0
Δημοσιεύτηκε 12 Σεπ 2012, 09:28   /   ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ!

Μήνυμα προς τους δημάρχους ότι από εδώ και στο εξής θα πρέπει να μάθουν να επιβιώνουν και χωρίς την κρατική χρηματοδότηση, στέλνει μία μέρα πριν το διήμερο κλείσιμο των Δήμων (στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου)  ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Αν και ο κ. Στυλιανίδης αναγνωρίζει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει δεχθεί περικοπές που αγγίζουν το 61%, προσθέτει με έμφαση: «Εξαντλήθηκε πλέον ο παραδοσιακός ρόλος του Κράτους ως κεντρικού χρηματοδότη. Ο ρόλος του πρέπει να είναι συμπληρωματικός: να δίνει την πρώτη ώθηση, να διαμορφώνει το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο και να υποστηρίζει τεχνοκρατικά τις προσπάθειες που γίνονται».
Μάλιστα, δεν διστάζει να μιλήσει για εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες χωρίς όμως, όπως επαναλαμβάνει, να κινδυνεύουν θέσεις εργασίας των ήδη απασχολούμενων στους ΟΤΑ, μακροχρόνια παραχώρηση – ενοικίαση ακίνητης περιουσίας αλλά και μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων.
Παράλληλα μιλά και για άλλα «ευρηματικά χρηματοδοτικά εργαλεία», όπως η φορολογική αποκέντρωση, η δημοτική ενημερότητα, η ενεργειακή επάρκεια των δημοσίων κτηρίων, και η αξιοποίηση των ΧΑΔΑ με φωτοβολταϊκά πάρκα.


Niki Giannoulidou