1
Δημοσιεύτηκε 17 Ιαν 2022, 13:35   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Πελασγία: Κλείνει η Β’ Γυμνασίου λόγω κορονοϊού

Λόγω  κρουσμάτων  Covid-19 σε μαθητές  ,από σήμερα Δευτέρα 17/01/2022 και για δέκα ημέρες

 κλείνει η Β΄ Τάξη  του Γυμνασίου Πελασγίας ως προς τη δια ζώσης λειτουργία της

και τα μαθήματα  θα συνεχιστούν  με εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της πλατφόρμας Webex.

Από τα 13 παιδιά νοσούν τα 7.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς καλησπέρα σας.

Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας από την Παρασκευή 14/01/2022 έως και σήμερα Κυριακή 16/01/2022 βρέθηκαν επτά θετικά κρούσματα Covid-19 στην Β΄ Τάξη, τέσσερα θετικά κρούσματα στην Α΄ Τάξη και ένα στην Γ΄ Τάξη.

Τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ. και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας αποφασίστηκε οι επτά θετικοί μαθητές να τεθούν σε κατ’ οίκον απομόνωση για τουλάχιστον πέντε ημέρες, να κλείσει η Β΄ Τάξη ως προς τη δια ζώσης λειτουργίας της και να συνεχιστούν τα μαθήματα με εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της πλατφόρμας Webexαπό τη Δευτέρα 17/01/2022 και για δέκα ημέρες, ακολουθώντας το υπάρχον πρόγραμμα διδασκαλίας.

Θα σας αποσταλούν στα e-mail των γονέων τα link όλων των καθηγητών που διδάσκουν στο Γυμνάσιο, για να μπορούν να συνδέονται τα παιδιά σε κάθε μάθημα.

Στην  Α΄ και στην Γ΄ Τάξη, οι θετικοί μαθητές επίσης τίθενται σε κατ’ οίκον απομόνωση για τουλάχιστον πέντε ημέρες και οι υπόλοιποι μαθητές συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματά τους στο σχολείο. 

Όλοι οι υπόλοιποι μη νοσούντες μαθητές και των τριών Τάξεων χαρακτηρίζονται ως στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος και για πέντε ημέρες πραγματοποιούν αυξημένους διαγνωστικούς  ελέγχους.

Συγκεκριμένα όλοι οι μαθητές όλων των Τάξεων την πρώτη ημέρα υποβάλλονται σε Rapid test.

Όλοι οι μαθητές της Α΄ και της Β΄ Τάξης θα κάνουν το καθιερωμένο Self test την Κυριακή 16/01, το δεύτερο Self test τη Δευτέρα 17/01 και το τρίτο Self test την Τρίτη 18/01.

Όλοι οι μαθητές της Γ΄ Τάξης θα κάνουν το καθιερωμένο Self test την Κυριακή 16/01, το δεύτερο Self test την Τρίτη 18/01 και το τρίτο Self test την Τετάρτη 19/01.

Τη Δευτέρα 17/01 όσοι μαθητές της Γ΄ Τάξης θα βρίσκονται στο σχολείο θα κάνουν δωρεάν Rapid test στο Περιφερειακό Ιατρείο της Πελασγίας, έχοντας απαραίτητα μαζί τους τον αριθμό του ΑΜΚΑ τους και το τηλέφωνο του γονέα τους. Ειδάλλως θα πρέπει οι γονείς να φροντίσουν να κάνουν το Rapid test εντός της ημέρας. 

Μετά από ενέργειες του Σχολείου και σε συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο Περιφερειακής Ενότητας Πελασγίας, κ. Πρεμέτη και τον Διευθυντή του ΕΟΔΥ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, την Πέμπτη το πρωί 20/01, θα πραγματοποιηθούν στο Περιφερειακό Ιατρείο της Πελασγίας δωρεάν Rapid test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Όλοι οι μαθητές ανεξαιρέτως τη συγκεκριμένη ημέρα πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο  Rapid test. Ειδάλλως θα πρέπει οι γονείς να φροντίσουν να κάνουν τα παιδιά τους το Rapid test εντός της ημέρας.

 

Ο Διευθυντής

Κρεμάλας Νικόλαος
Θεολόγος MSc


Niki Giannoulidou