0
Δημοσιεύτηκε 28 Σεπ 2012, 07:35   /   ΥΓΕΙΑ
 
 

ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων σε μαθητές σχολείων, εξήγγειλε χθες Πέμπτη 27/9/2012 ο υφυπουργός  Παιδείας, Θ. Παπαθεοδώρου.Το πρόγραμμα αφορά μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με το πλαίσιο της συνεργασίας προβλέπονται διαγνωστικές εξετάσεις των μαθητών σε τομείς όπως τα καρδιολογικά, τα οφθαλμολογικά, τα οδοντιατρικά, τα ορθοπαιδικά κ.λπ. Γιατροί του Δικτύου, αλλά και όλα τα απαραίτητα μηχανήματα θα πηγαίνουν στα σχολεία σε μέρες και ώρες που θα έχουν προσυμφωνηθεί, προκειμένου να υποβληθούν οι μαθητές στις σχετικές διαγνωστικές εξετάσεις.

Όπως είπε ο υφυπουργός, η μία πλευρά της πρωτοβουλίας θα είναι οι διαγνωστικές εξετάσεις, η δεύτερη θα είναι το σημαντικό κεφάλαιο της πρόληψης και η τρίτη η ενημέρωση των μαθητών με μια σειρά φυλλαδίων και εντύπου υλικού με χρήσιμες πληροφορίες, που θα περιλαμβάνουν ακόμη και κανόνες διατροφής, ενώ θα ενημερώνονται οι μαθητές και για τις πρώτες βοήθειες.
Να σημειωθεί ότι -όπως τόνισε ο υφυπουργός- η συνεργασία με τους γονείς θα είναι απολύτως απαραίτητη, καθώς οι εξετάσεις θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης με αυτούς, ενώ το ίδιο θα ισχύει και όσον αφορά την έκδοση της «καρτέλας» του μαθητή που θα είναι «καρτέλα υγείας».
Niki Giannoulidou