0
Δημοσιεύτηκε 1 Φεβ 2014, 20:13   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Ληστές έβαλαν στο μάτι τις βάρκες στο λιμάνι της Στυλίδας -Τι δηλώνει ο Λιμενάρχης

ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΒΑΡΚΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του stilida.com δύο κρούσματα κλοπής σκαφών από το λιμάνι της Στυλίδας είχαμε τις δύο τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα προχθές Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 ληστές άρπαξαν βάρκα από το λιμάνι της Στυλίδας η οποία βρέθηκε τελικά στην Αγ.Μαρίνα από το Λιμεναρχείο Στυλίδας.Στη βάρκα υπήρχαν φθορές και λογικά οι κλέφτες προσπάθησαν να αποσπάσουν τη μηχανή χωρίς τελικά να τα καταφέρουν κι έτσι την παράτησαν.

Χθες Παρασκευή 31 Ιανουαρίου ληστές έκλεψαν πάλι από το λιμάνι της Στυλίδας μία βάρκα η οποία ακόμη δεν έχει βρεθεί.

Οι υπάλληλοι του Λιμεναρχείου Στυλίδας έχουν ξεκινήσει εντατικά  τις περιπολίες κι όπως μας ενημέρωσε ο Λιμενάρχης Κυριάκος Λιάκος εικάζεται ότι μπορεί να έχουμε να κάνουμε και με σπείρα διαρρηκτών.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το λιμάνι της Στυλίδας είναι αφύλαχτο κάτι το οποίο αναμένεται να αλλάξει λογικά μέσα στο επόμενο τρίμηνο ,αφού έχουν ήδη εγκριθεί τα χρήματα για την αναβάθμισή του, η οποία  περιλαμβάνει την πλήρη εφαρμογή του Κώδικα Ασφαλείας που ισχύει στα ευρωπαϊκά λιμάνια (το λεγόμενο ISPS) ,την περίφραξη του λιμανιού,την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας και την 24ωρη φύλαξη του .

Όπως μας ενημέρωσε ο Λιμενάρχης Στυλίδας σχετικά με την εφαρμογή του ISPS στο Λιμάνι της Στυλίδας, βρισκόμαστε στη φάση της σύνταξης της σχετικής μελέτης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κι αμέσως μετά θ’ ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου.

Σε ερώτηση που έκανε το stilida.com στον Λιμενάρχη κο Λιάκο ,για το πώς θα προστατέψουν τα σκάφη τους  οι ιδιοκτήτες από ληστές,μας απάντησε πως το Λιμεναρχείο Στυλίδας κάνει περιπολίες αλλά θα χρειαστεί και  οι ίδιοι να περιπολούν όσο μπορούν ,να αφαιρέσουν τις μηχανές από τις βάρκες τους εφόσον δεν είναι σε χρήση το χειμώνα κι αν μπορούν να προμηθευτούν συσκευές GPS ώστε αν κλαπεί το σκάφος τους να μπορεί εύκολα να εντοπιστεί.

stilida.com

 


Niki Giannoulidou