0
Δημοσιεύτηκε 24 Οκτ 2013, 00:03   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Μήλον της έριδος το βοηθητικό γήπεδο της Στυλίδας

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Στυλίδας όταν προ ημερησίας διατάξεως συζητήθηκε το θέμα της χρήσης του βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου της Στυλίδας. Πριν από μερικές ημέρες ο Δήμος Στυλίδας εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου σχετικά με το θέμα .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Ο Δήμος Στυλίδας, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια,  νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει τους δημότες του για την παραχώρηση του δημοτικού βοηθητικού γηπέδου στις ομάδες της Στυλίδας.

Στο Δήμο αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις ομάδες: ΑΟΣ, ΝΗΡΗΙΔΕΣ ΦΘΙΑΣ(νεοσύστατη γυναικεία ομάδα) και ο  ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ. Υπάρχουν επίσης  και δύο ακαδημίες ποδοσφαίρου, του ΠΡΟΜΗΘΕΑ και των ΝΗΡΗΙΔΩΝ.

Όλες οι ομάδες για τις προπονήσεις τους-πέραν του μεγάλου γηπέδου- χρησιμοποιούν και το δημοτικό βοηθητικό γήπεδο Στυλίδας. Εδώ, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ΑΟΣ χρησιμοποιεί εκ περιτροπής το βοηθητικό γήπεδο, κατά το μήνα Οκτώβριο, όταν και πραγματοποιείται επισπορά στο μεγάλο γήπεδο και τις ημέρες που λόγω ισχυρής βροχόπτωσης η προπόνηση στο χλοοτάπητα θα ήταν εξαιρετικά επιβαρυντική για το γρασίδι.

Με την ίδρυση της γυναικείας ομάδας και την δραστηριοποίησή της τον Αύγουστο, ανέκυψε θέμα ωρών χρήσης στο βοηθητικό γήπεδο.

Ο Δήμος κατόπιν επανειλημμένων συναντήσεων και παρά τις συνεχείς προσπάθειες του να διευθετήσει το θέμα, διαπίστωσε μετά από δύο περίπου μήνες άκαρπων συζητήσεων, αρνητική διάθεση συνεργασίας από μέρους των ομάδων, με αποτέλεσμα  όλες οι προσπάθειες να πέσουν στο κενό.

Ο Δήμος διαβλέποντας το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων για τον αθλητισμό και ειδικά για το ποδόσφαιρο, αποφάσισε να ανακατασκευάσει δύο ακόμη γήπεδα ποδοσφαίρου, στην Πελασγία και στις Ράχες.

Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί  και τα γήπεδα αναμένεται να παραδοθούν προς χρήση το Νοέμβριο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι τρείς τοπικές ομάδες να αναγκάζονται να προπονούνται σε άλλα γήπεδα, μεταξύ αυτών και στο βοηθητικό γήπεδο Στυλίδας.

Περαιτέρω ο Δήμος αποφάσισε να ανακατασκευάσει και το γήπεδο του Γυμνασίου Στυλίδας, καθώς λόγω παρέλευσης  δεκαετίας από την κατασκευή του η υποδομή έχει φθαρεί. Πιστεύουμε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι έτοιμο ώστε να δοθεί στα παιδιά του Δήμου μας και να αποσυμφορηθεί το βοηθητικό γήπεδο Στυλίδας.

Πλέον αναγκαζόμαστε να διευθετήσουμε τις ώρες προπόνησης των ομάδων, λαμβάνοντας υπόψη

  • τις ήδη παραχωρημένες ώρες σε άλλες ομάδες, γεγονός που δεσμεύει το Δήμο
  • το γεγονός ότι οι ΝΗΡΗΙΔΕΣ ΦΘΙΑΣ-σύμφωνα με το καταστατικό τους-ανήκουν στη Γ¨ εθνική κατηγορία και έχουν προβάδισμα έναντι των άλλων στους αγώνες και όχι στις προπονήσεις
  • το γεγονός ότι οι ΝΗΡΗΙΔΕΣ ΦΘΙΑΣ όλο αυτό το διάστημα προπονούνται, κάνοντας χρήση και των δύο γηπέδων, ώρες κατά τις οποίες είναι ελεύθερο το βοηθητικό γήπεδο
  • το γεγονός ότι ο  Δήμος  διαθέτει και άλλα γήπεδα πέραν του βοηθητικού στη Στυλίδα
  • το γεγονός ότι  ο ΑΟΣ χρησιμοποιεί εκ περιτροπής και το βοηθητικό γήπεδο, ειδικότερα Δευτέρα-Τετάρτη-Πέμπτη  16:30-18:00
  • το γεγονός ότι οι ομάδες των Ραχών και του Κενταύρου Αχινού, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση του γηπέδου τους προς χρήση, αναγκάζονται να προπονούνται  στο βοηθητικό γήπεδο Στυλίδας

Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι προσωρινό , καθώς με την παράδοση των γηπέδων Πελασγίας και Εχιναίων και του βοηθητικού του Γυμνασίου όλες οι ομάδες και οι ακαδημίες θα έχουν επαρκή χώρο και αρκετές ώρες για να προπονούνται ικανοποιητικά.

Τέλος, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους δημότες και ειδικά τους γονείς  ότι προτεραιότητα του Δήμου μας είναι πάντοτε τα παιδιά. Προς αυτή την κατεύθυνση    στρεφόμαστε πάντοτε και ευελπιστούμε στην κατανόησή τους και στην αρωγή τους σε αυτούς τους δύσκολους για όλους καιρούς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΗΜΕΡΑ

ΩΡΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ16:30-18:00ΑΟΣ
18:00-20:30ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
20:30-10:00ΝΗΡΗΙΔΕΣ(ομάδα)
ΓΥΜΝΑΣΙΟΝΗΡΗΙΔΕΣ(ακαδημία)
ΤΡΙΤΗ16:00-18:00 ΝΗΡΗΙΔΕΣ(ομάδα)
18:00-21:30ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
21:30-…….ΚΕΝΤ.ΑΧΙΝΟΥ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΝΗΡΗΙΔΕΣ(ακαδημία)
ΤΕΤΑΡΤΗ16:30-18:00ΑΟΣ
18:00-20:30ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
20:30-10:00ΝΗΡΗΙΔΕΣ(ομάδα)
10:00-…..ΡΑΧΕΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΝΗΡΗΙΔΕΣ(ακαδημία)
ΠΕΜΠΤΗ16:30-18:00ΑΟΣ
18:00-21:30ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
21:30-…….ΡΑΧΕΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΝΗΡΗΙΔΕΣ(ακαδημία)
ΠΑΡ/ΕΥΗ16:00-19:00ΝΗΡΗΙΔΕΣ(ομάδα)
19:00-21:30ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
21:30-…….ΚΕΝΤ.ΑΧΙΝΟΥ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

 

Eκ του Δήμου Στυλίδας

Η απάντηση από πλευράς των γονέων και του Δ.Σ. των Νηρηίδων Φθίας που διαβάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση είναι η εξής:

20131023-234420.jpg

20131023-234612.jpg

20131023-234753.jpg

Μη χάσετε σε επόμενο μας άρθρο την 35λεπτη  έντονη συνομιλία που έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου 

stilida.com


Niki Giannoulidou