες.

Έχουμε προχωρήσει στην ολοκλήρωση των μελετών αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού σε Μύλους-Πελασγία και Γλύφα. Πρέπει να γνωρίσετε ότι και οι δυο μελέτες για διαφορετικούς λόγους είχαν προβλήματα. Για την Πελασγία ήταν η ελλιπής χρηματοδότηση και για τη Γλύφα θέματα αδειοδοτήσεων και άλλων τεχνικών θεμάτων που έχουν δρομολογηθεί.  

Αμέσως μετά θα υπογραφεί τις εκλογές και εφόσον έχουμε την εντολή από εσάς να προχωρήσουμε θα προχωρήσουμε σε σύμβαση για την παραλαβή και των δύο μελετών.

Και έχουμε ήδη τη διαβεβαίωση ότι θα χρηματοδοτηθούν και οι δύο μελέτες από το Ταμείο Ανάκαμψης το επόμενο διάστημα. Είναι το πρώτο έργο που θα δημοπρατήσουμε ως νέα Δημοτική Αρχή, αν εσείς μας εμπιστευτείτε ξανά. Αυτό είναι δέσμευση και γνωρίζετε τηρούμε τις δεσμεύσεις μας.

Το νερό που θα προκύπτει από την επεξεργασία των λυμάτων θα αξιοποιηθεί και στις δυο περιπτώσεις.

Στην αγροτική οδοποιία, ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου Πελασγίας μήκους περίπου 4 χιλιομέτρων που περνάει από το Κοιμητήριο και καταλήγει στην Εθνική οδό. Το έργο θα είχε ήδη ολοκληρωθεί αλλά με την τελευταία θεομηνία προέκυψαν σοβαρά προβλήματα στην εργολαβική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο.

Ο δρόμος αυτός θα συνεχιστεί με άσφαλτο μέχρι να συναντήσει το Αχλάδι, μέσα από τη θέση Αγίου Νικολάου, για την οικονομία χρόνου και χρημάτων στους κατοίκους. Άλλοι δυο αγροτικοί δρόμοι είναι στα άμεσα σχέδιά μας για ασφαλτόστρωση, ο ένας στη θέση κορνιαχτός και ο άλλος από το ελαιοτριβείο Ζώτου προς το ρέμα Βασιλάκη.

Αναμένεται να ασφαλτοστρωθεί περίπου ένα χιλιόμετρο αγροτικής οδού στο Βαθύκοιλο αυτή τη φορά.

Τσιμεντοστρώθηκαν δρόμοι σε Βαθύκοιλο, Μύλους, Πελασγία και Γλύφα.

Έχει δρομολογηθεί να ασφαλτοστρωθεί ο περιφερειακός δρόμος των Μύλων και ο βοηθητικός δρόμος που συνδέει την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μύλων με την Κοινότητα, κάτι που είχα προεκλογικά υποσχεθεί στη μακαριστή γερόντισσα Θεοπίστη, το οποίο για μένα αποτελεί χρέος και πρέπει να ρυθμιστεί.

Έχει γίνει καταγραφή όλων των αγροτικών δρόμων του δήμου για να ενταχθούν στο πρώτο πρόγραμμα χρηματοδότησης, είμαστε καθόλα έτοιμοι στον τομέα αυτό ώστε να υποβάλουμε άμεσα σε όποια πρόσκληση αναρτηθεί.

 

Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να επισκευάσουμε σταδιακά και τους υπόλοιπους αγροτικούς δρόμους σε ολόκληρο το δήμο. Να σημειώσω εδώ ότι οι χρηματοδοτήσεις για την αγροτική και την αστική οδοποιία συνολικά για το δήμο μας άγγιξαν το ποσό των 4.572.000 ευρώ.

 

Εκτός από τις χρηματοδοτήσεις της αγροτικής οδοποιίας, υπόσχομαι ότι θα εντείνουμε τη συντήρηση των αγροτικών δρόμων γιατί γνωρίζω πολύ καλά το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής.

 

Η εσωτερική οδοποιία θα προχωρήσει σε Παραλία Πελασγίας, Αγίου Γεωργίου Κυπαρισσώνα, Γλύφας, Βαθυκοίλου και Μύλων. Τα πεζοδρόμια, είναι το επόμενο βήμα, μετά την επισκευή των δρόμων και στις τέσσερις κοινότητες.

Έχουμε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την αξιοποίηση της περιοχής του Αγίου Γεωργίου Πελασγίας χωρίς να διαταραχθεί η οικολογία της περιοχής με μεγάλο πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο, αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, αποκατάσταση, επέκταση και συντήρηση του φωτισμού, αναβάθμιση του πρασίνου, κιόσκια συμβατά με το περιβάλλον.

Η όλη προσπάθεια φιλοδοξούμε να  δώσει ποιότητα ζωής στους κατοίκους και παραθεριστές της περιοχής και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για νέες επιχειρήσεις που θα τονώσουν την τοπική οικονομία και τον τουρισμό.

Άλλος ένας στόχος είναι η ανάπλαση του λιμανιού της Πελασγίας, που μέχρι στιγμής δεν έχει φορέα διαχείρισης και θεωρητικά ανήκει στο δήμο.

Από την αρχή της θητείας μας έγινε μεγάλη προσπάθεια να ιδρυθεί δημοτικό λιμενικό ταμείο, για τα ορφανά λιμάνια, όπως είναι και αυτό της Πελασγίας, ώστε να μπορεί ο δήμος με τα έσοδα του Ταμείου που είναι αρκετά να κάνει έργα και αναπλάσεις που είναι κοστοβόρες.

Η πρότασή μας απορρίφτηκε και μάλιστα το λιμάνι των Ράχεων που επίσης ήταν ορφανό εντάχτηκε πρόσφατα στο λιμενικό ταμείο Στυλίδας. Παρόλα αυτά έχουμε προγραμματίσει την εκπόνηση μελέτης ανάπλασης της προβλήτας και της γύρω περιοχής ώστε να αναβαθμίσει η Παραλία της Πελασγίας και να γίνει η περιοχή πόλος ακόμη μεγαλύτερης έλξης για τους επισκέπτες.

Φίλες και φίλοι,

Δεν ήταν μια εύκολη περίοδος για εμάς ούτε για το δήμο μας, η τελευταία τετραετία. Πολλά τα ζητήματα που υπήρχαν για να επιλυθούν, ενώ προστέθηκε η υγειονομική κρίση που κράτησε δυο χρόνια, συνέχισε η ενεργειακή κρίση κατά συνέπεια η έλλειψη ρευστότητας και σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού και την ανεπάρκεια των μέσων, αν προσθέσουμε και τις φυσικές καταστροφές, αντιλαμβάνεστε ότι η προηγούμενη τετραετία, σε πανελλήνιο επίπεδο ήταν η χειρότερη αυτό-διοικητική περίοδος των τελευταίων 100 χρόνων.

Παρόλα αυτά δουλέψαμε με μεράκι και με σθένος αιρετοί και υπάλληλοι, και κρατήσαμε το δήμο μας όρθιο, αντιμετωπίζοντας δύσκολα αλλά αξιοπρεπώς την καθημερινότητα, και χωρίς να χαθεί ούτε μια ευκαιρία για χρηματοδότηση.

Καλώ λοιπόν όλους τους δημότες και κυρίως τους νέους, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας χωρίς μικροσυμφέροντα και δούμε πως μπορεί ο δήμος να πάει μπροστά,  να εργαστούμε ενωμένα με μια νέα αντίληψη με το βλέμμα στην αναπτυξιακή πορεία που έχει ήδη πάρει ο δήμος και να εξετάσουμε από κάθε πλευρά τι είναι το καλύτερο γι’ αυτόν εδώ τον τόπο, να τον αφήσουμε να αναπνεύσει, να στηρίξουμε τις καλές πρακτικές με το βλέμμα στο μέλλον.

Και πρέπει να τονίσουμε ότι η «Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα», αυτή η ομάδα νέων ανεξάρτητων και αξιόλογων ανθρώπων έχει έναν μοναδικό στόχο. Να καλυτερέψουμε το αύριο του τόπου μας και θα το πετύχουμε γιατί έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να διαχειριστούμε δύσκολες καταστάσεις, έχουμε τεχνογνωσία, έχουμε φέρει πάνω από 85 εκατ. στο Δήμο Στυλίδας για έργα και επενδύσεις, έχουμε δυνατή και ανιδιοτελή ομάδα, έχουμε ανοιχτές πόρτες στα κέντρα λήψης αποφάσεων, έχουμε όρεξη και πολύ χρόνο στη διάθεσή μας γιατί δεν έχουμε άλλες επιχειρήσεις να απασχολούν το χρόνο μας ούτε μικρά παιδιά να φροντίσουμε παρά μόνο ένα και μοναδικό χρέος, το δήμο μας. Δεν έχουμε αγαπητοί μου οικονομικά συμφέροντα, γιατί δεν βλέπουμε το δήμο ως εργολαβία, δεν είμαστε εργολάβοι. Και να τονίσω ότι οι πόρτες στα κέντρα λήψης αποφάσεων δεν είναι ανοιχτές για όλους, αλλά μόνο για αυτούς που μπορούν να τις ανοίξουν.

Γνωρίζατε λοιπόν αγαπητοί μου συνδημότες ότι τα τέσσερα αυτά δύσκολα χρόνια έγιναν τόσα έργα; Γνωρίζετε ότι παλεύουμε καθημερινά για να είναι η Πελασγία μια νοικοκυρεμένη και καθαρή περιοχή; Ότι παλεύουμε για την καθημερινότητα και θα παλέψουμε για την άνοδο του βιοτικού μας επιπέδου, αφού ήδη βάλαμε τις βάσεις με τη δημιουργία των υποδομών που είναι σε εξέλιξη και άλλων που είναι προγραμματισμένες για το επόμενο διάστημα;

Στο ζήτημα της ανακύκλωσης που είναι σημαντικό θέμα γίνεται μια προσπάθεια να προσθέσουμε πιλοτικά καφέ κάδους με σκοπό την κομποστοποίηση και τη φυσική μετατροπή των οργανικών υλικών σε λίπασμα ή αλλιώς κομπόστ.

 

Μέχρι στιγμής έχουμε προμηθευτεί πάνω από 500 κάδους, καλαθάκια και επιστήλια σύμφωνα πάντα με τις οικονομικά διαθέσιμες δυνατότητες του δήμου.

Η ανακύκλωση στο δήμο μας δυστυχώς δεν είναι σε καλό επίπεδο. Τα στοιχεία που έχουμε από την ελληνική εταιρεία ανακύκλωσης είναι λυπηρά και αυτό είναι ζήτημα παιδείας. Ενδεικτικά να σας αναφέρω ότι ο δήμος εισπράττει για κάθε τόνο ανακυκλώσιμων υλικών δέκα ευρώ. Το 2021 εισέπραξε 2.187 ευρώ, για το 2022 3.709 ευρώ και για το 2023 1490 ευρώ, που σημαίνει ότι στους μπλέ κάδους ανακύκλωσης το 70% είναι σκουπίδια και όχι ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και εδώ το βασικό ρόλο τον έχουν οι πολίτες.

 

Στον τομέα της καθαριότητας περιμένουμε ένα ακόμη απορριμματοφόρο που θα προστεθεί στο στόλο του δήμου το επόμενο διάστημα και αυτό θα εξυπηρετήσει αποκλειστικά τη δημοτική ενότητα Πελασγίας. Επίσης στο στόλο των μηχανημάτων καθαριότητας στην Πελασγία από την πρώτη στιγμή προσθέσαμε και μια σκούπα. Να σημειωθεί ότι ο δήμος διαθέτει μόνο δυο σκούπες και η μια εξ αυτών βρίσκεται εδώ στην Πελασγία. Είναι επίσης αναγκαίο και θα προβούμε σε αγορά ενός ακόμη απορριμματοφόρου και ενός καδο-πλυντηρίου, ενώ πιέζουμε με κάθε τρόπο τα υπουργεία για τη στελέχωση κυρίως των υπηρεσιών καθαριότητας.

Στην Πελασγία αξιοποιήσαμε δημοτικό ακίνητο στην είσοδο της Κοινότητας μεταφέροντας εκεί το συνεργείο των οχημάτων του δήμου, κατασκευάζοντας ένα αξιοπρεπή χώρο με κλιματισμό και χώρο υγιεινής να στεγάσει τους δημοτικούς υπαλλήλους των συνεργείων. Το έργο κρίθηκε αναγκαίο γιατί ο χώρος που χρησιμοποιούσαμε πριν ανήκε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαμίας. Το ακίνητο μας ζητήθηκε και μάλιστα με εξώδικο να το επιστρέψουμε στους ιδιοκτήτες.

Τα κοντέινερ που στεγάζουν τους υπαλλήλους στοίχισαν συνολικά 32.000 ευρώ και ούτε ευρώ περισσότερο. Το γνωρίζετε; ή πιστέψατε το ψέμα ότι αυτό το έργο κόστισε 117.000 ευρώ; Υπάρχουν φυσικά όλα τα έγγραφα που είναι στη διάθεσή σας.

Ή μήπως πιστεύετε ότι δεν γνωρίζω ότι κύκλοι υποψηφίων με κατηγόρησαν ότι υπεξαίρεσα 9 εκατ. ευρώ; Και σας ερωτώ γιατί δεν απευθύνθηκαν στη δικαιοσύνη όταν αντιλήφθηκαν κάτι τέτοιο;

Όμως αγαπητοί μου οι εκλογές τελειώνουν και ο καθένας από εμάς θα αναλάβει τις ευθύνες του, όποιες και αν είναι αυτές.

Όπως ανέφερα πριν, τι ακριβώς ενημέρωση είχατε; Αυτή την ενημέρωση; Αυτά σας πληροφόρησαν οι σειρήνες;

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιοι κράτησαν όρθια την κοινωνία μας στα δύσκολα; Στο σοβαρό το ζήτημα των φυσικών καταστροφών, το οποίο δυστυχώς τα τελευταία χρόνια είναι πολύ έντονο, το οποίο το αντιμετωπίσαμε με σοβαρότητα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα;

Μικρά αντιπλημμυρικά έργα έγιναν σε Γλύφα και Πελασγία, όμως το θέμα των πλημμυρών εξετάζεται πλέον σε άλλη βάση με την κατασκευή μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων, που θα προστατέψουν τους δημότες μας, τις περιουσίες τους και το περιβάλλον.

Ο καθαρισμός των ρεμάτων που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας γίνεται σε ετήσια βάση όπως και των αποστραγγιστικών έργων του Βαθυκοίλου με την ανάλογη επικοινωνία και συνεργασία με το δήμο.

Μεγάλη σημασία δόθηκε στην επισκευή των σχολικών μονάδων. Ανακαινίσαμε όλα τα σχολεία του δήμου. Κατασκευάσαμε ράμπες ΑΜΕΑ, τουαλέτες, περιφράξεις, παράθυρα, πυροπροστασία, εξωτερικές παρεμβάσεις, έγιναν προσεισμικοί έλεγχοι ,έχουμε τα αποτελέσματα από τον ΟΑΣΠ και συνεχίζουμε σε ότι άλλο χρειαστεί.

Ανακαινίσαμε και κατασκευάσαμε δυο παιδικές χαρές στην Πελασγία, μια στο Βαθύκοιλο, μια στους Μύλους. Θα προσθέσουμε μερικά παιχνίδια-όργανα ακόμη σε Βαθύκοιλο, Μύλους και όπου ακόμη χρειαστεί.

Μεγάλη σημασία δώσαμε στον αθλητισμό. Κατασκευάσαμε το γήπεδο 5 επί 5 στην Πελασγία.

Το γήπεδο της Πελασγίας είναι επίσης αναγκαίο να επισκευαστεί και αυτό με συνθετικό χλοοτάπητα γιατί ελαχιστοποιείται η συντήρησή του. Είμαστε περήφανοι για την άνοδο του Πελασγιακού στην Α’ κατηγορία Φθιώτιδας και δεσμευόμαστε για τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για τους μικρούς αθλητές μας.

 

Δεσμευόμαστε για την κατασκευή και των δύο γηπέδων, Πελασγίας και Γλύφας. Έχουμε στα χέρια μας τις μελέτες κατασκευής και των δύο γηπέδων. Ειδικά για το γήπεδο της Γλύφας είχαμε να αντιμετωπίσουμε αρκετά ζητήματα αλλά προχωρούμε στην επίλυσή τους.  Αυτός είναι ο επόμενος στόχος και είναι δέσμευση.

 

Τέλος, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε στους κόλπους του δήμου μας, τη νέα γενιά, τα παιδιά μας, δεν συμβιβαζόμαστε, ενεργοποιούμαστε και στηρίζουμε τους αθλητικούς συλλόγους, διοργανώνουμε αθλητικά γεγονότα, αγώνες σε στεριά και θάλασσα. Στηρίζουμε κάθε καινοτόμα δράση που θα δώσει ενέργεια και απασχόληση στη νέα γενιά.

 

Η Πελασγία, το Βαθύκοιλο, η Γλύφα και οι Μύλοι έχουν ιδρύσει αξιόλογους πολιτιστικούς συλλόγους.  Πέραν της μουσικής βραδιάς τοπικού χαρακτήρα, τα πολύ γνωστά σε όλους μας πανηγύρια, έχουμε ετοιμάσει ένα οργανόγραμμα στο οποίο μπορούν να ενταχθούν οι σύλλογοι για τη διοργάνωση σεμιναρίων, για τη διατήρηση των εθίμων και ηθών της περιοχής μας, για προγράμματα ξένης γλώσσας, γυμναστικής, χρήση των υπολογιστών και πληροφορικής, χειροτεχνίας και άλλων.

Αναβαθμίζουμε σταδιακά τον ηλεκτροφωτισμό με λάμπες LED και συνεχίζουμε την αντικατάσταση του φωτισμού παλαιάς τεχνολογίας για έναν ασφαλή και φωτεινό Δήμο, εξοικονομώντας ταυτόχρονα ενέργεια της τάξεως του 65% και κατ’ επέκταση εξοικονόμηση πόρων που πληρώνει ετησίως ο Δήμος σε τιμολόγια οδοφωτισμού.  μείωση κόστους συντήρησης και βλαβών.

Προχωρήσαμε σε συντηρήσεις δημοτικών κτιρίων. Στο κοινοτικό κατάστημα του Βαθυκοίλου, των Μύλων ενώ έχει κατασκευαστεί η πέργκολα της πλατείας όπως μας ζητήθηκε στην Πελασγία.

Την επόμενη θητεία και εφόσον έχουμε τη δική σας εντολή θα ανακαινιστεί το δημαρχείο που είδε στο παρελθόν εποχές αίγλης. Η ανακαίνιση του κτιρίου ήταν προγραμματισμένη, αλλά στη θητεία που διανύσαμε αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα που άλλαξαν τις προτεραιότητες και δεν καταφέραμε να κάνουμε τις εργασίες αυτές.

Τα αδέσποτα αποτελούν πολύ σοβαρό πρόβλημα σε ολόκληρη τη χώρα και δεν θα αποτελούσαμε εμείς εξαίρεση. Η διαχείριση είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, λόγω της αυστηρής νομοθεσίας.

Ο Δήμος Στυλίδας έχει συνυπογράψει με άλλους πέντε δήμους της Στερεάς και επικεφαλής το Δήμο Λαμιέων τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας των αδέσποτων, σε κατάλληλα διαμορφωμένο καταφύγιο στο οποίο το ζώο θα εμβολιάζεται, θα στειρώνεται, θα τοποθετείται σήμανση ή αν είναι τραυματισμένο θα  περιθάλπεται και θα υπάρχει δυνατότητα να υιοθετηθεί, αλλιώς θα επανεντάσσεται στο οικείο περιβάλλον.

Η διαδικασία αυτή είναι σε εξέλιξη. Για όποιον επιθυμεί να ρίξει μια ματιά, είναι ο νόμος 4830/2021. Ως Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα, έχουμε διαθέσει συνολικά μέχρι τον Αύγουστο 2023, 122.000 ευρώ για στειρώσεις, περισυλλογή, ορθοπεδικές υπηρεσίες, προμήθεια τροφής και χαπιών αποπαρασίτωσης. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τα τακτικά έσοδα του δήμου και δεν είναι από χρηματοδότηση.

Θέλω πραγματικά να επισημάνω ότι κανένας δήμαρχος και καμία ομάδα δεν μπορεί και επιτρέψτε μου την έκφραση, να «μαζέψει» τα αδέσποτα από τα χωριά. Είναι μόνο προεκλογικές υποσχέσεις που δεν πρόκειται να τις κρατήσουν γιατί κανένας δεν μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου.

Φίλες και φίλοι,

Στο Δήμο Στυλίδας, ειδικότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει πρόβλημα στο ζήτημα της επιτήρησης κυρίως των τουριστικών περιοχών του δήμου μας. Προχωρήσαμε σε διαδικασία δημιουργίας δημοτικής αστυνομίας και  εγκρίθηκαν προς το παρόν τέσσερις θέσεις εργασίας. Σύντομα ολοκληρωθεί η διαδικασία και για καλυφτούν οι θέσεις αυτές που σίγουρα θα επιλύσουν αρκετά προβλήματα.

 

 Προχωρήσαμε στη συντήρηση του Κοιμητηρίου της Πελασγίας. Προμηθευτήκαμε οστεοθήκες, κατασκευάσαμε τους διαδρόμους, επισκευάσαμε την πόρτα εισόδου με στόχο να συντηρήσουμε σταδιακά όλα τα κοιμητήρια του δήμου μας.

 

Στον κοινωνικό τομέα, για την επόμενη θητεία, αν μας δώσετε την εντολή, έχουμε σχεδιάσει τη δημιουργία ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ ενηλίκων για άτομα που έχουν ειδικές ανάγκες, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Αθλητικό και Πολιτιστικό Οργανισμό, σύμφωνα με τις διαδικασίες που απαιτεί ο νόμος. Αυτό θα δημιουργήσει αρκετές θέσεις εργασίας, ενισχύοντας ταυτόχρονα το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου.

Φίλες και φίλοι,

Ο Δήμος μας μπορεί και πρέπει να αποτελεί τουριστικό προορισμό. Η παραλία Πελασγίας και ειδικότερα ο Αη Γιώργης είναι μια από τις ομορφότερες αμμώδεις παραλίες της περιοχής μας, γνωστή και για τα καθαρά νερά της.

Φανταστείτε λοιπόν μέσα σε αυτόν τον όμορφο κόλπο ένα τεράστιο πλωτό φωτοβολταικό πάρκο.

 

Στο σημείο αυτό, επιτρέψτε μου να τονίσω ότι αποτρέψαμε την τοποθέτηση πλωτών φωτοβολταικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου του Βαθυκοίλου και σε άλλα σημεία του Μαλιακού κόλπου που μας αφορούν και θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί γι’ αυτό, διότι είμαστε αντίθετοι στην οποιαδήποτε θαλάσσια περιβαλλοντική επιβάρυνση, η οποία δεν αφήνει καμία προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Στηρίζουμε την ανάδειξη του ορεινού όγκου με προσέλκυση συλλόγων φίλων της φύσης, ορειβατικών συλλόγων και προσκόπων.

 

 Έχουμε εκπονήσει μελέτη που περιγράφει τρεις διαδρομές για τα περιπατητικά μονοπάτια, εκ των οποίων το ένα αφορά στην περιοχή της Πελασγίας, τα οποία θα ενταχτούν σε χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, παρόλο που κάποιοι από την Πελασγία μας κατηγόρησαν για αδιαφορία, χωρίς φυσικά να εξετάσουν την πιθανότητα να έχουμε ήδη ασχοληθεί και με το θέμα αυτό.

 

Εκπονήσαμε τη μελέτη του σχεδίου αστικής προσβασιμότητας, όπου κάθε πολίτης και επισκέπτης, παιδιά και ηλικιωμένοι θα κινούνται με περισσότερη άνεση και ασφάλεια στην πόλη: με τα πόδια, το αυτοκίνητο και το ποδήλατο. Ιδιαίτερη μέριμνα για τα Άτομα με Αναπηρία.

 

Επενδύσαμε πολλά στη συνεργασία μας με την Εκκλησία. Όχι μόνον για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που μας έχουν ανάγκη, αλλά και για να αξιοποιήσουμε τις εκκλησίες σε κάθε γειτονιά σε χώρους ανάπτυξης εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δρώμενων. Αναγνωρίζουμε το έργο των εκκλησιών της πόλης μας, και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε ακόμη πιο στενά, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, προς όφελος των δημοτών μας.

 

Παράδειγμα η πρωτοβουλία του Μητροπολίτη μας κ.  Συμεών, όπου και με τη συμβολή του Δήμου Στυλίδας, ιδρύθηκε παράρτημα του Ωδείου της Μητροπόλεως Φθιώτιδας, στην Πελασγία, δίνοντας τη δυνατότητα κυρίως στα νέα παιδιά να αποκτήσουν μουσική παιδεία και ένα ακόμη εφόδιο για τη ζωή τους.

 

Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα, κυρίως τους συνεταιρισμούς των ελαιοπαραγωγών, των κτηνοτρόφων, των αλιέων, των δυτών,  με τα μέσα που διαθέτει ο δήμος. Άλλος ένας στόχος και δέσμευση είναι με διεκδίκηση και παρεμβάσεις η επαναλειτουργία του ελαιουργικού συνεταιρισμού Γλύφας, το συντομότερο δυνατόν.

