Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

Άκυρες οι περικοπές στην χρηματοδότηση των δήμων που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση

ΒΟΥΤΣΗΣΤην ακύρωση των νέων περικοπών στη χρηματοδότηση των δήμων, που θεσμοθετήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση λίγο πριν από τις εκλογές, υποσχέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).

Στη συνάντηση που έγινε, ύστερα από πρόσκληση του υπουργού Εσωτερικών, διευκρινίσθηκε, ότι άμεσα, το υπουργείο θα προχωρήσει στην αποκατάσταση της χρηματοδότησης των δήμων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των δήμων στα, προ των τελευταίων, περικοπών επίπεδα.

Επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποφασίσθηκε η συγκρότηση συντονιστικού οργάνου για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από το υπουργείο Εσωτερικών, την Περιφέρεια Αττικής και την ΠΕΔΑ, προκειμένου να μη δημιουργηθούν πολλές, αλληλοκαλυπτόμενες δομές.

Ακόμη ο υπουργός Εσωτερικών, υπήρξε θετικός στο αίτημα των δημάρχων να υπάρξει οικονομική στήριξη των κοινωνικών δομών των δήμων.

Όπως σημείωσε μετά τη συνάντηση ο σύμβουλος της ΠΕΔΑ Γιώργος Βεργόπουλος, «είναι η πρώτη φορά που υπουργός εξέφρασε με σαφήνεια τη θετική του στάση και τη στήριξή του στο κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι δήμοι στους πολίτες».

Σε ό,τι αφορά στο ΕΣΠΑ, συμφωνήθηκε η ΠΕΔΑ να διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο στη διαχείρισή του και να έχει άποψη στον προγραμματισμό του.

Επίσης, συμφωνήθηκε μεταξύ των δυο πλευρών η ΠΕΔΑ, να αποκτήσει διακριτό ρόλο και ξεχωριστή θεσμική εκπροσώπηση σε ό,τι αφορά στο διάλογο για το νέο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης.

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του υπουργείου Εργασίας, ο υπουργός διαβεβαίωσε, πως θα διεξαχθεί το πρόγραμμα της πεντάμηνης απασχόλησης, αλλά ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά. Το πρόγραμμα θα αναθεωρηθεί με βάση την καλύτερη μέριμνα σε ό,τι αφορά στη ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων και τους μήνες απασχόλησης που θα αυξηθούν -κάτι που συνιστά πάγιο αίτημα των δημάρχων.

Σχετικά με το Οικονομικό Παρατηρητήριο, το υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσει τις διαδικασίες για την κατάργησή του. Δεν θα καταργηθεί, όμως, η παρακολούθηση των προϋπολογισμών των δήμων. Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, οι διοικητικές δομές του υπουργείου Εσωτερικών -τις οποίες διευκρίνισε ότι εμπιστεύεται απόλυτα- σε συνεργασία με τους δήμους θα φροντίσουν έτσι ώστε να μην ξεφεύγουν οι προϋπολογισμοί. Και αυτό θα γίνει μέσα σε πλαίσιο σεβασμού των επιλογών των δήμων, χωρίς τον ασφυκτικό έλεγχο που προϋπέθετε το Παρατηρητήριο.

aftodioikisi.gr

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Στυλίδα: Οι εθελοντές διασώστες δώρισαν ένα αμαξίδιο στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας

Ένα αναπηρικό αμαξίδιο δώρισε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας η Διασωστική Ομάδας Εθελοντών Στυλίδας. Μπράβο τους!
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων