0
Δημοσιεύτηκε 11 Νοέ 2014, 19:35   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Tο αίτημα του Αρχιμανδρίτη Ιγν.Σάπιου συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Στυλίδας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ 15.9.2014Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Στυλίδας.

Πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ,διαβάστηκε ενώπιον των παρευρισκομένων δημοτικών συμβούλων η επιστολή του Αρχιμανδρίτη Ιγν.Σάπιου που αναφέρεται στη διακοπή από πλευράς Δήμου Στυλίδας αποκομιδής των απορριμμάτων της Ι.Μ.Αγ.Γεωργίου Στυλίδας.

Ο Δήμαρχος Απ.Γκλέτσος μίλησε για το θέμα κι επανέλαβε όσα ήδη περιλαμβάνονται στη σχετική απαντητική επιστολή  του προς τον π.Ιγνάτιο. σημ. στην σχετική επιστολή τονίζεται ότι το κόστος συντήρησης του απορριμματοφόρου που πηγαίνει στη Μονή είναι μεγάλο και πως δεδομένου ότι η Μονή εξαιρείται των δημοτικών τελών πάρθηκε η εν λόγω απόφαση.(Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ).

Ο Δήμαρχος πρόσθεσε πως η Μονή έχει αρκετά χρήματα σε αντίθεση με το Δήμο.

Το λόγο πήρε ο Αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης Π.Πανουργιάς ο οποίος συμφώνησε ότι αφού η Μονή δεν πληρώνει δημοτικά τέλη δε γίνεται το κόστος να επιβαρύνει τους δημότες Στυλίδας.

Σε γραπτή του δήλωση στο stilida.com ο κος Π.Πανουργιάς συμπληρώνει τα εξής:

Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι η Μονή δεν πληρώνει δημοτικά τέλη και πως τα έξοδα του ηλεκτροφωτισμού τα καλύπτει ο Δήμος. Συμφώνησα πως λόγο της δύσκολης οικονομικής θέσης που έχει έρθει ο Δήμος. Να μην πληρώνει τους λογαριασμούς, όχι όμως μόνο σε αυτή τη Μονή, αλλά σε όλες στα όρια του Δήμου μας. Διαφώνησα κάθετα δε ως προς το να μην πηγαίνει το απορριμματοφόρο του Δήμου στη Μονή, θεωρώντας πως δεν είναι δικαιολογία η κακή του κατάσταση, εφόσον μάλιστα προ 15 ημερών εγκρίναμε το ποσό των 30000€ για την συντήρηση και επισκευή τους”

stilida.com

 


Niki Giannoulidou