Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Πραγματοποιήθηκε στη Στυλίδα η εκδήλωση για την Ολοκλήρωση Διαβούλευσης Πρόσκλησης LEADER

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Ολοκλήρωση διαβούλευσης Πρόσκλησης Leader για την επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027» που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με οικοδεσπότη τον Δήμο Στυλίδας στο κτίριο του Ο.Σ.Κ. στη Στυλίδα.

Η εκδήλωση έγινε με τη διοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα κ. Δημητρίου Παπαγιαννίδη, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου, σε συνεργασία με τον Δήμο Στυλίδας και με τη συμβολή της Ομάδας Τοπικής Δράσης Αναπτυξιακή Φθιώτιδας ΑΕ ΟΤΑ και του Ελληνικού Δικτύου CLLD/LEADER. Είναι ιδιαίτερη τιμή για το Δήμο Στυλίδας η επιλογή της έδρας του για τη διεξαγωγής της, αφού πρόκειται μάλιστα και για την τελευταία αυτού του κύκλου.

Σημαντικά συμπεράσματα εξήλθαν από τις ομιλίες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργίου Γεωργαντά, του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Γιάννη Οικονόμου, των Βουλευτών κ. Γεωργίου Κοτρωνιά και κ. Θέμη Χειμάρα, της  Δημάρχου Στυλίδας κας Βιργινίας Στεργίου και πολλών αυτοδιοικητικών που συμμετείχαν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι εισηγήσεις των ομιλητών- ειδικών επιστημόνων οι οποίοι παρουσίασαν τους άξονες πάνω στους οποίους θα γίνει η επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Leader, βάσει των αποτελεσμάτων της διαβούλευσης.

Η Δήμαρχος Στυλίδας δήλωσε : «Είναι μεγάλη τιμή για τον δήμο μας, που στηρίζεται κατεξοχήν στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, η διοργάνωση αυτής της τόσο σημαντικής εκδήλωσης στη Στυλίδα. Η σωστή ενημέρωση είναι το κλειδί για την ορθολογική και ταχεία αξιοποίηση των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που θα έχουμε στη διάθεσή μας με το Στρατηγικό Σχέδιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027. Τόσο η αυτοδιοίκηση όσο και οι παραγωγοί θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι ώστε να απορροφήσουμε στοχευμένα κάθε διαθέσιμη χρηματοδότηση που θα μειώσει, μέσω έργων αλλά και νέων μορφών δράσης τα λειτουργικά κόστη, θα επισπεύσει την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα μέσω επενδύσεων, θα ενισχύσει το συγκριτικό πλεονέκτημα των προϊόντων και των περιοχών μας και θα βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες αλλά και γενικότερα τη χώρα να ελαχιστοποιήσει τις συνέπειες της κρίσης και να μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Ως δήμος επενδύουμε στη σωστή ενημέρωση και στην καλλιέργεια γόνιμων συνεργασιών και είμαστε πάντα αρωγοί σε ανάλογες πρωτοβουλίες συνδράμοντας ουσιαστικά στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξη».

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Δήμου Στυλίδας

Διαβάστε ΕΔΩ τον χαιρετισμό του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα

Για τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιαννη Οικονόμου διαβάστε ΕΔΩ 

Για τις δηλώσεις του βουλευτή Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα διαβάστε ΕΔΩ

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων