0
Δημοσιεύτηκε 2 Οκτ 2012, 07:08   /   ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
 
 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ:132 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Το συνολικό ποσό των 132 εκατ. ευρώ αποδίδει στους δήμους το υπουργείο Εσωτερικών, με απόφαση που υπέγραψε χθες 1η Οκτωβρίου -όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί στην ΚΕΔΕ, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης. Πρόκεται για χρήματα που προέρχονται από τους ΚΑΠ Σεπτεμβρίου και τη β’ δόση (Οκτωβρίου) από τα ΠΟΕ. Αναλυτικότερα:

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υπέγραψε  την απόφαση για την οικονομική ενίσχυση των δήμων στο πλαίσιο της τακτικής επιχορήγησης που λαμβάνουν για το μήνα Σεπτέμβριο, ύψους 97.000.000 ευρώ. Το αποδιδόμενο ποσό είναι προσαρμοσμένο στο πλαίσιο εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε την απόδοση στους δήμους της χώρας του ποσού των 35 εκατ. ευρώ, έναντι της δ’ δόσης των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τους δήμους, ύψους 213,875 εκατ. ευρώ. Για την απόδοση του ανωτέρω ποσού, υπήρχε ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά τη συνάντηση που είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου με την ΚΕΔΕ.
Το ποσό αυτό θα διατεθεί για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων- έργων των δήμων της χώρας, όπως είχε ζητήσει και η ΚΕΔΕ. Στις περιπτώσεις των Δήμων που υφίστανται ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους, τα ποσά που θα τους αποδοθούν διατίθενται υποχρεωτικά για την εξόφλησή τους.


Niki Giannoulidou