0
Δημοσιεύτηκε 24 Φεβ 2014, 16:15   /   ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
 
 

“Μαύρη τρύπα” 3,4 εκατομμυρίων ευρώ στον πρώην Δήμο Εχιναίων

rak_534_355Στο μικροσκόπιο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή μπήκαν τα οικονομικά του πρώην Δήμου Εχιναίων…

Εντολή ελέγχου για υπόθεση διοικητικών και οικονομικών παραβάσεων στον Δήμο Εχιναίων για την περίοδο 1999 – 2006, έδωσε ο Γενικός Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, μετά την έκθεση των ορκωτών λογιστών που αναφέρει σωρεία παραβάσεων και σύμφωνα με τα όσα λέει ο Δήμαρχος Στυλίδας, υπάρχει μαύρη τρύπα 3,4 εκατομμυρίων ευρώ!

Όταν ο Απόστολος Γκλέτσος ανέλαβε καθήκοντα στον διευρυμένο πλέον δήμο Στυλίδας, έπρεπε να παραλάβει και τα οικονομικά των άλλων δήμων που εντάχθηκαν στο νέο Καλλικρατικό Δήμο.
Επειδή όμως στο δήμο Εχιναίων οι οικονομικές υπηρεσίες δεν μπορούσαν να βγάλουν άκρη, αναγκάστηκαν να φωνάξουν ορκωτούς λογιστές.

Όπως διαβάζουμε στο LamiaReport, το πόρισμα είναι “καταπέλτης” και έχουν εντοπιστεί πολλές διοικητικές και οικονομικές παραβάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν στους μικρούς δήμους, κάτω των πέντε χιλιάδων κατοίκων, τα τιμολόγια και τα άλλα παραστατικά δεν περνούσαν από τον Επίτροπο για να τα υπογράψει, όπως συνέβαινε με άλλους μεγαλύτερους.

Δείτε τι είπε στην κάμερα του LamiaReport ο Απόστολος Γκλέτσος όταν ρωτήθηκε για το θέμα.Niki Giannoulidou