Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΙΣ 12 ΚΑΙ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Κλειστοί πάλι οι δήμοι στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ
Σε ενημερωτικό φυλλάδιο που έχει εκδώσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας αναφέρει τα εξής:


Η απόφαση της κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης κατά 30% -που ήδη είναι μειωμένες κατά 60% την τριετία 2010, 2011 και 2012- επιβεβαιώνει με τον πλέον δραματικό τρόπο αυτό για το οποίο εγκαίρως είχαμε προειδοποιήσει, δηλαδή την κατάρρευση της λειτουργίας των δήμων και την ακύρωση του κοινωνικού της ρόλου.
Οι νέες μειώσεις στην κρατική χρηματοδότηση των δήμων:

  • Απειλούν όλες τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης (παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία, πρόγραμμα συντήρησης σχολείων, παιδικών χαρών, πλατειών, τις υποδομές και τις δράσεις στους τομείς πολιτισμού και αθλητισμού).
  • Οδηγούν τους δήμους σε αδυναμία πληρωμών των εργαζομένων και σε αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών τους.

Οι δήμαρχοι της χώρας γνωρίζουμε πολύ καλά την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα μας.
Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει συνεισφέρει πολύ περισσότερο από κάθε άλλο υπουργείο ή δημόσιο φορέα στην εξοικονόμηση χρημάτων για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Τι έχουν κάνει οι δήμοι μέχρι σήμερα;

  • Από το 2010 η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης φτάνει στο 60%.
  •  Από 1/1/2011 οι δήμοι έχουν μειωθεί από 1.034 σε 325, οι δημοτικές επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα από 5.880 έχουν μειωθεί σε 1.138, οι αμοιβές των αιρετών έχουν μειωθεί κατά 54% καθώς και πολλές άλλες ακόμα μειώσεις που έχουν επιβληθεί και οδήγησαν σε πολύ σημαντικές περιστολές δαπανών. Πρόκειται για μειώσεις και για διαρθρωτικές αλλαγές που δεν έχουν προηγούμενο σε κανένα υπουργείο ή οργανισμό ή φορέα του δημοσίου.

Εάν αυτό είχε γίνει στο σύνολο του κράτους, η γενική κατάσταση της χώρας θα ήταν καλύτερη και δεν θα υπήρχε ανάγκη για πρόσθετα επώδυνα μέτρα.
Γιατί κάνουμε τις κινητοποιήσεις μας;
Έχουμε λοιπόν την υποχρέωση απέναντι στους πολίτες και στη χώρα να διατηρήσουμε τις βασικές προνοιακές και κοινωνικές παροχές οι οποίες διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή.


Γι’ αυτό αποφασίσαμε:

  1. Διήμερη αναστολή λειτουργίας των δήμων την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012.
  2. Συγκέντρωση – πορεία και συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών και το προεδρείο της βουλής.

Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα που προκαλούν αυτές οι κινητοποιήσεις στην καθημερινή ζωή των πολιτών είναι μεν σημαντικά αλλά θεωρούμε ότι είναι ελάχιστα σε σχέση με την ολοκληρωτική κατάρρευση των δήμων”.

ΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ
Επίσης η ΚΕΔΕ απέστειλε προς τους δημάρχους οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών των δήμων τις ημέρες του 48ωρου λουκέτου.
Όπως ενημερώνει, κρίνεται σκόπιμο να λειτουργήσουν για τους πολίτες μόνον οι «ευαίσθητες υπηρεσίες», όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Οι υπόλοιποι υπάλληλοι, ανεξαρτήτως πόστου, θα προσέλθουν κανονικά στην εργασία τους, χωρίς όμως να προσφέρουν κάποια υπηρεσία, ενώ οι δήμοι θα πρέπει να φροντίσουν να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για έκτακτες ανάγκες.

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Τελευταία Νέα

Εκλογές 2023: Αυτά είναι τα κόμματα που θα συμμετέχουν & αυτά που κόπηκαν

32 είναι τα κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου μετά την ανακήρυξη από το...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -