0
Δημοσιεύτηκε 31 Μάι 2012, 14:32   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΚΕΡΑΣΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο της Τ.Κ. Παλαιοκερασιάς του Δήμου Στυλίδας, θα κηρυχθεί η έναρξη εργασιών του 8ουΔιεθνούς Συνεδρίου Μειονοτικής Επιρροής, στο οποίο θα συμμετάσχουν επιφανείς επιστήμονες του χώρου, προερχόμενοι από μια σειρά κρατών (Η.Π.Α., Ελβετία, Μ. Βρετανία, Ισπανία, κ.α.)


Ο θεσμός του συγκεκριμένου συνεδρίου ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1960, με έναυσμα τις πρωτοποριακές έρευνες πάνω στην Κοινωνική Επιρροή από τον Γάλλο καθηγητή Serge Moscovici. Στόχος του Συνεδρίου είναι η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ερευνητών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ασχολούνται ενεργά με την έρευνα πάνω στις διαδικασίες κοινωνικής επιρροής, μέσω των οποίων γεννιούνται και διαδίδονται νέες ιδέες σχετικά με το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Το Συνέδριο φέτος διοργανώνεται στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχολογίας, του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου και του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, και θα διεξαχθεί στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, κατά το διάστημα 6 – 10 Ιουνίου 2012. 

Διοργανωτές του Συνεδρίου είναι ο καθηγητής Πειραματικής  Κοινωνικής Ψυχολογίας και πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Στάμος Παπαστάμου, ο αναπληρωτής καθηγητής Πειραματικής Κοινωνικής Ψυχολογίας κ. Γεράσιμος Προδρομίτης  κι ο επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας και Μ.Μ.Ε. κ. Αντώνιος Γαρδικιώτης.

Ο Δήμος Στυλίδας αισθάνεται υπερήφανος για τη πραγματοποίηση, σε μια από τις πιο απομακρυσμένες αλλά και γραφικές κοινότητές του, της έναρξης ενός επιστημονικού συνεδρίου με διεθνή αντανάκλαση, και θα πράξει κάθε τι δυνατόν, για την άρτια φιλοξενία των επιφανών συμμετεχόντων.


Admin1