0
Δημοσιεύτηκε 14 Απρ 2014, 19:31   /   ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
 
 

Σανίδας,Παπαθωμά,Βουρδάνος:”Θα ασκήσουμε τα καθήκοντά μας μέχρι την λήξη της θητείας μας”

20140414-192754.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ

Με όλο το ήθος, την ειλικρίνεια και την ακεραιότητα που μας διακρίνει ως πρόσωπα δηλώνουμε ότι:
Σεβόμαστε και τιμάμε τον θεσμικό ρόλο του Περιφερειάρχη μας Κλέαρχου Περγαντά.
Σεβόμαστε τον Κλέαρχο Περγαντά και σεβαστήκαμε την προσωπική απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος, επικεφαλής του συνδυασμού της πλειοψηφίας του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, στην οποία και ανήκουμε μέχρι την λήξη της θητείας μας.
Ο νόμος δεν απαιτεί και δεν επιβάλει, ούτε στους βουλευτές, ούτε στους Περιφερειάρχες, ούτε στους δημάρχους και ούτε φυσικά στους αντιπεριφερειάρχες και τους λοιπούς περιφερειακούς συμβούλους, μέλη Επιτροπών, την παραίτησή τους από οποιοδήποτε αξίωμα και την απαλλαγή από τα καθήκοντά τους, σαν προϋπόθεση συμμετοχής τους στις εκλογές.
Ο νομοθέτης είναι αυτός που διασφαλίζει τους δίκαιους, ισότιμους και πολιτικούς όρους της οποιασδήποτε εκλογικής διαδικασίας.
Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν να εφαρμόσουμε το νόμο και να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας μέχρι την λήξη της θητείας μας όπως επιβάλει ο θεσμικός μας ρόλος.
Πέραν όμως από τους γραπτούς νόμους υπάρχουν και οι άγραφοι ηθικοί νόμοι.
Ο περιφερειάρχης μας γνωρίζει καλά ότι και το παρελθόν μας και το παρόν μας συμπορευόταν και συμπορεύεται από πολιτικό ήθος, εντιμότητα και πολιτικό πολιτισμό κατά την διάρκεια των προεκλογικών μας αγώνων όπως άλλωστε και ο ίδιος έκανε πάντα.
Με εκτίμηση,
Ηλίας Σανίδας
Φανή Παπαθωμά
Δημήτρης Βουρδάνος


Niki Giannoulidou