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Νοικοκυρέψαμε το δήμο μας όπως υποσχεθήκαμε. Σήμερα ο δήμος έχει τακτοποιημένα οικονομικά, παρ’ όλες τις ανατιμήσεις των προϊόντων, μπορεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, δύσκολα αλλά σταθερά και χωρίς εποπτεία. Άλλωστε αυτό φαίνεται και στον τριμηνιαίο απολογισμό της οικονομικής υπηρεσίας.

Δεν επιβαρύναμε το δήμο με βάρη, επιπλέον δάνεια. Να διευκρινίσω, ότι τα δάνεια που βρήκαμε από προηγούμενες δημοτικές αρχές πάγωσαν με απόφαση της κυβέρνησης για όλους τους δήμους της χώρας και αναμένουμε νεότερες οδηγίες.

Ειπώθηκε εσκεμμένα και είναι ψέμα ότι ο δήμος δεν είναι συνεπής στις δανειακές του υποχρεώσεις, διότι τα δάνεια παρακρατούνται αυτόματα από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους και δεν καταβάλλονται με καμία άλλη διαδικασία.

Ούτε ο δήμος είναι αποταμιευτικός οργανισμός για να κρατάει χρήματα για μελλοντική χρήση. Είναι θλιβερό αγαπητοί μου να λέει τόσα ψέματα υποψήφιος δήμαρχος μάλιστα δημόσια για να σας παραπλανήσει και να κερδίσει την ψήφο σας.

Στο ζήτημα των λογαριασμών ύδρευσης μπήκε τάξη και σταδιακά τακτοποιήσαμε το πρόβλημα αυτό που πραγματικά υπήρχε ένα χάος.

 

Την τετραετία που διανύσαμε κάναμε λάθη, αλλά λάθη κάνουν οι άνθρωποι που προσπαθούν και που εργάζονται. Σίγουρα δεν ικανοποιήσαμε κάποιους δημότες αλλά τίποτα δεν έγινε εσκεμμένα ή από πρόθεση, στόχος μας είναι μόνο η εξυπηρέτηση του πολίτη. Αυτός είναι ο ρόλος μας και έτσι πορευτήκαμε μέχρι σήμερα.

Είμαι πολύ περήφανη για τη σύσταση του ψηφοδελτίου μας, γιατί καταφέραμε να συνθέσουμε μια παράταξη δημοκρατίας, σύνθεσης ιδεών και πράξης για την οποία δουλέψαμε όλοι μαζί. Πρόσωπα με αυθεντικά αισθήματα για την καταγωγή τους, με αγάπη για τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, πρόσωπα με γνώσεις, επιστήμονες, αλλά και αγρότες, επιτυχημένοι επιχειρηματίες, εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, νέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά, έμπειρα στελέχη της αυτοδιοίκησης, άνθρωποι με αυτό-προσήλωση, ηθική και ποιότητα.

Γι’ αυτό ζητούμε άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη σας, για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτό που αρχίσαμε. Να σημειωθεί ότι από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις του 2019 έχουμε υλοποιήσει περίπου το 80% αυτών, αλλά έγιναν και πολλά που δεν είχαμε υποσχεθεί.

Σήμερα στόχος μας είναι αφενός η ολοκλήρωση των έργων, και αφετέρου η βιώσιμη ανάπτυξη, που θα διαμορφώσει το μέλλον του δήμου μας για τις επόμενες γενιές.

Φίλες και φίλοι,                                  

Πάμε να βάλουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά! Για μια ακόμη φορά, δεσμεύομαι να δώσω όλες μου τις δυνάμεις, ώστε ο Δήμος Στυλίδας να γίνει σε βάθος πενταετίας ένας Δήμος που θα μας αξίζει και για τον οποίο θα είμαστε περήφανοι.

Πάμε δυνατά, πάμε να εργαστούμε με συνέπεια σοβαρότητα, ευθύνη, όπως εμείς γνωρίζουμε, με δυναμισμό και πολλή αγάπη για την οικογένειά μας που είναι ο Δήμος μας!

 

Κάθε Κοινότητα, ένα Όραμα, ένας Στόχος!

Ο δήμος Στυλίδας ξαναγεννιέται!

 

Πάμε δυνατά για τη νίκη στις 8 Οκτώβρη!                                                         

Σας ευχαριστώ!

 

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -