Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Ο νέος ρόλος της Τοπ.Αυτοδιοίκησης στην καταπολέμηση της βίας στις γυναίκες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας.
H Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης, κάλεσε τους Δήμους σας να συμμετάσχουν στα προγράμματα:
∞ Δημιουργίας και πιλοτικής λειτουργίας Ξενώνων Φιλοξενίας πλήρους και μικρής διάρκειας διαμονής για μία τριετία τουλάχιστον και με καταληκτική ημερομηνία συγχρηματοδότησης την 31/12/2015, καθώς και τη παροχή υπηρεσιών υποστήριξης των γυναικών θυμάτων βίας (κυρίως ενδοοικογενειακής και trafficking) και των παιδιών τους.
∞ Δημιουργίας και λειτουργίας Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας για μία τριετία τουλάχιστον και το αργότερο μέχρι τις 31/12/2015.
με συντονιστή δικαιούχο την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) υπεύθυνη για τον επιχειρησιακό συντονισμό, την οργάνωση, τη βιωσιμότητα και την αποτίμηση του έργου.
Οι δράσεις αυτές, σε συνέργεια με τη Γραμμή SOS (τηλ. 15900) που λειτουργεί στη Γενική Γραμματεία Ισότητας, τα Συμβουλευτικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας στις πρωτεύουσες των Περιφερειών (από τα οποία ήδη λειτουργούν στην Αθήνα, την Πάτρα, το Ηράκλειο τη Λαμία και προσφάτως την Τρίπολη και στην Κομοτηνή και ετοιμάζονται να λειτουργήσουν στην Λάρισα, Μυτιλήνη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Ερμούπολη μέχρι το τέλος τους έτους) θα δημιουργήσουν ένα εκτεταμένο δίκτυο καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών.
Ωφελούμενες από τις παραπάνω παρεμβάσεις είναι οι γυναίκες θύματα βίας, trafficking κλπ. και τα παιδιά τους. Επισημαίνουμε ότι δεν θα τίθεται περιορισμός ως προς την γεωγραφική προέλευση (τόπο κατοικίας) ή την εθνικότητα των ωφελουμένων γυναικών. Με την υπό έγκριση αναθεώρηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-2013» έχουμε προτείνει να διευρυνθούν οι ομάδες ωφελουμένων από τα Συμβουλευτικά Κέντρα και να παρέχονται υπηρεσίες υποστήριξης και σε περιπτώσεις επισφάλειας της εργασίας, ανεργίας, συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, κοινωνικού αποκλεισμού με ιδιαίτερη έμφαση στις ευπαθείς ομάδες κλπ αλλά γι’ αυτό θα ενημερωθείτε με λεπτομέρειες εν καιρώ.
Η Γενική Γραμματεία Ισότητας, μέσα από το έργο «ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ» αναλαμβάνει την επιμόρφωση του προσωπικού που θα προσληφθεί όπως επίσης και τις δράσεις δημοσιότητας που απαιτούνται και θα απαιτηθούν ώστε να γίνει γνωστό το δίκτυο αυτών των δράσεων και στην τελευταία γυναίκα που έχει ανάγκη την υποστήριξη μας.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου, θα υλοποιηθεί εκτεταμένη καμπάνια ενημέρωσης για τις δράσεις αυτές, σε όλη την Ελλάδα.
Τα έργα των Ξενώνων Α’ και Β’ κύκλος έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί επαρκώς και εντός των ημερών υπογράφεται από τον Υπουργό Ανάπτυξης και η χρηματοδότηση των Συμβουλευτικών ώστε, απρόσκοπτα και χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά οι Δήμοι, να εφαρμόζεται το αρχικά καταρτισθέν χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
Επίσης, η προαπαιτούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση έγκρισης των προσλήψεων βρίσκεται στο τελικό στάδιο της υπογραφής της, την παρακολουθούμε συνεχώς και θα αποσταλεί άμεσα.

Από το Γραφείο Τύπου του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -