0
Δημοσιεύτηκε 18 Απρ 2016, 12:51   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Στον Ι.Ν.Αγ.Βλασίου του Αυλακίου ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας

  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι.Ν.ΑΓ.ΒΛΑΣΙΟΥ ΑΥΛΑΚΙΟΥ ΑΥΛΑΚΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ  
Στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου στο χωριό Αυλάκι της Στυλίδος ιερούργησε την Κυριακή Ε΄ των Νηστειών 17 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και ετέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο της αειμνήστου Αικατερίνης Μυλωνά.  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι.Ν.ΑΓ.ΒΛΑΣΙΟΥ ΑΥΛΑΚΙΟΥ ΑΥΛΑΚΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ  
Στο κήρυγμα του ο Ποιμενάρχης μας ερμηνεύσας την ευαγγελική περικοπή ετόνισε πως οι Χριστιανοί πρέπει να είναι υπηρέτες των ανθρώπων σύμφωνα με το παράδειγμα του Χριστού, ο οποίος δεν ήρθε στον κόσμο να υπηρετηθεί αλλά να υπηρετήσει. Αν θέλουμε να ανεβαίνουμε συνεχώς πρέπει να επιδιώκουμε την καθημερινή μας ταπείνωση. Ε­κείνος είπε, ότι «ο ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται». Να γίνουμε υπη­ρέ­τες και διάκονοι των συ­νανθρώπων μας, κυρίως δε των κατω­τέ­ρων μας. Στo Χριστό η εξουσία βρίσκεται στη διακονία και η τιμή στην ταπεινοφροσύνη. Η πνευμα­τική άνοδος στα μάτια του κόσμου φαί­­νε­ται αδυναμία. Μέ­σα όμως στη σωματική αδυναμία κρύ­βε­ται η δύναμη του Θεού.

  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι.Ν.ΑΓ.ΒΛΑΣΙΟΥ ΑΥΛΑΚΙΟΥ ΑΥΛΑΚΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ  
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στην οποία έψαλλε βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ανδρέα Ιωακείμ, ο Ποιμενάρχης μας συνεχάρη τους ενορίτες για την προσπάθεια αποπερατώσεως του Ιερού Ναού, μάλιστα σε μια περίοδο που η κάθε οικογένεια αντιμετωπίζει προβλήματα και εκ του υστερήματός τους και με μεγάλη ευλάβεια στηρίζουν το έργο του Εφημερίου τους π. Αποστόλου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.   

Πηγή

imfth.gr


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou