Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας το Λιμάνι Στυλίδας (Δελτίο Τύπου)

Δελτίο Τύπου

Συνεδρίασε σήμερα, υπό την Προεδρία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, η Κυβερνητική Επιτροπή Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας.

Ανάμεσα στα θέματα που εξέτασε και αποφάσισε, είναι η αναβάθμιση του λιμένα της Στυλίδας.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά την εκβάθυνση διαύλου και λιμενολεκάνης και την επέκταση προβλήτας και κρηπιδωμάτων του λιμανιού της Στυλίδας.

Ειδικότερα, το έργο αποσκοπεί στην εκβάθυνση της θαλάσσιας περιοχής του λιμανιού και την επέκταση των χερσαίων χώρων του, με αποτέλεσμα την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού και την αναβάθμιση των παροχών του λιμανιού, με γνώμονα πάντα την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών ελλιμενισμού για τα πλοία – σκάφη της περιοχής.

Η επέκταση του καταφυγίου εκτιμάται επίσης ότι θα συμβάλλει ουσιαστικά όχι μόνο στη διατήρηση, αλλά και στην ανάπτυξη της τοπικής αλιείας με την επέκταση των κρηπιδωμάτων. Επίσης, θα αυξήσει και τη διακίνηση τουριστικών σκαφών, καθώς, μέσω της επέκτασης των χερσαίων του χώρων, δημιουργούνται οι βασικές προϋποθέσεις, ώστε να αναπτυχθούν σε αυτόν περαιτέρω σύγχρονες δραστηριότητες (υδατοδρόμιο, υλοποίηση πύλης εισόδου Schengen κ.λπ.).

Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ θα αναλάβει την ωρίμανση και επιτάχυνση του έργου, τη διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας και την παρακολούθηση της εκτέλεσης της σύμβασης.

Το έργο, προϋπολογισμού 19,6 εκατ. ευρώ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε 30 μήνες.

Ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε σχετικά:

«Ένα ακόμη οραματικό και εμβληματικό έργο για την περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας και συνολικά της Φθιώτιδας, προγραμματική δέσμευση της Κυβέρνησης και εμού προσωπικά, παίρνει, με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, σάρκα και οστά.».

Γραφείο Τύπου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα

ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Η ενημερωτική εκδήλωση της Αντικαρκινικής Στυλίδας (φωτογραφίες)

ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΣΤΥΛΙΔΑΣ Με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική εκδήλωση του Παραρτήματος Στυλίδας και Ανατολικής Φθιώτιδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -