Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Συνάντηση Τσαυτάρη-Γκλέτσου για τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών

ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ-ΓΚΛΕΤΣΟΣΤα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών και τα έργα στην ανατολική Φθιώτιδα στην ατζέντα της συνάντησης του Δημάρχου Στυλίδας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης….

Πολλά και σοβαρά ήταν τα θέματα που μπήκαν στο τραπέζι της συνάντησης στο γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη από τον Δήμαρχο Στυλίδας και τους συνεργάτες του.

Πρώτο θέμα που συζητήθηκε είναι το σοβαρό πρόβλημα της ακαρπίας του ελαιώνα της ανατολικής Φθιώτιδας. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να συνταχθεί και να υποβληθεί φάκελος από το Υπουργείο προς Ε.Ε., έτσι ώστε να ενταχθεί ο Δήμος στο πρόγραμμα ΠΣΕΑ (Πολιτικός Σχεδιασμός Εκτάκτων Αναγκών), για να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός στο LamiaReport η αποπληρωμή των αποζημιώσεων ΠΣΕΑ θα ολοκληρωθεί εντός (5) μηνών από την ημερομηνία εκτίμησης.

Επίσης συζητήθηκε η αντιμετώπιση των έντονων φαινομένων λειψυδρίας, που παρατηρούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Στυλίδας, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στην ύδρευση και στην άρδευση των δενδρωδών καλλιεργειών και τα οποία μπορούν να επιλυθούν μέσω ένταξης εγγειοβελτιωτικών έργων (λιμνοδεξαμενές), αρχικά μέσα στο 2013 με την ωρίμανση των αντίστοιχων μελετών και κατόπιν στο 2014 με τη δημοπράτηση και κατασκευή των έργων.

Το πρώτο εγγειοβελτιωτικό έργο που συμφώνησε ο Υπουργός να εντάξει στο πρόγραμμα «Μπαλτατζής» για το Δήμο Στυλίδας, είναι στη θέση “Σαπουνόρεμα” της ΔΕ Στυλίδας.
Ζητήθηκε ακόμη η δυνατότητα δημιουργίας πακέτου προσφοράς από τοπικά προϊόντα του Δήμου Στυλίδας, στο καλάθι που θα δοθεί στους εταίρους της Ε.Ε., κατά το 1ο εξάμηνο του 2014, όπου η Ελλάδα θα είναι στην Προεδρία.

Άνοιξε ο διάλογος για τη διερεύνησης επέκτασης των ιχθυοκαλλιεργειών και των προϊόντων αυτών, στην περιοχή, ενώ αναλύθηκε η ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας στους μικρούς παραγωγούς της περιοχής για προϊόντα όπως το λάδι και η ελιά.

Δείτε το βίντεο:

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων