0
Δημοσιεύτηκε 14 Σεπ 2012, 12:11   /   ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
 
 

ΔΙΕΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑ ΔΗΜΩΝ

Στην ικανοποίηση ενός βασικού αιτήματος των δημάρχων ώστε να μειώσουν το ύψος των υποχρεωσέων τουλάχιστον σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία προχωρά άμεσα η κυβέρνηση.
Σύμφωνα και με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στην κοινή συνεδρίαση ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ και Διαρκών Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής μετά την επιμήκυνση στα δάνεια κατά 8 (τα παλαιά) έως 10 (για τα νέα) χρόνια, η κυβέρνηση προτίθεται με ρύθμιση που θα έρθει άμεσα στη Βουλή, να δώσει δύο χρόνια περιόδος χάριτος στα δάνεια των δήμων που έχουν από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων αλλά και μείωση του επιτοκίου κατά 0,5% κατά την περίοδο χάριτος.

Σχετικά με τα 35 εκατ. ευρώ από τα ΠΟΕ, είπε πως θα προσπαθήσει να τα καταβάλει μαζί με τα τακτικά έσοδα των δήμων (ΚΑΠ), αναφορά στην οποία συνηγόρησε ο υπουργός Εσωτερικών , λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα 35 εκατ. πρέπει να δίνονται εγκαίρως».


Θετική χαρακτήρισε την εξέλιξη σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των δανείων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης. Υπογράμμισε, όμως, «ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει πολύ πολύ γρήγορα…Εάν αυτή είναι η εξαγγελία κυβέρνησης πρέπει να υλοποιηθεί τάχιστα». Απαντώντας του, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης του είπε: «Ο κ. Σταϊκούρας ήταν σαφής. Μπορείτε να το δείτε και στα Πρακτικά».
Να σημειωθεί πως ο Χρ. Σταϊκούρας αγνωρίζοντας το «επείγον» του πράγματος είχε σημειώσει νωρίτερα πως δε θα περάσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.Admin1