0
Δημοσιεύτηκε 12 Ιούλ 2013, 09:07   /   ΥΓΕΙΑ
 
 

Απεργίες για την κινητικότητα 2.500 υπαλλήλων στην Υγεία

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

Σειρά κινητοποίησεων αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ σαν “απάντηση” στην ένταξη 2.500 υγειονομικών στο πρόγραμμα κινητικότητας

Με κινητοποιήσεις «απαντά» η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στην κυβερνητική πρόθεση να ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας 2.500 υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στο απογευματινό συλλαλητήριο την Δευτέρα 15 Ιουλίου μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ την Τρίτη 16 Ιουλίου, διευκρινίζοντας ότι εφόσον το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών δεν ψηφιστεί την Τρίτη αλλά την Τετάρτη 17 Ιουλίου, είναι πιθανόν να κηρυχθεί και νέα 24ωρη απεργία. Τέλος, για την Τετάρτη 24 Ιουλίου έχουν προγραμματίσει 24ωρη πανελλαδική απεργία με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 το πρωί στο υπουργείο Υγείας.

«Η διαδικασία αυτή οδηγεί και σε απολύσεις», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι «οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων, οι καταργήσεις 770 μονάδων, τμημάτων του ΕΣΥ, οι νέοι οργανισμοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται εξοργιστικό να μπαίνει το προσωπικό του ΕΣΥ σε διαθεσιμότητα, τη στιγμή που 470 άτομα ήρθαν στα νοσοκομεία λόγω μεγάλων ελλείψεων προσωπικού από το πρώτο κύμα διαθεσιμοτήτων (ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού). «Η πολιτική της υποβάθμισης-απαξίωσης και διάλυσης του ΕΣΥ είναι σε πλήρη εξέλιξη», σημειώνει η Ομοσπονδία και ανακοινώνει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

protothema.gr


Niki Giannoulidou