Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Υποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

O Δήμος   Στυλίδας  απευθύνει επείγουσα έκκληση και υπενθυμίζει εκ νέου  στους ιδιοκτήτες οικοπέδων που παραμένουν ακαθάριστα για την αναγκαιότητα άμεσου καθαρισμού των εκτάσεων αυτών, για λόγους αποφυγής πρόκλησης πυρκαγιάς για όλη την αντιπυρική περίοδο η οποία διαρκεί από 1η  Μαΐου 2024 έως και 31η Οκτωβρίου 2024.

Πιο συγκεκριμένα καλούνται οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές:

– οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εντός σχεδίου πόλης / οικισμού
– εκτάσεων που βρίσκονται σε ακτίνα έως 100 μ. μετά το τέλος του οικισμού
– οικοπέδων εκτός σχεδίου, που περιλαμβάνουν κτίσμα
να προβούν άμεσα σε εργασίες καθαρισμού των ιδιοκτησιών τους και να συντηρούν τις ιδιοκτησίες τους καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της και για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων επιβάλλεται ή καταλογίζεται αντίστοιχα εξ ολοκλήρου στον/στους υπόχρεους από τον Δήμο το σχετικό πρόστιμο. Προστίθεται σε αυτό και η δαπάνη αυτεπάγγελτου καθαρισμού του οικοπέδου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 της υπ’ αρίθμ. 20/2023  Πυροσβεστικής Διάταξης (Απόφ. υπ’αρ. 18851 οικ. Φ.700.20/τ.Β΄/2549/19.04.2023) .

Ο Δήμος μας  βρίσκεται σε συνεργασία με τους προέδρους των Κοινοτήτων και τις αρμόδιες Υπηρεσίες για την ανεύρεση των ιδιοκτητών των ακαθάρτων ακινήτων, λόγω του μεγάλου όγκου σχετικών αιτημάτων / καταγγελιών που συστηματικά δέχεται το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και πρακτική αδυναμία άμεσης εύρεσης του συνόλου  των ιδιοκτητών ακινήτων, παρά τον ενδελεχή έλεγχο που διενεργείται από τις Υπηρεσίες του Δήμου μας παρακαλούμε όπως τα σχετικά αιτήματα να συνοδεύονται με τα στοιχεία επικοινωνίας των ιδιοκτητών των ακαθάριστων οικοπέδων ώστε να διευκολύνεται το έργο των υπηρεσιών .

Επίσης ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Στυλίδας  θα πραγματοποιεί σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία αυτεπάγγελτους ελέγχους για την διαπίστωση της εκπλήρωσης  υποχρέωσης καθαρισμού και συντήρησης των οικοπέδων από τους υπόχρεους ιδιοκτήτες  κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και θα επιβάλει σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τις προβλεπόμενες κυρώσεις στους παραβάτες.

Τμήμα  Πολιτικής Προστασίας

O Αναπληρωτής προϊστάμενος

ΚΑΥΚΑΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να καθαριστούν οι ιδιοκτησίες του Γενικού νοσοκομείου Λαμίας που για δεκαετίες τις παραμελούν. Συνορεύω με μια από αυτές και έχω κάνει πολλές αιτήσεις που αγνοουντε μέχρι τώρα. Σας παρακαλώ!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Πελασγία

     Από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων