0
Δημοσιεύτηκε 7 Φεβ 2015, 18:26   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Καταστρέφεται το αλιευτικό καταφύγιο της Πελασγίας-Επιστολή Δημ.Συμβούλου Γ.Πρεμέτη

img 1726 ΠΕΛΑΣΓΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΜΕΤΗΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ * ! Το 2007 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του αλιευτικού καταφύγιου στην Πελασγία από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας (σημερινή Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).

Σε σχετική του χθεσινή επιστολή προς την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Στυλίδας ,ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Πρεμέτης θέτει το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης εργασιών συντήρησής του.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο κος Πρεμέτης γράφει τα εξής:

«Είναι γεγονός πως η λιμενική υποδομή του αλιευτικού καταφυγίου της Πελασγίας καλύπτει τις ανάγκες για ασφαλή ελλιμενισμό των αλιευτικών σκαφών της περιοχής και βοηθάει στην ενίσχυση των απασχολούμενων στην αλιεία. Ωστόσο από την οριστική παραλαβή του έργου το (2007) μέχρι και σήμερα δεν έχει εκτελεστεί καμία εργασία συντήρησης στο υφιστάμενο έργο»

Και συνεχίζει:

«Το αλιευτικό καταφύγιο-κατά τα λεγόμενα των αρμοδίων τεχνικών υπηρεσιών κατασκευής- χαρακτηρίζεται ως έργο “ορφανό”, καθώς δεν έχει καθορισθεί Φορέας Διοίκησης-Διαχείρισης.

Η απουσία φορέα διαχείρισης έχει ως αποτέλεσμα τον μαρασμό του και την καταγραφή σοβαρών προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί τόσο στον κατασκευαστικό ιστό όσο και στον ηλεκτροφωτισμό(φθορά σιδηροϊστών)»

Και καταλήγει:

«Ύστερα από τα ανωτέρω παρακαλώ σε άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να καθορισθεί φορέας διαχείρισης για την επίλυση των ήδη πολλών προβλημάτων (που ελλοχεύουν τον κίνδυνο της ασφάλειας) και ταυτόχρονα να συμβάλλει στη διατήρηση του αξιόλογου και χρήσιμου αυτού έργου»

Ο κος Πρεμέτης ζητάει το θέμα να τεθεί προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Στυλίδας .Η σχετική επιστολή απεστάλη στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Στυλίδας και κοινοποιήθηκε στον Δήμαρχο ,στον Πρόεδρο του Δ.Σ,στον Αντιδήμαρχο Πελασγίας,στην Πρόεδρο και τα μέλη της Τ.Κ. Πελασγίας .

 

stilida.com


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou