0
Δημοσιεύτηκε 19 Νοέ 2012, 09:12   /   ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
 
 

Κινητοποιήσεων συνέχεια στους Δήμους για τις επερχόμενες απολύσεις

Γενικευμένες καταλήξεις κτιρίων και υπηρεσιών πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, διαμαρτυρόμενο για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων.


Επίσης, καλεί την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔΑ να αποφασίσουν για τη Δευτέρα αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών των δήμων, ώστε «να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα η απόφασή τους για μη χορήγηση στοιχείων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και να επιβεβαιωθεί στην πράξη η στήριξη προς τους εργαζόμενους», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

Οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ κλιμακώνονται σήμερα καθώς λήγει η προθεσμία για την υποβολή των καταλόγων των εργαζομένων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Όπως ορίζει η σχετική εγκύκλιος, που αποστάλθηκε στις διευθύνσεις Προσωπικού των δήμων αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου, σήμερα Δευτέρα λήγει η προθεσμία για να αποστείλουν οι διευθύνσεις διαπιστωτικές πράξεις για την κατάργηση συγκεκριμένων θέσεων, ατομικές διοικητικές πράξεις για τους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα και πράξεις με τις οποίες τίθενται αυτοδίκαια σε αργία επίορκοι υπάλληλοι.

Διαβάστε σχετικά https://stilida.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9732.html

Στόχος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ήδη από το Σαββατοκύριακο, ήταν να μην εισέλθει κανένας στα δημαρχεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες Διοικητικού. Στόχος που επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό, αφού με αποφάσεις Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και μεμονωμένων δημοτικών αρχών πολλά δημαρχεία τελούν ήδη υπό κατάληψη από την περασμένη εβδομάδα.

Αντίστοιχη έκκληση στους εργαζόμενους συνολικά των δήμων και των περιφερειών κάνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, που καλεί τους εργαζομένους σε 24ωρη απεργία σήμερα Δευτέρα τελευταία ημέρα για παράδοση στοιχείων. Συγχρόνως, καλεί σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Για αύριο Τρίτη έχει προκηρυχθεί 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3 το μεσημέρι έως τις 7 το βράδυ για την απογευματινή βάρδια. Επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ανάλογες συγκεντρώσεις αναμένεται να γίνουν και σε άλλες πρωτεύουσες νομών.

fpress.gr

Διαβάστε επίσης για τη σημερινή σύσκεψη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με θέμα τις απολύσεις στο https://stilida.blogspot.gr/2012/11/blog-post_4875.html


Niki Giannoulidou