Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Στερεά απόβλητα στη Στερεά Ελλάδα-Τι αποφάσισε το Δ.Σ. Στυλίδας

φοδσα στερεας Δ.Σ. Στυλιδας (8)

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Στυλίδας μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ήταν και η λήψη απόφασης για τη μετατροπή της νομικής μορφής του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Στερεάς Ελλάδας σε Ανώνυμη Εταιρία.

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας θα είναι αρμόδιος για την προσωρινή αποθήκευση, μεταφόρτωση, αξιοποίηση και διάθεση των στερεών αποβλήτων.

Το σύνολο των αρμοδιοτήτων προβλέπεται ότι θα ασκείται από 11μελές Δ.Σ. στο οποίο δεν θα εκπροσωπούνται  όλοι οι Δήμοι-Μέτοχοι που είναι οι 25 Δήμοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στους στόχους του περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με την εισήγηση, θα περιλαμβάνονται όλες οι δραστηριότητες που αφορούν στην καθαριότητα και τη διαχείριση των απορριμμάτων από την αποκομιδή μέχρι τις μονάδες μηχανικής διαλογής και την «ενεργειακή αξιοποίηση», όρος που περιλαμβάνει και την καύση των απορριμμάτων.

φοδσα στερεας Δ.Σ. Στυλιδας (10) φοδσα στερεας Δ.Σ. Στυλιδας (11)

Τη σχετική εισήγηση έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Καρακώστας που μίλησε για 3 λύσεις και ουσιαστικά πρότεινε ως καλύτερη τη λύση της μετατροπής  του Φο.Δ.Σ.Α.Στερεάς Ελλάδας σε Ανώνυμη Εταιρία με τη λογική “Το μη χείρον, βέλτιστον” 

φοδσα στερεας Δ.Σ. Στυλιδας (9)

ΓΚΛΕΤΣΟΣ-ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ(ΦΟΔΣΑ) Το λόγο πήρε ο Απ.Γκλέτσος που είπε “ψηφίστε κατά βούληση”  ενώ δεν παρέλειψε για άλλη μία φορά να επιτεθεί στον Ευάγ.Βενιζέλο λέγοντας χαρακτηριστικά πως “ό,τι και να ψηφίσουμε αυτοί θα κάνουν ό,τι τελικά θέλουν…”

φοδσα στερεας ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Ο Χρ.Οικονόμου είπε πως η παράταξη του δε συμφωνεί με τη μετατροπή του Φο.Δ.Σ.Α. σε Ανώνυμη Εταιρία αλλά είναι υπέρ της λειτουργίας του ως Διαδημοτικής Επιχείρησης και για λόγους αρχής -ενώ γνωρίζει πως η απόφαση έχει ήδη ληφθεί- δεν θα ήθελε ο ίδιος και η παράταξη του να την προσυπογράψει ενώ πρότεινε το Δ.Σ.  του Φο.Δ.Σ.Α να είναι 15μελές.

φοδσα στερεας Δ.Σ. Στυλιδας (2)

Τελικά κατά πλειοψηφία -μειοψήφησε η Λαϊκή Συσπείρωση Στυλίδας-αποφασίστηκε να εγκριθεί η εισήγηση του κου Ι.Καρακώστα  δηλ. της μετατροπής του Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας σε Ανώνυμη Εταιρία.

φοδσα στερεας Δ.Σ. Στυλιδας (4) φοδσα στερεας Δ.Σ. Στυλιδας (5) φοδσα στερεας Δ.Σ. Στυλιδας (6) φοδσα στερεας Δ.Σ. Στυλιδας (7)

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ  ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ   ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -