0
Δημοσιεύτηκε 14 Νοέ 2014, 14:37   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Πελασγία:Ενημέρωση για την πρόληψη & θεραπεία του καρκίνου του μαστού

img 9360 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
Η σημασία της σωστής πρόληψης και έγκαιρης θεραπείας είναι κατανοητή, αν αναλογιστούμε ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ευρώπη.
Ο περασμένος μήνας,ο Οκτώβριος, έχει θεσμοθετηθεί ως “Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού”, στο πλαίσιο διεθνούς προσπάθειας, με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας.
Η σημασία της σωστής πρόληψης και έγκαιρης θεραπείας είναι κατανοητή,αν αναλογιστούμε ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ευρώπη.Περίπου 1 στις 8 με 10 γυναίκες θα εμφανίσει τη νόσο.Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στη χώρα μας,εντοπίζονται περίπου 4.500 νέα περιστατικά και από αυτές 1.500 περίπου χάνουν τη ζωή τους.

Η Πρωτοβουλία Νέων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πελασγίας, σε συνεργασία με την κλικική ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, διοργανώνουν ομιλία με θέμα:”Καρκίνος του μαστού:Πρόληψη,Διάγνωση,θεραπεία”, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, στις 18:00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πελασγίας.
Εισηγητής-Ομιλητής: κ.Μπουλούκος Κωνσταντίνος,Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,ειδικός σε θέματα μαστού,Επιστημονικός Συνεργάτης Κέντρου Μαστού ΙΑΣΩ Θεσσαλίας


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou