0
Δημοσιεύτηκε 2 Οκτ 2012, 10:15   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα μέσα Σεπτέμβρη, λίγο μετά από την έναρξη της φετινής σχολικής περιόδου,γονείς και κηδεμόνες του 1ου Νηπιαγωγείου Στυλίδας ίδρυσαν για πρώτη φορά  τον προσωρινό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Ενόψει μιας δύσκολης οικονομικά-και όχι μόνο-σχολικής χρονιάς, κρίθηκε απαραίτητο να ιδρυθεί ο εν λόγω σύλλογος προκειμένου να στηρίξει το έργο των εκπαιδευτικών και να καλύψει τα κενά-οικονομικής φύσεως κυρίως και ό,τι απορρέει από αυτά- του τόσο σημαντικού θεσμού του νηπιαγωγείου.
Από την πρώτη μας κιόλας συνάντηση και εθελοντικά συγκεντρώθηκε το ποσό των 681 ευρώ το οποίο θεωρούμε και ελπίζουμε ότι είναι μόνο η αρχή και μια καλή βάση για όλα όσα θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας στα πλαίσια της πρώτης τους επαφής με τον θεσμό του σχολείου.
Θεωρούμε ότι στο Νηπιαγωγείο μέσα σε ατμόσφαιρα παιχνιδιού, και ευχαρίστησης το παιδί όχι μόνο «εργάζεται» και ψυχαγωγείται υπό την επίβλεψη εκπαιδευμένου προσωπικού, αλλά επιπρόσθετα αποκτά πολύτιμη πείρα με την μάθηση την άσκηση και την καθοδήγηση.
Δυστυχώς ενώ το Νηπιαγωγείο μας στεγάζεται σε ένα πολύ όμορφο και νεόδμητο χώρο στερείται πολλών πραγμάτων.

  • Διαπιστώσαμε ότι στον προαύλιο χώρο τα παιδιά είναι αναγκασμένα να παίζουν με “το τίποτα”. Μία απρόσωπη αυλή χωρίς χρώμα, εκπαιδευτικά παιχνίδια, εκτεθειμένη εντελώς στον ήλιο,χωρίς δέντρα  και ολίγον επικίνδυνη σε αρκετά σημεία (ας μην ξεχνούμε ότι τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία μέσα στον παρορμητισμό τους θέλουν να ανακαλύψουν τα πάντα χωρίς την αίσθηση του φόβου …)
  • Δυστυχώς και ενώ στο ακριβώς διπλανό κτίριο που στεγάζεται το 1ο Δημοτικό Στυλίδας έχει τοποθετηθεί στην εξωτερική είσοδο  τσιμέντο,στο Νηπιαγωγείο δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο το οποίο σημαίνει ότι όταν βρέχει όλες οι λάσπες καταλήγουν εντός του κτιρίου.
  • Από τα πιο σημαντικά όμως προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τόσο στο Νηπιαγωγείο όσο και στο Δημοτικό είναι η πρόσβαση στο σχολείο.Δεν υπάρχει  δρόμος εύκολης πρόσβασης με αποτέλεσμα τόσο το “πήγαινε” όσο και το “έλα” από το σχολείο να θυμίζει εκδρομή στο βουνό αλλά και συχνά μποτιλιάρισμα στο κέντρο της Αθήνας.
Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα παραπάνω προβλήματα την περασμένη εβδομάδα με τον Δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο.Ο Δήμαρχος μας άκουσε προσεκτικά και συμμερίστηκε τις ανησυχίες μας.
Μας εξήγησε ότι σχετικά με το θέμα του δρόμου ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων των ελαιοδέντρων που αυτή τη στιγμή εμποδίζουν την εκκίνηση των έργων. Μας διαβεβαίωσε πως η δημιουργία του δρόμου είναι από τις προτεραιότητες του δήμου και πως πολύ σύντομα “θα μπει το νερό στο αυλάκι”.
Επίσης μας υποσχέθηκε ότι άμεσα θα τοποθετηθεί τσιμέντο μπροστά από την είσοδο του Νηπιαγωγείου.
Σχετικά με το απρόσωπο και άχαρο του προαύλιου χώρου και δεδομένης της οικονομικής αδυναμίας των δήμων (…), ως Σύλλογος προτείναμε με εθελοντική εργασία (αν χρειαστεί) των γονέων και με την παροχή υλικών από το Δήμο να χρωματίσουμε το δάπεδο και να ζωγραφίσουμε εκπαιδευτικά παιχνίδια.Ο Δήμαρχος επικρότησε την πρωτοβουλία μας και υποσχέθηκε να μας παρέχει τα χρώματα και τα εργαλεία βαψίματος.
Επίσης ήδη βρισκόμαστε στην αναζήτηση και άλλων εκπαιδευτικών παιχνιδιών για την αυλή του σχολείου τα οποία θα αγοραστούν με λεφτά του Συλλόγου.
Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών του 1ου Νηπιαγωγείου
Ως Σύλλογος θα θέλαμε να ζητήσουμε την αμέριστη συμπαράστασή σας στο δύσκολο αλλά και ευχάριστο έργο της διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας.
Ας μη βασιστούμε μόνο σε όσα μπορεί να μας προσφέρει η πολιτεία ή ο δήμος αλλά να αφήσουμε να ανθίσει και η ιδιωτική πρωτοβουλία και ο εθελοντισμός .
Ας στηρίξουμε όλοι αυτήν την προσπάθεια  οικονομικά αλλά και ψυχικά και με καλή την πίστη.
Μέσα στους επόμενους μήνες θα ζητήσουμε την οικονομικής σας συνδρομή των 5 ευρώ ετησίως.
Είναι το ελάχιστο -από οικονομικής πλευράς- που μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά μας.
Στο εντωμεταξύ κάθε προσφορά χρημάτων ή και ειδών για το Νηπιαγωγείο ή ακόμα και εθελοντική εργασία για τις εκδηλώσεις-δράσεις που προτιθέμεθα να κάνουμε, είναι ευπρόσδεκτη.
Ως σύλλογος θα προσπαθήσουμε να βρούμε οικονομικούς πόρους απευθυνόμενοι και σε άλλους φορείς ή ιδιώτες αλλά και διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις με σκοπό την αύξηση του “κοινού μας ταμείου”.
Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το μέλλον των παιδιών μας.
Η πρόεδρος του προσωρινού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Στυλίδας
Νίκη Γιαννουλίδου-Τρεβλά
 Τα μέλη

Ρούλα Δημητριάδου-Τσαλίκη
Πηνελόπη Καζούλη-Πανουργιά
Λίλιαν Καληού
Έφη Καραγεώργου
Ελένη Κυριακίδη
Θεόδωρος Λιακόπουλος
Μαρία Μανταβέλη

Niki Giannoulidou