0
Δημοσιεύτηκε 2 Αυγ 2016, 12:38   /   ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
 
 

Τι ζητάει ο Δήμαρχος Στυλίδας από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ

 

Στυλίδα 2 Αυγούστου 2016

ΝΟΜΌΣ ΦΘΙΏΤΙΔΑΣ

ΔΉΜΟΣ ΣΤΥΛΊΔΑΣ 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 

                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς τον εξαιρετικό Πρόεδρο της ΠΕΔ.

Αγαπητέ κύριε Υπερήφανε και σεβαστοί λοιποί συνάδελφοι του συνδικαλιστικού μας οργάνου της Στερεάς Ελλάδας,

Ύστερα από θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση πάνω από δώδεκα χρόνια και με μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα σχετικά με τα Μ.Μ.Ε. που δεν είναι σαφής θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις.

Νομίζω πως πρέπει πάση θυσία να βοηθήσουμε σαν δήμοι-ΠΕΔ-Περιφέρεια τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, εφημερίδες,κανάλια,ιντερνετικές εφημερίδες και ραδιόφωνο.

Είναι η φωνή μας και η δύναμή μας. Παράδειγμα ο τουρισμός της Στερεάς έχει ως «μαγιά» του 600.000 χιλιάδες Ρουμελιώτες που μέσα από τα τοπικά μέσα πληροφορούνται, παρακινούνται και τελικά αγοράζουν το τουριστικό μας προϊόν, το ίδιο και οι Έλληνες από την υπόλοιπη χώρα μέσω των τοπικών μέσων παίρνουν πληροφορίες τουριστικού περιεχομένου.

Σε κάθε μας διαμαρτυρία και διεκδίκηση, τα τοπικά ΜΜΕ είναι εκεί, πληροφορούν άμεσα και μαζεύουν τον κόσμο μας και δημιουργούν αυτά είδηση ώστε να ενδιαφερθούν τα κεντρικά και να δημιουργηθούν πολλαπλασιαστικά επικοινωνιακά οφέλη.

Χωρίς αυτά πολλές διεκδικήσεις δημάρχων δεν θα είχαν αίσιο τέλος.

Προσφέρουν ψυχαγωγία τοπικής κουλτούρας που είναι απολύτως αναγκαία.

Προσφέρουν κάτι πολύ βασικό που αφορά συντριπτικό ποσοστό ενδιαφερομένων, ειδήσεις τοπικού αθλητισμού κυρίως ποδοσφαίρου και ομαδικών αθλημάτων, λίγο παραπάνω κλασσικός αθλητισμός νομίζω δεν θα ενοχλούσε βέβαια.

Προτείνω λοιπόν, να το συζητήσετε ως θέμα,να ζητηθεί να αρθεί κάθε ζήτημα από τον επίτροπο οικονομικών κάθε δήμος ανάλογα με τον προϋπολογισμό του να δίνει ένα ποσό στην ΠΕΔ και η ΠΕΔ να το διαθέτει αναλογικά σε κάθε ένα μέσο σύμφωνα με την επίσημη καταμετρημένη δύναμή του.

Πιστεύω πως δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ατάκα στα ερτζιανά,ούτε μια στήλη σε εφημερίδα, ούτε μια θέση εργασίας δημοσιογράφου τηλεόρασης ή ιντερνετικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας για το καλό της Στερεάς Ελλάδας.

 Με βαθύ σεβασμό

Ο Δήμαρχος Στυλίδας

Απόστολος Γκλέτσος

 

 


Niki Giannoulidou