0
Δημοσιεύτηκε 16 Ιαν 2013, 07:48   /   ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
 
 

Τριμερής σύσκεψη για τα προβλήματα των περιφερειών

xrimata_epidiorthosi_aftodioikisi-620x320

Την πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης με τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εσωτερικών για το θέμα της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και την κατανομή στις 13 Περιφέρειες των οφειλομένων από τις μεταφορές μαθητών, το διατροφικό επίδομα και τις δαπάνες δακοκτονίας, αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και οι περιφερειάρχες της χώρας.

Παράλληλα αποφασίστηκε η λειτουργία μόνιμης τριμερούς επιτροπής, αποτελούμενης από εκπροσώπους της ΕΝ.Π.Ε., του Γ.Λ.Κ. και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργείου, που θα συνεδριάζει ανά 15θήμερο, με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες και ιδίως οι περικοπές στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου, οι εμπλοκές στην ενταλματοποίηση δαπανών από τις Υπηρεσίες Εντελλομένων του Υπουργείου, οι δαπάνες μεταφοράς μαθητών καιη εκτέλεση του Προϋπολογισμού.

Ο υπουργός αναγνώρισε τα προβλήματα που υπάρχουν, καθώς και τη συμβολή των 13 Περιφερειών, τόσο στην αύξηση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ, όσο και στη μείωση των λειτουργικών εξόδων, και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων και την άρση των εμποδίων.

«Και οι 13 Περιφέρειες της χώρας έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και δεν έχουν χρέη. Απεναντίας, το Κράτος μας χρωστά. Και αντί οι συνεπείς να επιβραβεύονται, παρατηρούμε μια προσπάθεια συνεχών περικοπών στο Β” βαθμό Αυτοδιοίκησης», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. & Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.                                                            πηγή aftodioikisi.gr


Niki Giannoulidou