Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Χειμάρας & Στεργίου στον Υπουργό Ναυτιλίας για το Λιμάνι της Στυλίδας

191702108_3692994964139838_4989673286646908488_n

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής        κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη είχε χθες Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021 στην Αθήνα, η Δήμαρχος Στυλίδας κ. Βιργινία Στεργίου, παρουσία του βουλευτή Φθιώτιδας κ. Θεμιστοκλή Χειμάρα και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανασίου Καρακάντζα, για το Λιμάνι της Στυλίδας, σε συνέχεια της πρόσφατης προσάραξης φορτηγού πλοίου σε αβαθή νερά κατά τον κατάπλου αυτού.

Ο Υπουργός έπειτα από διαλογική συζήτηση, διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει με προσοχή το  ζήτημα που επηρεάζει σημαντικά  τόσο το λιμάνι Στυλίδας όσο και  την κοινωνία της Φθιώτιδας.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας, Αθανάσιος Καρακάντζας δήλωσε: «Η θέση της Φθιώτιδας ως σταυροδρόμι των μεγαλύτερων οδικών αξόνων με άμεση πρόσβαση σε λιμάνια και σιδηροδρομικό δίκτυο, την καθιστούν έναν σημαντικότατο εθνικό κυκλοφοριακό κόμβο. Για τον λόγο αυτό και στον σχεδιασμό της η Περιφέρεια Στερεάς και για την εξυπηρέτηση της συγκοινωνιακής δραστηριότητας έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση των λιμενικών υποδομών της.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Πλακιωτάκη για τις θετικές διαβεβαιώσεις του αναφορικά με το λιμάνι της Στυλίδας σε συνέχεια του πρόσφατου ναυτικού ατυχήματος και της προσάραξης πλοίου σε αβαθή χώρο. Επιστρέφουμε ικανοποιημένοι και είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων το πρόβλημα που έχει ανακύψει θα λυθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Από τη πλευρά της η Δήμαρχος Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου δήλωσε:

«Η υποβάθμιση του λιμανιού της Στυλίδας θα έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στους εργαζομένους στο λιμάνι και θα επηρεάσει γενικότερα την οικονομία της ευρύτερης περιοχής. Θεωρώ ότι ήταν μια ατεκμηρίωτη απόφαση και ζητήσαμε από τον κ. Υπουργό όπως γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις ώστε να λυθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για την άμεση ανταπόκρισή του, το βουλευτή Φθιώτιδας κ. Θεμιστοκλή Χειμάρα όπως και τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Αθανάσιο Καρακάντζα για την υποστήριξή τους και γενικότερα για την συνδρομή τους στα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Στυλίδας».

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Στυλίδας

 

Στη σχετική του ανάρτηση  ο Βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας αναφέρει:
“Στη σημερινή μας συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τους συνεργάτες του, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Θανάση Καρακάτζα και της Δημάρχου Στυλίδας κ. Βιργινίας Στεργίου, έγινε σαφές ότι το Λιμάνι της Στυλίδας δεν πρέπει και δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί.
 Αντίθετα, λόγω της γεωγραφικής του θέσης, της σύνδεσής του με τα εθνικά οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα, καθώς και της έντονης επιχειρηματικής και εμπορικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή, διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να μετατραπεί σε ισχυρό εμπορικό κόμβο.
Με συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση και με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η αναβάθμιση του λιμανιού της Στυλίδας μπορεί να θεωρηθεί μονόδρομος.
Στόχος όλων μας είναι η αναβάθμιση του σε ένα σύγχρονο διαμετακομιστικό κέντρο, ένα σημείο αναφοράς για τις θαλάσσιες μεταφορές και εμπορικές συναλλαγές σε εθνικό επίπεδο.
 Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό και φίλο κ. Πλακιωτάκη για τη συνεργασία και για το ενδιαφέρον που δείχνει για όλα τα λιμενικά ζητήματα της Φθιώτιδας”

 

                                                                                 

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -