Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Γκλέτσος για συνάντηση Μπακογιάννη-Σταθάκη (Δελτίο Τύπου)


 

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ

 

Στυλίδα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΝΟΜΌΣ ΦΘΙΏΤΙΔΑΣ

ΔΉΜΟΣ ΣΤΥΛΊΔΑΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο κος Μπακογιάννης χωρίς καμία ντροπή, δηλώνει πως ενημέρωσε τον Υπουργό κο. Σταθάκη για τις ενέργειες του, που αφορούν στον Ασωπό και το φυσικό αέριο.

Όταν,πρώτον, για τον Ασωπό έκανε το φιάσκο να ζητήσει μέσα στη Βουλή των Ελλήνων, 50 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς ούτε καν τεχνική προμελέτη και να τον «κυνηγήσει» ο αρμόδιος καθηγητής κος Δερματάς και η επιτροπή περιβάλλοντος της Βουλής.

[Σας δίνουμε ξανά τα link στο site της Βουλής: http://www.hellenicparliament.gr/ 1)Πολιτική απορρύπανσης και μέτρα αποκατάστασης της περιοχής του Ασωπού. Την Επιτροπή ενημερώνει ο κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Πέτρος Φιλίππου, Αντιπεριφερειάρχης, ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ) στις 20/04/2016 από λεπτά 7:10 και μετά και 2) Πολιτική απορρύπανσης και μέτρα αποκατάστασης της περιοχής του Ασωπού (2η συνεδρίαση)-κος Δερματάς. ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ στις 21/04/2016 στα λεπτά 45:50 και μετά : για να παρακολουθήσετε τα όσα ειπώθηκαν].

Και δεύτερον για το φυσικό αέριο που είναι καθαρά αρμοδιότητα της Κυβέρνησης, η διαδικασία υλοποίησης.

Τι ακριβώς έκανες κε. Μπακογιάννη;

Μήπως αυτά που έκανες και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, είναι τελευταία σε απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ;

 

ΥΓ: Βέβαια στο ζήτημα του φυσικού αερίου θα επανέλθουμε με Δελτίο τύπου – μελέτη σκοπιμότητας, που θα εξηγεί επιστημονικά και με παραμέτρους πραγματικής αγοράς – ζωής, κατά πόσο συμφέρον είναι τελικά;

Με κυρίαρχο, το μεγάλο θέμα της ασφάλειας, εφόσον συνεχώς στον διεθνή και τοπικό τύπο, παρακολουθούμε απίστευτα ατυχήματα (πυρκαγιές, εκρήξεις, διαρροές). Υπάρχουν υφιστάμενες κατασκευές διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια, εικοσαετίας, οι οποίες χρειάζονται έλεγχο και ενδεχόμενα αντικατάσταση προς αποφυγή αστοχιών, με σκοπό τη μείωση των κινδύνων.

Ενώ σε ότι αφορά στην τιμή διανομής και διάθεσης του, θα πρέπει να εξασφαλιστούν συμβόλαια, με χρονικό ορίζοντα 20ετίας, στην Περιφέρεια με τις σχετικές εταιρίες που θα αναλάβουν, τους Θεσμούς και την εκάστοτε Κυβέρνηση, για επίτευξη σταθερής διαφοράς τιμής καυσίμου φυσικού αερίου – πετρελαίου, έτσι ώστε να αποφευχθεί, το φαινόμενο ραγδαίας αύξησης, όταν ήδη αρκετοί πολίτες θα έχουν επενδύσει σε αλλαγές καυστήρων, εγκαταστάσεων και δικτύων διανομής στα κτήρια τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η τάση αλλαγής των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων σε πετρελαιοκίνητα και η ραγδαία αύξηση του πετρελαίου κίνησης αυτών (σχεδόν ισοτιμία με βενζίνη).

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, πως έτσι ανεύθυνα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διαλαλεί ότι έρχεται το φυσικό αέριο, ενώ χρειάζεται από 5-7 χρόνια να εφαρμοστεί με σωστούς μελετημένους χειρισμούς, χωρίς να ενημερώνει το κοινό και τους αρμόδιους φορείς;

Θα επανέλθουμε όπως έχουμε προαναφέρει, να αναλύσουμε κάθε παράμετρο σχεδιασμού και εφαρμογής αυτού.

 

 

Ο Δήμαρχος Στυλίδας

 

Απόστολος Γκλέτσος

 

 

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Κλειστός ο δρόμος μέχρι το Αυλάκι Στυλίδας λόγω κακοκαιρίας

Με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης  Φθιώτιδας έκλεισε ο δρόμος από το ύψος της ΒΙ.ΠΕ.  μέχρι και το Αυλάκι Στυλίδας. Η...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -