9
Δημοσιεύτηκε 26 Αυγ 2018, 20:18   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Πάνω από 600 πρόσφυγες στο Stylis Beach

img 9658 ΣΤΥΛΙΔΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ * !

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας.

Η νέα δομή θα λειτουργήσει στο Stylis Beach στον Καραβόμυλο και θα υποδεχθεί περισσότερα από 600 άτομα. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ τουLamianow, θα δημιουργηθούν 100 δωμάτια χωρητικότητας 3ων, 4ων και 5 ατόμων.  Να σημειωθεί ότι ο χώρος κρίθηκε κατάλληλος από τους αρμόδιους του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής -που τον επισκέφθηκαν πριν λίγους μήνες- ενώ το πράσινο φως δόθηκε αρκετό καιρό πριν, επί υπουργίας ακόμη του κ. Μουζάλα.image 11 ΣΤΥΛΙΔΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ * !

Η νέα δομή δεν θα έχει καμία σχέση με την Περιφέρεια –όπως στην περίπτωση των Θερμοπυλών- αλλά θα ανήκει κατευθείαν στο Υπουργείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νέος χώρος θα είναι έτοιμος να δεχθεί πρόσφυγες σε δύο περίπου μήνες (αν και το χρονοδιάγραμμα ενδεχομένως να παραταθεί λίγο ακόμη).image 12 ΣΤΥΛΙΔΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ * !

Τέλος, είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ότι στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και στο Γυμνάσιο της Στυλίδας θα λειτουργήσουν  Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων.

image 13 ΣΤΥΛΙΔΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ * !

Πηγή

Lamianow


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou