0
Δημοσιεύτηκε 24 Οκτ 2012, 04:13   /   ΥΓΕΙΑ
 
 

Ασθένειες από τις οποίες κινδυνεύουν πλέον οι Έλληνες πολίτες

Μια νέα απειλή έχει να αντιμετωπίσει η «εξουθενωμένη και καταχρεωμένη» Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Reuters: τις ασθένειες που μεταδίδονται με το τσίμπημα των κουνουπιών, όπως η ελονοσία που εξαφανίστηκε από τη χώρα μας το 1974, ο ιός του Δυτικού Νείλου, ο Δάγκειος Πυρετός κλπ.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία, μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, ο αριθμός των νεκρών από τον Ιό του Δυτικού Νείλου ανερχόταν σε 16.
Είναι μάλιστα «σημάδι των καιρών», όπως μεταδίδει το ξένο πρακτορείο, ότι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που κανονικά μάχονται για να σώσουν παιδιά στην Υποσαχάρια Αφρική, τώρα εργάζονται πυρετωδώς για να περιθάλψουν τους Έλληνες που στερούνται πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας.
Το δημοσίευμα του Reuters παρουσιάζει και τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, επισημαίνοντας ότι οι γιατροί κάνουν 36ωρες βάρδιες, ενώ παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες.
Η Ελλάδα διανύει τον πέμπτο χρόνο ύφεσης, με την ανεργία στο 25% και τα μέτρα λιτότητας να αποδεικνύονται «ανεπαρκή», με αποτέλεσμα να απαιτούνται νέες περικοπές ύψους 11, 5 δις. ευρώ.
Από την άγρια ζωή η νέα πανδημία
Από την άγρια ζωή θα προέρχεται η επόμενη επιδημία που θα πλήξει την ανθρωπότητα. (Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες)
Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο νέος μεγάλος θανατηφόρος ιός που θα σκορπίσει το θάνατο σε εκατομμύρια ανθρώπους θα προέρχεται από τα ζώα και θα «σαρώσει» όπως το AIDS τη δεκαετία του 1980.
Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα ο Ιός του Δυτικού Νείλου σκορπάει το θάνατο από την Ελλάδα μέχρι το Τέξας, ενώ σε έξαρση βρίσκονται οι ιοί hanta που μεταδίδονται με τα τρωκτικά, ο Έμπολα και ο κορωναϊός (Sars Cov) που πλήττει το αναπνευστικό έχει επανεμφανιστεί στις αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής.
Στους βασικότερους παράγοντες που ενισχύουν την εμφάνιση μιας πανδημίας συγκαταλέγεται ο υπερπληθυσμός και οι μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών.
πηγή econews.gr


Niki Giannoulidou