0
Δημοσιεύτηκε 10 Μάι 2014, 12:47   /   ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
 
 

Η ομιλία του Γ.Μαρίνου στη Λαμία

20140510-124447.jpg
Δελτίο Τύπου από τη Συγκένρωση του ΚΚΕ στη Λαμία

Χθές το απόγευμα στην κατάμεστη Πλ. Πάρκου στη Λαμία, μίλησε ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απεύθυναν ο Μιχάλης Μιχαήλ, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο Τάσος Χρονάς, υποψήφιος δήμαρχος Λαμίας.

Από νωρίς στη γεμάτη πλατεία Πάρκου ακούγονταν το σύνθημα : «Μη σε κοροϊδεύουν ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ, Ψήφισε – δυνάμωσε το ΚΚΕ παντού!».

Ο Γ. Μαρίνος στην ομιλία του τόνισε ότι ο λαός μας έχει συγκεντρώσει πολύτιμη εμπειρία χρόνων που του επιτρέπει να θέσει μπροστά του το πραγματικό δίλημμα των επερχόμενων εκλογών: «Ψήφος στους υπερασπιστές της Ε.Ε, των κάθε λογής διαχειριστικών κυβερνήσεων και των μεγάλων συμφερόντων ή ψήφος το ΚΚΕ και τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που θα παλεύει ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, για κάθε λαϊκό πρόβλημα, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες;»

Σημείωσε πως οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και τις προσδοκίες για ανάπτυξη δεν αφορούν τα λαϊκά δικαιώματα: «Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν πως το πρωτογενές πλεόνασμα θα τονώσει τις λαϊκές οικογένειες. Λένε ψέματα. Το λεγόμενο πλεόνασμα δημιουργήθηκε μέσα από τα ερείπια των εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων. Άρπαξαν δισεκατομμύρια από το λαό και με θράσος του πετάνε ένα ξεροκόμματο. Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ διαφημίζουν πως η χώρα βγήκε στις αγορές αλλά η αλήθεια είναι πως βγήκε για νέα δάνεια προς όφελος των επιχειρηματιών που τα πληρώσουν οι λαϊκές οικογένειες».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στην ανούσια αντιπαράθεση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ: «Οι εργατικές, λαϊκές οικογένειες να προσέξουν το κυνήγι του εντυπωσιασμού, τους άσφαιρούς καυγάδες του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ για να καλύψουν πως στα μεγάλα ζητήματα, στις στρατηγικές κατευθύνσεις υποστηρίζουν την ίδια πολιτική. Οι διαφορές τους είναι πώς ο καθένας από την σκοπιά του θα διαχειριστεί τα συμφέροντα των τραπεζιτών , των βιομηχάνων , των εφοπλιστών, αν για το χρέος θα ακολουθηθεί η συνταγή της Ε.Ε η των ΗΠΑ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κι αυτός διαχειριστής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Διαχειριστής της Ε.Ε και της ελεύθερης κίνησης του κεφαλαίου. Είναι αποδεκτός από τα επιτελεία του κεφαλαίου με ορισμένες παρατηρήσεις. Του λένε να γίνει πιο σοβαρός, να μην κάνει κολπάκια και να λέει ανοικτά αυτό που πιστεύει, να υπερασπίζεται την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματιών χωρίς τεχνάσματα».

Επίσης ο Γ. Μαρίνος επισήμανε: «όταν έχεις καθαρό το δρόμο που θα βαδίσεις και ο δρόμος αυτός αντιστοιχεί στα λαϊκά συμφέροντα μπορείς να παλεύεις αποφασιστικά για κάθε πρόβλημα, να δίνει αποτελεσματικές μάχες στο εργατικό , στο λαϊκό κίνημα , στην τοπική διοίκηση.

Γι αυτό διακρίνονται το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και οι άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις. Γι αυτό πρωτοστατούν στους αγώνες, διώκονται στελέχη μας, τα πάνε στα δικαστήρια , τα απολύουν.

Ο δρόμος που βαδίζουμε είναι δύσκολος, έχει απαιτήσεις, χρειάζεται ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για γερά , μαζικά συνδικάτα που θα πρωτοστατούν στο κτίσιμο της λαικής συμμαχίας ώστε η εργατική τάξη , η φτωχή αγροτιά, οι μικρή Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Έμποροι, οι γυναίκες, η νεολαία των λαικών οικογενειών να γίνουν μια ισχυρή , αποφασισμένοι δύναμη που θα βάζει τη σφραγίδα της στην πάλη για κάθε λαικό πρόβλημα και θα διεκδικούν την εξουσία , τη διακυβέρνηση της χώρας.»

Ο Γ. Μαρίνος τόνισε πως αυτό που επιβάλλεται να εκφραστεί στις εκλογές είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για να δυναμώσει η πάλη, να βαδίσουν πιο γρήγορα οι εξελίξεις, να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος:

«Ψήφος στο ΚΚΕ γιατί σέβεται το λαό μας και τις αγωνίες του, γιατί του είπε και του λέει την αλήθεια για τον αντιδραστικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα μεγάλα συμφέροντα, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων του κεφαλαίου και το ευρωμονόδρομου, τις δυσκολίες, τις απαιτήσεις που έχει ο αγώνας.

Ψήφο στο ΚΚΕ που είναι πεντακάθαρο, σταθερό, αξιόπιστο και παλεύει στην πρώτη γραμμή για κάθε λαϊκό πρόβλημα, γιατί είναι δίπλα στον εργάτη , στο μικρομεσαίο αγρότη και επαγγελματία, μάχεται για τα δικαιώματα της νεολαίας μας.

Ψήφο στο ΚΚΕ γιατί έχει επιστημονικά επεξεργασμένη πολιτική ρεαλιστική πρόταση που στηρίζεται στα εργατικά, λαϊκά συμφέροντα.

Ψήφο στο ΚΚΕ γιατί οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του, οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στα όργανα της Τοπικής Διοίκησης είναι δύναμη στα χέρια του λαού, αντιστέκονται στα αντιλαϊκά μέτρα, προβάλλουν τα λαϊκά αιτήματα, καταθέτουν προτάσεις νόμου για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, των αγροτών, των επαγγελματιών, παρεμβαίνουν στους χώρους δουλειάς, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στα σχολεία και στο ΤΕΙ, αναδεικνύουν τα προβλήματα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, κάθε λαϊκό πρόβλημα.

ΚΚΕ – 96 χρόνια στην υπηρεσία του λαού κι αυτό είναι κριτήριο για όλους και για όλες που προβληματίζονται ποιο κόμμα θα διαλέξουν.

Είναι κριτήριο για λαϊκές δυνάμεις που ακόμα ταλαντεύονται.

Λέμε σε όλους εσάς : Πάμε μαζί ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε σε όλα με το ΚΚΕ, μέσα στην πορεία του αγώνα μπορούμε να συζητάμε όλα τα θέματα. Τώρα η συμπόρευση με το ΚΚΕ και τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα κρίνει πόσο αποφασιστικά θα παλέψουμε την επόμενη μέρα για να αντιμετωπίσουμε την κλιμακούμενη επίθεση της Ε.Ε , του κεφαλαίου και των κομμάτων του.

Οι άλλες δυνάμεις σας πρόδωσαν πολλές φορές.

Με το ΚΚΕ θα διαπιστώσετε τη σημαίνει συνέπεια και αγωνιστικότητα.

Τιμάμε και θα τιμήσουμε τη λαϊκή ψήφο . Με ισχυρό ΚΚΕ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα δει στην πράξη ο λαός τη διαφορά, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι ΕΒΕ, η νεολαία, οι γυναίκες θα έχουν δυνατό στήριγμα στον αγώνα για τα δικά τους δικαιώματα».

Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο Σοσιαλισμός!

20140510-124510.jpg

20140510-124517.jpg

20140510-124527.jpg


Niki Giannoulidou