0
Δημοσιεύτηκε 19 Νοέ 2019, 20:34   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

“Το Αυλάκι Στυλίδας δεν θα γίνει νέα Αμυγδαλέζα” – Τι ειπώθηκε στη Λαϊκή Συνέλευση (βίντεο)

img 5037 617x266 ΣΤΥΛΙΔΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΛΑΚΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ   !

Άκρως θορυβημένοι οι κάτοικοι του Αυλακίου Στυλίδας μετά από τις έντονες φήμες πως στο παλαιό εργοστάσιο της ΒΟΜΒΥΞ, που βρίσκεται  σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους, πρόκειται να λειτουργήσει δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Στη σημερινή λαϊκή συνέλευση στο Αυλάκι Στυλίδας το λόγο πήραν ο πρόεδρος της κοινότητας  του Αυλακίου Ν.Τσικρικώνης, η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου ,ο Αντιδήμαρχος και κάτοικος του Αυλακίου Δ.Ψάρρης,ο αρχηγος της μείζονος Αντιπολίτευσης Γ.Αποστόλου, οι Δημοτ.Σύμβουλοι  Κ.Φούντας & Δ.Δρόσος (που επίσης  κατοικούν στο Αυλάκι )  καθώς και άλλοι  κάτοικοι του χωριού.

Κοινός τόπος όλων να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς τους μετανάστες/πρόσφυγες.

Ωστόσο η λύση της εγκατάστασης τους στην είσοδο του χωριού, τους βρίσκει αντίθετους.

Κι ενώ  δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ενημέρωση ότι το εργοστάσιο της ΒΟΜΒΥΞ προορίζεται ως ο χώρος που θα υποδεχθεί τους πρόσφυγες, το λόγο πήρε κάτοικος του χωριού που δήλωσε πως δέχεται πιέσεις από  αυτούς που διαχειρίζονται το κτίριο προκειμένου να “αξιοποιηθεί” άμεσα….

Πάντως οι κάτοικοι του χωριού ,έχοντας μάλιστα και το πρόσφατο παράδειγμα του Καραβομύλου, πρόκειται να επιδείξουν σθεναρή αντίσταση προς οποιονδήποτε ή οτιδήποτε θεωρήσουν ότι βλάπτει το χωριό τους.

 


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou