Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Βίντεο & Φωτογραφίες από την ορκωμοσία της νέας Δημάρχου Στυλίδας Βιργινίας Στεργίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Στυλίδα η ορκωμοσία της Νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Στυλίδας.

Η Νέα Δήμαρχος Στυλίδας κυρία Βιργινία Στεργίου τόνισε ότι η προσπάθεια θα είναι κοινή για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του τόπου μας!

 

Η ομιλία της νέας Δημάρχου Στυλίδας, Βιργινίας Στεργίου :

“Σεβαστοί πατέρες, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, κυρίες – κύριοι,
Σήμερα είμαστε εδώ όχι μόνο για την τυπική μας υποχρέωση, της ορκωμοσίας του Δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και για να δηλώσουμε για ακόμη μια φορά τη βούλησή μας για διαρκή προσπάθεια για το καλό και την προκοπή του τόπου μας.
Οι δημότες Στυλίδας αποφάσισαν να δώσουν τη διοίκηση του δήμου μας σε μια νέα δημοτική αρχή που έχει στο κέντρο της προσοχής της τον άνθρωπο και το περιβάλλον, που θα λειτουργεί με συλλογικότητα και δημοκρατία, που ακούει με προσοχή την κριτική και τις προτάσεις των δημοτών.
Φίλες και φίλοι,
Η παρουσία και το ενδιαφέρον σας εδώ σήμερα πιστεύω ότι εκφράζει την προσδοκία όλων μας να αλλάξει σελίδα ο Δήμος Στυλίδας. Η επιτυχία του συνδυασμού μας στις πρόσφατες εκλογές θεωρώ πως ήρθε γιατί πλέον οι δημότες ζητούν καινοτόμες αλλαγές, ζητούν επανεκκίνηση στη ζωή τους, στην κοινωνία, στα κοινά. Ζητούν ένα νέο μοντέλο διαχείρισης με δημιουργικότητα, πρωτοτυπία, νέες πρακτικές, και νέα πρόσωπα.
Είμαστε λοιπόν εδώ για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ούτως ώστε να ολοκληρώσουμε ότι μέχρι σήμερα είναι σε εξέλιξη αλλά και να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά και πολλά άλλα ακόμη που πρέπει να υλοποιηθούν.
Να δώσουμε τη μάχη της ανάπτυξης , τη μάχη των υποδομών για το δήμο μας, την μάχη της καθημερινότητας, αλλά και την μάχη για τον πολιτισμό και τον τουρισμό.
Είμαστε εδώ για να μην αφήσουμε να χαθεί ούτε ένα ευρώ από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, να στηρίξουμε τους νέους που βλέπουν τα πιο παραγωγικά τους χρόνια και τις σπουδές τους να πάνε χαμένες.
Να δώσουμε ελπίδα, η οποία θα στηρίζεται σε αναπτυξιακές δράσεις και υποδομές και όχι σε υποσχέσεις…
Να οργανώσουμε δηλαδή έναν σύγχρονο, εξωστρεφή, λειτουργικό, οικονομικά αυτόνομο και κοινωνικά ευαίσθητο Δήμο, στον οποίο ο πολίτης μπορεί να υπολογίζει!
Φίλες και φίλοι,
Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να δούμε το Δήμο μας σαν το σπίτι μας, που πρέπει να το φροντίζουμε, να διατηρούμε καθαρό, γιατί είναι δική μας υπόθεση. Αυτό θα κρατάμε στο μυαλό μας και γι’ αυτό πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί. Γιατί όπως σημειώνει ο Πλάτωνας « Αυτή η πόλη είναι αυτό που είναι, γιατί οι πολίτες της είναι αυτό που είναι».
Όλοι μαζί, συμπολίτευση και αντιπολίτευση.
Πιστεύω στην αξία όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ζητάω από τώρα τη βοήθειά τους, γιατί το οφείλουμε όλοι σε αυτούς που επένδυσαν σε εμάς με την ψήφο τους και την εμπιστοσύνη τους. Ας κάνουμε από αύριο την αρχή και ας αφήσουμε στην άκρη κάθε αντιπολιτευτική πρακτική, αναζητώντας  μόνο από κοινού προτάσεις και λύσεις.
Ενωμένοι, Δημοτική αρχή και εργαζόμενοι του Δήμου. Προσωπικά θέλω να επενδύσω πολλά στο έμψυχο δυναμικό του Δήμου μας και πιστεύω ότι εμείς θα κάνουμε τη διαφορά
Και αυτό είναι κάτι που θα συζητήσω και κατ’ ιδίαν με τους εργαζόμενους την 1η Σεπτέμβρη.
Εργαζόμαστε ενωμένοι Δήμος και Δημότες. Γιατί χωρίς τη δική σας συμμετοχή και ανταπόκριση, δεν θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Και είμαι σίγουρη ότι οι δημότες μας είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, να αλλάξουν και να δεχτούν το ξεβόλευμα, αρκεί να δουν και από την πλευρά του Δήμου διάθεση και σοβαρότητα.
Ζητάμε τη στήριξη του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Ζαββού, του Κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Στέλιου Πέτσα, που έχουμε την τύχη να κατάγονται από τη Φθιώτιδα, των Βουλευτών μας, την Περιφέρεια, τους επτά Δήμους και Δήμαρχους του Νομού Φθιώτιδας, των συλλόγων και των φορέων. Έχουμε κοινά προβλήματα και θα βρούμε τις λύσεις τους.
Δεν θα αφήσουμε να μας διχάζουν οι κομματικές τοποθετήσεις και πεποιθήσεις και δεν μας ενδιαφέρει αν κάποιος μας ψήφισε ή όχι.
Οι εκλογές τελείωσαν.
Κυρίες και κύριοι,
Αρχίζει νέος αγώνας μακρύς και δύσκολος, δεν περισσεύει κανείς, αποζητούμε και θέλουμε την ενεργό συμμετοχή όλων.
Οφείλουμε στην παρούσα οικονομική συγκυρία, με σκληρή δουλειά, προγραμματισμό και επιμονή να υλοποιήσουμε τους στόχους που θέσαμε με τον προεκλογικό προγραμματικό μας λόγο.
 Σας διαβεβαιώνω πως ό,τι σχεδιάζουμε, ό,τι θα γίνει και ό,τι προτεραιότητα θα θέσουμε, ο πολλαπλασιαστής θα είναι πάντα ο άνθρωπος και τελικός αποδέκτης ο δημότης, γι΄ αυτό και του δίνουμε και θα του δίνουμε κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών μας.
Εμείς οι αιρετοί οφείλουμε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας και θα δουλέψουμε σκληρά για να κάνουμε το Δήμο Στυλίδας, ένα Δήμο πρότυπο για τις επόμενες γενιές που ήταν και το βασικό σύνθημα της προεκλογικής μας διαδρομής.  Από τη μία οφείλουμε να υπερασπιστούμε, την κοινωνική πολιτική και τον κοινωνικό μας ρόλο και από την άλλη να δώσουμε τη μάχη για τις τεχνικές, εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές υποδομές , τα μεγάλα και μικρά έργα που πρέπει να υλοποιηθούν στην πόλη μας.

Με αυτές τις λίγες επισημάνσεις θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία των Αυτοδιοικητικών εκλογών.
Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη στους πολίτες του Δήμου μας, του Δήμου της Στυλίδας, που με την ψήφο τους, μας εμπιστεύτηκαν τα όνειρά τους, τις σκέψεις τους, τις ιδέες τους, αλλά και την ελπίδα.
Σε όλους εμάς και στο πρόσωπό μου.
Δηλώνω από αυτό  το βήμα,  αυτή την κορυφαία στιγμή της ορκωμοσίας, ότι θα κάνω ότι είναι δυνατό για να τιμήσω την επιλογή τους.
Θέλω επίσης να συγχαρώ για την εκλογή τους όλους τους δημοτικούς συμβούλους,  όλων των δημοτικών παρατάξεων.
Σας ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία σε όλους μας!”

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το stilida.com

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Στυλίδα: Οι εθελοντές διασώστες δώρισαν ένα αμαξίδιο στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας

Ένα αναπηρικό αμαξίδιο δώρισε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας η Διασωστική Ομάδας Εθελοντών Στυλίδας. Μπράβο τους!
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων