0
Δημοσιεύτηκε 17 Δεκ 2012, 06:00   /   ΥΓΕΙΑ
 
 

Από σήμερα χωρίς γιατρούς οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΟΠΥΥ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προχωρούν από σήμερα 17 Δεκεμβρίου οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί κλινικών και εργαστηρίων.Με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να μην εξυπηρετούνται από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «Μόνο για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε γιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκατ. ευρώ, καθώς δεν έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις από τον Αύγουστο και για ιατρικές πράξεις- παρακλινικές- εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούνιο του 2011». Οι γιατροί εξηγούν ότι το σύνολο οφειλών του ΕΟΠΥΥ είναι πάνω από 1 δισεκατομμύριο  ευρώ!.

Παρά το γεγονός ότι οι ιατροί έχουν αποστείλει υπογεγραμμένες τις συμβάσεις τους προς τον ΕΟΠΥΥ κι ενώ έχουν πληρωθεί για τους πρώτους μήνες του 2012, αυτός κατά παράβαση κάθε λογικής, δεν έχει αποστείλει υπογεγραμμένο αντίγραφο των συμβάσεων αυτών προς τους ιατρούς, τακτική που δεν συμβαδίζει μ’ ένα σύγχρονο κράτος δικαίου!»

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί, προχωρούν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον οργανισμό μέχρι πλήρους αποπληρωμής του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών, έτσι όπως επιβάλλει η σύμβαση που έχουν υπογράψει».

ΠΗΓΗ: http://www.dikaiologitika.gr/


Niki Giannoulidou

 
Ανώνυμος