Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Αναβαθμίζεται το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ
Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας – ΝΔ
Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών

​ Λαμία, 18 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου

O Υπουργόs Υγείας κ. Βορίδηs, ο Αναπληρωτήs Υπουργόs Οικονομικών κ. Σταϊκούραs, ο Αναπληρωτήs Υπουργόs Υγείας κ. Γρηγοράκοs και ο Προϊστάμενοs της Γενικής Διεύθυνσης Μεταρρυθμιστικής Πολιτικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μιχαλόπουλοs, υπέγραψαν σήμερα το νέο «Οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας».
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Οργανισμού, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τις τάσεις της σύγχρονης ιατρικής, τους δείκτες λειτουργίας του Νοσοκομείου, τις καταγεγραμμένες και τις προβλεπόμενες ανάγκες του πληθυσμού του Νομού Φθιώτιδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μεταξύ άλλων:
α. αυξάνονται οι υφιστάμενες κλίνες του Νοσοκομείου κατά 67, από 340 σε 407, και
β. αυξάνεται ο αριθμός των θέσεων ιατρών ΕΣΥ και υπηρετούντων στη νοσηλευτική υπηρεσία.

Επίσης, τα τελευταία 2 χρόνια, έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες και υλοποιηθεί δράσεις για την ενίσχυση του ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, με πρόσθετη οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Οικονομικών, παρά την ασφυκτική δημοσιονομική στενότητα.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι:
1ον. Έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια ενός φορητού υπερηχογράφου για παρακεντήσεις πνευμονολογικής χρήσης, ενός φορητού ηλεκτροεγκεφαλογράφου για τη ΜΕΘ, ενός τυμπανογράφου, ενός επεμβατικού διπλοκάναλου γαστροσκοπίου υψηλής ανάλυσης κ.α.
2ον. Βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την προμήθεια, μεταξύ άλλων, δύο καρδιοτοκογράφων διπλής κύησης, ενός αυτόματου φακόμετρου, ενός αυτόματου διαθλασίμετρου κερατόμετρου με ηλεκτρονικό τραπέζι, ενός ασύρματου έμμεσου οφθαλμοσκοπίου, και – για την Παιδιατρική Κλινική – μιας συσκευής ανάνηψης νεογνών, μιας συσκευής παρακολούθησης φορητή κατάλληλη για βρέφη και παιδιά, ενός αναπνευστήρα μεταφοράς βρεφών και παιδιών και μιας Μονάδας Ανάνηψης Εντατικής Θεραπείας.
3ον. Βρίσκεται σε διαδικασία προκήρυξης μία ενδοαορτική αντλία για τη Μονάδα Στεφανιαίων Νόσων.
4ον. Αναμένεται να ολοκληρωθεί, εντός του 1ου τριμήνου του 2015, η προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου 16 τομών και μετρητή οστικής πυκνότητας.

Τέλος, κατά το έτος 2014, προκειμένου να καλυφθούν επιτακτικές ανάγκες των Ιατρικών τμημάτων του Νοσοκομείου, προκηρύχθηκαν θέσεις και προσελήφθηκαν αρκετοί επικουρικοί ιατροί.

Με τα βήματα αυτά, προσεγγίζεται ουσιαστικά ο διαχρονικός στρατηγικός στόχος της Λαμίας, του Νομού Φθιώτιδας και της ευρύτερης περιοχής:
Το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, να αποτελεί ένα σύγχρονο, λειτουργικό, ποιοτικό και αποτελεσματικό Περιφερειακό Νοσοκομείο της χώρας, το οποίο θα αναβαθμίζει συνεχώς τις υπηρεσίες υγείας που παρέχει στους πολίτες.

Στην προώθηση των ανωτέρω συνέβαλαν ουσιαστικά οι Διοικήσεις του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, οι ιατροί και όλοι οι εργαζόμενοι.
Με το κλείσιμο του 2014 τους ευχαριστώ για τη μέχρι σήμερα συνεργασία και τους καλώ σε συνέχιση των προσπαθειών με σχέδιο, συνεννόηση και αποφασιστικότητα.

IMG_0862.JPG

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Στυλίδα: Οι εθελοντές διασώστες δώρισαν ένα αμαξίδιο στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας

Ένα αναπηρικό αμαξίδιο δώρισε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας η Διασωστική Ομάδας Εθελοντών Στυλίδας. Μπράβο τους!
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -