Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Στυλίδα: Με δύο Αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου το ετήσιο Μνημόσυνο του Επισκόπου Ευμενείας κυρού Μαξίμου

img_0044_5

Το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου Ευμενείας κυρού Μαξίμου (Μαστίχη), Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, τελέσθηκε μετά πάσης εκκλησιαστικής τάξεως και ευπρεπείας την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην γενέτειρά του Στυλίδα.

img_0004_3

Του Ιερού Μνημοσύνου προηγήθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο οποίο συμμετείχαν κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου δύο Αρχιερείς του Σεπτού Οικουμενικού Θρόνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

img_0287

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο προεξάρχον, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε αρχικά τον Ποιμενάρχη μας για την πρόσκληση και την μετά πολλής αδελφικής αγάπης φιλοξενία του, μετέφερε τον πατρικό χαιρετισμό και την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και της Μητρός Εκκλησίας προς πάντας. Αναφερθείς στον μακαριστό Επίσκοπο κυρό Μάξιμο, ετόνισε πως αν κοιτάξουμε το παράδειγμά του θα συναντήσουμε το υπόδειγμα ανθρώπου, ο οποίος αφιερώνει την ζωή και την διακονία του στον Ιησού Χριστό και που συνειδητά επέλεξε να ακολουθήσει το άγιο θέλημά Του εγκαταλείποντας ακόμα και αυτή την ιστορική και ωραία πατρίδα του και ακολουθώντας το κάλεσμα του Θεού και Πατρός. Ο αείμνηστος Μάξιμος, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος γεννήθηκε στην Στυλίδα, αλλά αναγεννήθηκε στο αειφεγγές Φανάριον στον τόπο της Μητρός Εκκλησίας του ευσεβούς Γένους, την οποία πιστά διηκόνησε μέχρι της κοιμήσεώς του.

img_0133_2

Προ του Ιερού Μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ευχαριστών δια πολλών τους Αρχιερείς για την παρουσία τους αναφέρθηκε δι’ ολίγον στο πρόσωπο του Μακαριστού Επισκόπου Ευμενείας κυρού Μαξίμου και μεταξύ άλλων είπε: «Ο αείμνηστος Επίσκοπος Ευμενείας κυρός Μάξιμος υπήρξε υπόδειγμα Αρχιερέως, αφοσιωμένος στην αποστολή του, ευγενής εις το έπακρον, προσηνής, φιλελεήμων, ταπεινός και αφοσιωμένος εις το σεπτόν Οικουμενικόν Πατριαρχείον, το οποίον υπηρέτησε μέχρι του θανάτου του και με το ήθος του ετίμησε.

img_0259_4

Η ιστορική πόλη της Στυλίδος και η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος καυχάτε εν Κυρίω, διότι εκ των σπλάχνων της προήλθε ένας χαρισματικός Αρχιερεύς της Εκκλησίας του Χριστού και για τον οποίον και οι μέλλουσες γενεές θα αναφέρονται εις την προσωπικότητα του με τιμή και σεβασμό.

Ο Μάξιμος υπήρξε συνδετικός κρίκος της ιστορικής Μητροπόλεως Φθιώτιδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο οποίος ανακαινίσθηκε προσφάτως με την εκλογή του επίσης εκ Λαμίας καταγομένου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου, βοηθού Επισκόπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Καυχόμεθα, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, διότι ο Κλήρος και λαός της Φθιώτιδος συνεχίζουν να εκφράζουν τον σεβασμό και την αφοσίωση προς την Μητέρα Εκκλησία και μάλιστα εις την κορυφήν Αυτής τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος προ δεκαετίας μας ετίμησε με την παρουσία του και τα εγκαίνια του Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως εδώ στη Στυλίδα».

img_0407_2

Μετά το Ιερό Μνημόσυνο ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος παρέθεσε πρωινό στην οικεία του και ακολούθησε γεύμα εις μνήμην του μακαριστού Επισκόπου, στο Γηροκομείο «Ίδρυμα Πετρή –Στέγη Γερόντων» της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Του πολυσεβάστου και μακαριστού Επισκόπου Ευμενείας κυρού Μαξίμου έστω η μνήμη αιωνία.

imfth.gr

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Ανοίγει η πλατφόρμα στις 25/9 για τις νέες ταυτότητες – Η διαδικασία και πότε θα πληρώνουμε διπλά

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης νέων ταυτοτήτων με τα ραντεβού στα Αστυνομικά Τμήματα...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -