Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Ολοκληρώθηκε ο εκσυγχρονισμός του λιμένα Γλύφας

limani glyfas1

Ξεκινάει και νέο οδικό έργο για την καλύτερη διασύνδεση Πορθμείου – ΠΑΘΕ

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας και των λιμενικών αρχών και υπηρεσιακοί παράγοντες επιθεώρησαν σήμερα, Πέμπτη 6 Μαΐου 2021, το έργο που ολοκληρώθηκε στο λιμάνι της Γλύφας.

Η ουσιαστική αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του λιμένα ξεκίνησε το 2018, με χρηματοδότηση και υλοποίηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε προγραμματική σύμβαση με το Λ.Τ. Φθιώτιδας και με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και την άμεση και απρόσκοπτη σύνδεση της Ανατολικής Φθιώτιδας με τις Σποράδες, τη Βόρεια Εύβοια και άλλες περιοχές.

Οι βασικές παρεμβάσεις που έγιναν στο λιμένα Γλύφας, ήταν:

  • Η δημιουργία ενιαίου μετώπου για την προσαιγιάλωση των Ε/Γ – Ο/Γ πλοίων, σε μήκος επαρκές για την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση ικανού αριθμού σκαφών.
  • Ο εξοπλισμός του λιμένα με την απαιτούμενη υποδομή, δηλαδή δέστρες σκαφών, δίκτυο ύδρευσης, φωτισμός κλπ.
  • Η δημιουργία επαρκούς χερσαίου χώρου, ο οποίος να μπορεί να απορροφήσει τον κυκλοφοριακό φόρτο και τους ελιγμούς των οχημάτων, κατά την αποβίβαση και επιβίβασή τους στα οχηματαγωγά πλοία.
  • Η δημιουργία θέσεων στάθμευσης ή αναμονής των οχημάτων.
  • Πρόβλεψη χώρου για την μελλοντική κατασκευή κτιρίου, που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του λιμένα (εκδοτήρια εισιτηρίων, λιμενική αρχή, υπηρεσίες φύλαξης κλπ.) καθώς και χώρους εξυπηρέτησης επιβατών (αναψυκτήριο, τουαλέτες κλπ.).

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ανακοίνωσε ότι χρηματοδοτήθηκε, δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε ένα ακόμη σημαντικό έργο για την περιοχή της Γλύφας, αλλά και του λιμένα.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 300.000€, με αντικείμενο την αποπεράτωση του οδικού έργου σύνδεσης ΠΑΘΕ – Πορθμείου Γλύφας και την αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων. Εκτός αυτών, προβλέπεται η προσαρμογή του νέου έργου με την υφιστάμενη οδό και η διαμόρφωση ισόπεδου κόμβου στη συμβολή με την παλαιά επαρχιακή οδό.

«Ένα έργο πνοής ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στους πολίτες της Γλύφας για τις ανάγκες διασύνδεσης σε ευρύ πλαίσιο. Υπηρετεί συγκεκριμένους αναπτυξιακούς στόχους και προοπτικές, που θα αναβαθμίσουν όλη την περιοχή. Υλοποιώντας λοιπόν και την οδό πρόσβασης, θα έχουμε έναν ολοκληρωμένο κόμβο για την ακτοπλοΐα, σε ένα από τα πιο στρατηγικά σημεία της Περιφέρειάς μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για το έργο αυτό και για την ολοκλήρωσή του. Είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για τον Δήμο Στυλίδας, διότι ενώνει την περιοχή μας με την Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου. Την επόμενη περίοδο, θα ξεκινήσουν και νέα δρομολόγια πλοίων, τα οποία θα ενισχύσουν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Θέλω να τονίσω ότι η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι άψογη και αυτό το έργο είναι μόνο η αρχή. Τα καλύτερα έρχονται» δήλωσε η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου.

limani glyfas2 odiko ergo glyfas

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και τώρα θα βγουν και θα πουν ότι έγινε μέσα στη θητεία την τωρινής δημοτικής αρχής…. Τραγικά…. Και μιλάμε για μια αγροτική περιοχή με μηδέν δρόμους… Και είναι ο μόνος Δήμος που πήρε 248.000 ευρώ για έκτακτες ανάγκες από τον Ιανο και δεν έκανε τίποτα για αγροτική οδοποιία….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων