1
Δημοσιεύτηκε 24 Απρ 2014, 14:48   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Ο Δ.Χριστόπουλος από την Πελασγία υποψήφιος Ευρωβουλευτής

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

O Δημήτρης Χριστόπουλος γεννήθηκε το 1969. Είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής από τις «μη κομματικές» υποψηφιότητες στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γιός του χειρούργου ΩΡΛ, Γιώργου Χριστόπουλου από την Πελασγία στην οποία περνάει αρκετόν χρόνο, χειμώνα — καλοκαίρι.
 Είναι αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, από τα σημαντικότερα διεθνή δίκτυα που ασχολούνται με τα δικαιώματα. Υπήρξε για 8 χρόνια, από νεαρή ηλικία, πρόεδρος στην Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το μεγαλύτερο και αρχαιότερο σωματείο του χώρου στην Ελλάδα. Είναι αναπληρωτής καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ενεργός διανοούμενος με σημαντικές δημόσιες παρεμβάσεις σε θέματα μειονοτήτων, μετανάστευσης, ακροδεξιάς, ιθαγένειας και δικαιωμάτων γενικότερα. Ως συγγραφέα, αρθρογραφεί εντατικά σε εφημερίδες, όπως η Αυγή της Κυριακής, η Εφημερίδα των Συντακτών, η Καθημερινή και το Βήμα της Κυριακής αλλά και μεγάλα διαδικτυακά portal όπως το tvxs.gr.
Το 2012 δημοσίευσε το Ποιος είναι Έλληνας πολίτης, την πρώτη ολοκληρωμένη ιστορική πραγματεία περί ελληνικής ιθαγένειας, ενώ το 2013 στο τελευταίο βιβλίο του Στο ρίσκο της Κρίσης — Στρατηγικές της Αριστεράς των δικαιωμάτων επεξεργάζεται στρατηγικές δημοσίων πολιτικών στην κρίση, μια τεκμηριωμένη απάντηση στα αδιέξοδα των καιρών.


Niki Giannoulidou